vegan freinly
WhatsApp Image 2022-01-18 at 20.54.08 (1)

חמין טבעוני פשוט וטעים

WhatsApp Image 2022-01-18 at 20.54.08 (1)

חמין טבעוני פשוט וטעים

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: כ10 שעות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
כי אין כמו חמין טוב בחורף קר ומנוכר.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
החורף פשוט דורש חמין
הוא זועקקק להתעורר בבוקר
לריח ניחוח בבית
לשלוף סיר חם שהכינותי מראש
ולהתפנק באוכל מפנק ומנחם
שיגרום לך לסיבה נוספת
להישאר בבית
ולהפליץ מתחת לשמיכה…
לא ככה??
 
אצלי בבית מעולם לא היה חמין
אז לקח לי זמן להבין איך להכין נכון
אז ליקטתי כל מיני דגשים ורכיבים שאהבתי מכל מיני מתכונים מוצלחים
ויצרתי אחד חמוד משלי:)
גם מה שכיף שאפשר ממש לשחק עם זה
לפי מה שיש בבית ומה שאוהבים ואוהבות.
אז מקווה שתאהבו!
 
מה שכן,
זה אחד הדברים שהכי קשה לצלם בצורה מגרה בעולם…
 

מצרכים

כוס וחצי של קטניות, עדיפות לשעועית (אני השתמשתי בחצי כוס מכל סוג- מאש, שחורה ובובס)
כוס וחצי של דגן (אני השתמשתי בגריסי פנינה)
2 בצלים
2 גזרים
3-4 גבעולי סלרי
4 ארטישוק ירושלמי
1 קולורבי
בטטה קטנה
חצי-ראש שום
2 שקיות ערמונים מוכנים לאכילה
2-3 כפות מלח
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה מעושנת
2 כפות כמון
כף טימין מיובש/ 2 ענפי טימין
3-4 כפות רכז רימונים (או סילאן או מייפל)
חצי חבילת פטרוזיליה ו/או כוסברה
חופן חמאת קקאו (לא חובה)

אופן ההכנה

1. השרו מראש את הקטניות לפחות ל12 שעות (אני השרתי ל24 והחלפתי את המים באמצע).
2. חממו שמן זית על אש בינונית בסיר גדול שיכול גם להיכנס לתנור.
3. חתכו גס בצלים, סלרי וגזרים וזרקו פנימה. ערבבו מדי פעם.
4. חתכו ארטישוק ירושלמי, קולורבי ובטטה והוסיפו פנימה כשהירקות שבסיר קצת משנים צבע. ערבבו. הוסיפו את הערמונים.
5. שטפו היטב את הגריסים במסננת מתחת לברז במשך דקה, סננו, והוסיפו לסיר יחד עם הקטניות. הוסיפו את התבלינים וערבבו היטב.
6. הניחו מעל הכל שום ופטרוזיליה ושפכו פנימה מים עד לכיסוי מלא של הכל. הביאו לרתיחה.
7. הנמיכו את האש והשאירו למשך שעתיים אם אפשר. ערבבו פעם ב כדי שלא תישרף התחתית. טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך. פזרו מעל את חמאת הקקאו.
8. חממו תנור ל110 מעלות בחום עליון תחתון וסגרו והעבירו את הסיר לתנור לפחות ל8 שעות.
9. זהו, מוכן! אפשר להשאיר ליותר שעות. אם יש הרבה נוזלים אפשר להעביר לבישול בכיריים, זה יסמיך מהר, אבל ממש חשוב להקפיד לשמור ולערבב כי התחתית תישרף ברגע.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר לשחק עם זה ולהחליף את הרכיבים, רק תנסו שיהיה תואם (קטניות בקטניות, דגן בדגן, ירקות קרובים בטעם ובמרקם ובגיוום וכו')
  • ממליצה להשתמש בשמן בנדיבות כיוון שבחמין הטבעוני אין לנו את השומן שמגיע עם הבשר שזה חלק מהמנה. זה גם תפקיד חמאת הקקאו ולכן היא מומלצת אבל לא הכרחית.
  • המתכון מיועד לסיר של בערך 5 ליטר ומספיק להמון מנות. הוא יחזיק 4-5 ימים במקרר גג.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “חמין טבעוני פשוט וטעים”

  1. נראה מתכון נהדר, מקווה להכין בקרוב. 2 שאלות קצרות:
    א. בהעדר חמאת קקאו, האם לדעתך אפשר להוסיף שמן קוקוס?
    ב. למה הכוונה מחממים את התנור ל-110 מעלות וסוגרים? האם לכבות את התנור? או להשאיר אותו על חום נמוך?

    1. תודה:)
      א. אפשר, לא יודעת לגבי הטעם
      ב. הכוונה לסגור את הסיר ולהכניס לתנור שמכוון ל110 מעלות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)