vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגת דבש טבעונית לחה שנמסה בפה!

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 45 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
אני נשבעת שזאת ההגדרה לעוגה שנמסה בפה.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

אז כפי שסיפרתי במתכון של הדבש-
כשטעמתי את עוגת הקפה המדהימה שהכנתי
ידעתי שיש כאן בכלל פוטנציאל אדיר לעוגת דבש מהממת
(אפילו שכבר יש לי מתכון מנצח)
והתבאסתי שאין לי כאן (בתאילנד) שום דבר שיכול לשמש לי כתחליף דבש.

זה היה הדרייב הנוסף שלי להצליח להכין לבד דבש (ומהר!)
ככה שברגע שהוא היה בידיי-
רצתי להכין את העוגה
ובואו נגיד שלא התאכזבתי.

כל החלקים של הפאזל התיישבו במקום
ועכשיו באמת שיש לנו הכל לחג.

שנתחיל??

מצרכים

לתבנית אינגליש בגודל 10X30

**יש הסברים על הרכיבים בהערות למטה

רטובים:
תיון + 1/3 כוס מים רותחים
1/2 כוס מים פושרים
65 גרם סוכר חום כהה (1/3 כוס לא דחוסה)
160 גרם תחליף דבש (1/2 כוס)
150 גרם טופו משי (2/3 כוס)
65 גרם שמן זית (1/3 כוס)

יבשים:
1/3 2 כוסות (325 גרם) קמח לבן
1.5 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
חצי כפית קינמון
קורט מלח

לסירופ וקישוט:
2-3 כפות תחליף דבש מעורבבות עם כף מים רותחים
2 חופנים של שקד פרוס

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל160 מעלות טורבו.
2. הכינו את הבלילה- הכינו תה מתיון ומים רותחים. הניחו לכמה דקות, סחטו היטב את התיון והעבירו את התה לקערת ההכנה. הוסיפו מים פושרים, סוכר, תחליף דבש ושמן. טחנו טופו משי למרקם חלק (בעזרת מעבד מזון קטן או בלנדר, או החליפו לפי ההערות) והוסיפו. ערבבו הכל היטב למרקם אחיד בעזרת מטרפה.
3. מדדו לקערה את כל היבשים וערבבו – ערבבו רק עד למרקם אחיד! לא לערבב יותר מדי. אם יש גושי קמח גדולים ערבבו יותר, אם הם ממש קטנים זה בסדר.
4. העבירו את הבלילה לתבנית (לשליפה נוחה מומלץ לרפד אותה בנייר אפייה) ושטחו לגובה אחיד.
5. העבירו לתנור ל45 דקות. יכול להיות שהיא תצטרך קצת יותר זמן אפייה, תנעצו קיסם במרכז העוגה כדי לבדוק (כשהיא מוכנה הוא יוצא יבש או עם פירורים קטנטנים, העיקר לא רטוב). אני ממליצה לאחר 30 הדקות הראשונה של האפייה לסובב את התבנית לאפייה אחידה יותר.
6. הוציאו את העוגה ומיד הכינו את הציפוי- ערבבו את תחליף הדבש עם המים למרקם אחיד וטפטפו בצורה אחידה מעל כל העוגה בסבלנות כדי שכולה תיספג. מיד פזרו מעל את השקדים. אפשר לקשט מעליהם בטפטופי תחליף דבש.
7. הניחו לעוגה להצטנן לפחות חצי שעה ותהנו ממנה ממש

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אפשר להוסיף לקינמון עוד תבלינים (או להחליף) כמו ציפורן, אגוז מוסקט, הל ועוד. אפשר גם להשתמש בתערובת פמפקין ספייס או חוואיג' לקפה. אפשר גם בלי תבלינים בכלל.

  • אני ממליצה על תיון קמומיל, ואם לא אז משהו פרחוני אחר, ואם לא אז תה שחור או תה פירות.

  • אפשר להחליף את התיון ב2 כפיות קפה.

  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן. אם תרצו להחליף לקמח מלא כלשהו כדאי להוסיף בערך חצי כוס מים לבלילה.

  • אפשר להחליף סוכר חום כהה לבהיר/דמררה/סוכר קוקוס, פחות ממליצה על לבן מבחינת הטעמים אבל זה יעבוד.

  • כתחליף דבש אני ממליצה על התחליף הטבעוני שבחנויות, או להכין את שלי, או לערבב יחד מייפל וסירופ אגבה, כל אלה יתנו את הטעם הכי נכון בעיני. אבל אפשר גם להשתמש רק באגבה/מייפל/סילאן.

  • אפשר להחליף טופו משי ביוגורט או מעדן טבעוני או בגבינה טבעונית נייטרלית למריחה, או בקרם קוקוס, או בחלב צמחי מעורבב עם כף לימון/חומץ- העיקר שיהיה באותו המשקל. אם לא תרצו אף אחד מהם אז אפשר להחליף במים/חלב צמחי, אבל המרקם ייצא קצת פחות מוצלח ביחס המקור.

  • שמן זית הוא מצוין לאפייה ועובד כאן מעולה, רק לא כדאי להשתמש בסוג עם הטעם המחוזק. אין בעיה להחליף לכל שמן אחר.

  • הסירופ מוסיף לעוגה רכות וטעם מחוזק של דבש, אבל זה לא חובה.

  • גם השקדים לא חובה, זה בעיקר ליופי ולתוספת מרקם. אפשר לקלות אותם טיפה לפני כן.

  • אם בא לך קראמבל כציפוי, אז אפשר לגנוב אותו מהמתכון של עוגת הקפה;) 

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “עוגת דבש טבעונית לחה שנמסה בפה!”

  1. תודה לאל עליך סיון!! מחפשת מתכון לעוגת דבש טבעונית כבר שבוע והנה באת לי כמו חלום🤗 המתכון נראה מבטיח. אכין לערב החג.
    תודה רבה רבה! מאחלת לך חג הכי שמח ושנה חדשה מופלאה. מלאה בריאות, אהבה, הצלחה ושגשוג וכל שתאחלי לעצמך💕

  2. הכנתי הרגע!
    (כן כן, בחנוכה!, בשבילי אין זמן מיוחד לעוגת דבש!
    נהדר עם טופו משי! בדיוק המרקם שחיפשתי. אם יש לך עוד מתכונים בסגנון הזה (עם טופו משי), אשמח!
    תודה על הכל, אלופה!❤️

    1. איזה כיף לשמוע!!
      יש המון עוגות בחושות בבלוג, אבל לדעתי ברובן המוחלט אין טופו. אבל אפשר להחליף את רוב החלב במתכון בטופו משי!
      אפשר לגשת ללקט ולבחור:)
      מה שכן יש לי הרבה מתכונים אחרים עם טופו משי, אז אפשר לרשום למעלה בחיפוש "טופו משי" ולבחור:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2