vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

פצצות שוקו!

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
אין צורך במכשירים מיוחדים
הטרנד האמריקאי הגיע, והוא נפלא!!! בואו להכין פצצות שוקו מטורפות, דווקא בקלות, שהן גם מרשימות וגם טעימות בטירוף
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
מה זה פצצות שוקו??
(למעשה hot chocolate bombs)
 
מדובר בטרנד אמריקאי 
שסחף את הרשת
של כדורי שוקולד (כמו ביצת הפתעה)
שבתוכם מסתתרת אבקת להכנת שוקו (כמו שוקולית)
ומיני מרשמלו
ככה שכששמים את זה בכוס
ושופכים על זה חלב רותח
הכדור נפתח ו"מתפוצץ"
ההפתעות יוצאות החוצה
והחלב הופך לשוקו משוגע.
 
אין מצב שטרנד כזה עובר על ידי
ראיתי את זה וישר אמרתי-
אני רוצה לעשות כזה
בטבעוני
 
ולא רק זה
אני רוצה לעשות כזה 
שיהיה פשוט
 
בלי לעמוד שעה עם מדחום
ולטמפרר שוקולד
לא לא
כבר אמרתי שאני מלכת קיצורי הדרך
ואני מראה לך כאן
איך לטמפרר שוקולד
הכי בקלות שאפשר
 
ולא רק זה!
גם הכנתי סרטון של ההכנה
לא רק כי זה כזה יפה
אלא גם כדי שבאמת תכינו
ובאמת תצליחו
 
זאת פעילות מושלמת עם ובשביל הילדים
בסגר שבא עלינו לרעה
אז בואו נעשה ממנו מטעמים;)

מצרכים

לתבנית 8 שקעים קוטר 6
 
115 גרם שוקולד מריר
5 כפות אבקת סוכר
3.5 כפות קקאו
חופן מיני מרשמלו
10 גרם שוקולד לבן עם מעט שמן צמחי
350 מ"ל חלב צמחי לכל כוס שוקו
 

אופן ההכנה

1. קצצו דק את השוקולד המריר והעבירו לקערה חסינת חום.
2. חממו את הקערה במיקרו במשך 30 שניות וערבבו היטב. (בשלב הזה זה כמעט ולא נמס).
3. חממו שוב ל30 שניות וערבבו היטב. (בשלב הזה אפשר להתחיל לראות את ההמסה).
4. חממו ל15 שניות וערבבו היטב. (בשלב הזה השוקולד נמס עם הרבה גושים).
5. חממו ל15 שניות נוספות וערבבו היטב. (עכשיו אמורים להיות מעט גושים, ובמהלך הערבוב שלנו הם נמסים לחלוטין. אם הם עדין לא נמסו, חממו ל15 שניות שוב).
6. הביאו את תבנית השקעים וודאו שהיא נקייה ויבשה לחלוטין (אם היא מסיליקון כדי להניח על משטח יציב כמו קרש חיתוך או מכסה פלסטיק). שפכו את השוקולד באופן שווה בכל השקעים (בערך כפית וחצי לשקע). 
7. מרחו בעזרת הכפית או מברשת את השוקולד היטב בשכבה כמה שיותר אחידה ולא דקה מדי על כל השקע. הקפידו להגיע למעלה, גם אם תלכלכו את החלק העליון של התבנית, כדי שהקצוות העליונים של חצי הכדור לא יהיו דקים מדי. (אם זה קשה מדי, ניתן למרוח זריז שכבה דקה, לקרר הכל, ואז למרוח שכבה שנייה. אחרי הקירור הראשון יהיה הרבה יותר קל למלא שכבה שנייה ולזהות את החורים והחלקים הדקים שזקוקים לחיזוק).
8. העבירו את התבנית ל5-7 דקות למקרר, או ל2-3 דקות לפריזר.
9. הכינו תערובת לשוקו- העבירו במסננת אבקת סוכר וקקאו וערבבו היטב (אפשר להוסיף גם קמצוץ מלח). 
10. הוציאו את התבנית מהקירור, וודאו שהשוקולד התקשה לחלוטין, ובזהירות רבה ועדינות רבה הסירו אותו מהתבנית. (התחילו לאט מהקצוות העליונים להפריד את השוקולד מהתבנית). אם השוקולד יש נשבר ונסדק סימון שהוא דק מדי. כדאי למלא בעוד שוקולד ולקרר ולהמשיך.
11. מלאו חצי מהשקעים בתערובת שוקו- כף וחצי לשקע, והוסיפו תוספות מעל. ניתן לערום גבעה, כי יש עוד מקום בשקע שיכסה אותה, רק הקפידו למקם הכל במרכז כדי שיהיה מקום בקצוות שיידבקו יחד ללא הפרעה.
12.  חממו צלחת דקה במיקרו, או חממו מחבת מעט על הכיריים. 
13. הרימו את השקע המכסה ושפשפשו מעט בצלחת החמה כדי להמיס את הקצוות, והדביקו כך את המכסה על החצי הממולא. עשו כך במהירות ובזהירות לכל השקעים.
14. אם תרצו ניתן לחמם מעט שוקולד עם מעט שמן במיקרו ל15 שניות ולהמיס ולזלף כקישוט מעל הכדורים.
15. הרתיחו חלב צמחי, הניחו פצצת שוקו בכוס, שפכו עליה את החלב הרותח, צפו בקסם, התפעלו, ערבבו היטב, ותשתו בכיף ובשמחה עילאית.
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • הצגתי כאן את השיטה הכי פשוטה בעיניי לטמפרור שוקולד. אם אין לך מיקרו, ניתן להמיס את השוקולד בבאן-מרי. במקרה כזה אני ממליצה להמיס בקערה 2/3 מכמות השוקולד, ואחרי ההמסה המלאה- להוריד את הקערה מהכיריים ולהוסיף פנימה את ה1/3 שנותר, ולערבב היטב להמסה מלאה. אמורה להתקבל אותה תוצאה. 
  • ניתן למצוא תבניות כאלה בחנויות המתמחות באפייה, או בחנויות אינטרנטיות כמו עלי אקספרס ואיביי.
    הנה תבנית מומלצת מעלי אקספרס, שימו לב לבחור את ה6 שקעים בקוטר 6 ס"מ. לעוד המלצות לרכישה גשו לפוסט שלי בנושא
  • ניתן להשתמש בשוקולית במקום להכין לבד.
  • בעיניי הכמויות של אבקת השוקו מושלמות, אבל יכול להיות שתאהבו את זה מתוק יותר/מר יותר, אז אפשר לטעום תוך כדי, או לעשות טסט עם קצת חלב ולהחליט.
  • את המרשמלו הטבעוני של דנדיז ניתן להשיד בניצת הדובדבן ובאייהרב.
  • אפשר להוסיף למילוי של הכדורים כל דבר שתרצו! תנו ליצירתיות להתפרץ;)
  • ניתן לשמור את הכדורים בקופסה אטומה בחוץ.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “פצצות שוקו!”

  1. היי,
    האם עם שוקולד צימקאו יעשה גם את אותה עבודה?
    כי הבנתי שזה שוקולד שהרבה יותר קל לעבוד איתו ולא צריך לטמפר אותו..
    האם זה טעים ויעשה את העבודה?

    1. נכון שיהיה יותר קל לעבוד איתו:) זה פחות טעים משוקולד, אבל זה גם עניין יותר סובייקטיבי כמובן…
      אבל כפי שניתן לראות לא מדובר בעבודה קשה עם שוקולד רגיל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!