20210701_135643 (1)

איך להכין גלידה טבעונית בבית!

20210701_135643 (1)

איך להכין גלידה טבעונית בבית!

גלידה טבעונית שתהיה קרמית וטעימה כמו החלבית? עם וללא מכונה? עם מה שיש בבית? בטעמים שבא לי? כן!! הכל אפשרי:) תקראו את המדריך הזה ואז השמיים הם הגבול
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

איך אפשר להכין גלידה בבית??

כן, אפשר להכין בבית גלידה טבעונית טעימה

כן, אפשר גם בלי מכונת גלידה

כן, אפשר גם בלי בננות;)

אז בואו נדבר על זה רגע-

אז מה יש לנו בתפריט?

 
 
• יש את ה nice cream שזאת "גלידה" על בסיס בננות קפואות טחונות שבאמת מדמות מרקם גלידתי. אפשר להוסיף להן עוד פירות, חלב, קרם, יוגורט, וטעמים, לטחון ולהגיש, וגם להקפיא ולהגיש שוב. זה פיתרון ממש כיפי ובריא, אבל זה לא באמת גלידה….
 
• יש את פיתרון החלב המרוכז עם השמנת המתוקה! שיטה חלבית שעלו עליה מזמן, בה מקציפים שמנת מתוקה עם חלב מרוכז (ועם טעמים ותוספות) ומקפיאים, וככה בקלות מתקבלת אחלה גלידה ביתית. לגרסה הטבעונית אפשר לעשות זאת עם חלב מרוכז טבעוני (אפשר להכין לבד על בסיס חלב צמחי או קרם קוקוס עם מלא סוכר, או לקנות כי עכשיו יש בחנויות!) ועם שמנת צמחית (או קרם קוקוס שמן במיוחד). אני אישית לא ניסיתי כי מדובר בחומרי גלם קנויים ומאוד מאוד מתוקים ואני לרוב מעדיפה פתרונות אחרים, אבל נראה שזה מאוד מאוד מוצלח ופשוט:)
 
• יש מתכונים טבעוניים כיפיים לגלידה, בהם חשוב שיהיה: 
הרבה סוכר– אין מה לעשות, גם דברים קפואים מאבדים מתיקות אז הם צריכים להיות אקסטרה מתוקים בשביל הטעם, וגם הסוכר שומר על המרקם הגלידתי, כלומר הוא עוזר לקרם לא לקפוא לחלוטין לגוש בטון. 
הרבה שומן– כן, גם קריטי. אפשר להתבסס על קרם קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים (או שמנת צמחית), ולהוסיף אגוזים טחונים וחמאות אגוזים. 
(השילוב של קרם הקוקוס עם כל שאר הרכיבים מאפשר קבלת טעם שהוא כבר לא כזה "קוקוסי" ככה שכולם וכולן יאהבו, מבטיחה (במיוחד כשזו לא גלידת וניל). זאת גם אחלה דרך להוסיף טעם ולהעשיר את המרקם, למשל עם חמאת אגוזים טובה (חמאת בוטנים/פיסטוק/לוז וכו') או ממרח טעים (לוטוס, נוטלה, שוקולד וכו')
נוזל– עדיף חלב צמחי, והכי טוב חלב סויה (כי יש בו לציטין שזה חומר מייצב שעוזר גם לגלידה), ועדיף מעט יחסית כדי שהגלידה לא תצא "קרחית" וכן קרמית יותר. וכמובן חומרי טעם:) 
חומר מייצב– זה לא חובה, אבל זה מאוד משדרג. החומרים האלה נמצאים בגלידות הקנויות והם שומרים על המרקם הקרמי של הגלידה, עוזרים לה שלא תימס מהר מדי ושלא תצא כמו גוש בטון עם תחושה של קרח. הכי פופולריים הם קסנטן גאם ולציטין נוזלי. ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה ובכמה חנויות טבע (כמות קטנה נשמרת להמון המון המון זמן).
 

אז עכשיו תכלס, איך להכין גלידה ביתית??

 
 
צריך להכין את הבלילה הנוזלית, שתהיה כמה שיותר קרמית, שומנית ומתוקה כאמור, ולהקפיא אותה, זה בגדול. 
 
• אם יש לך מכונת גלידה– צריך שהבלילה הזו תהיה קרה לחלוטין, ואז להעביר אותה למכונה, ולרוב תוך 20 דקות היא מקבלת מרקם של גלידה אמריקאית (מה שנקרא soft serve) ואז היא צריכה ללכת להגשה או להקפאה. מה שהמכונה עושה זה שהיא מערבבת ללא הפסקה את הבלילה תוך כדי הקפאתה, מה שגורם לחלקיקים לקפוא בצורה הקרמית הרצויה, בניגוד להקפאת הבלילה כמו שהיא וקבלת גוש בטון קפוא וקרחי. 
 
אז מה נעשה בלי מכונה? נדמה את הפעולה שלה (של הקפאת החלקיקים בהדרגה לתערובת קרמית קפואה) בדרכים אחרות.
• דרך אחת היא להקפיא את התערובת לחלוטין (כדאי בתבנית שקעים או תבנית סיליקון), ואז לטחון אותה בבלנדר/מעבד מזון, ולהקפיא שוב, ולחזור על כך לפחות עוד פעם אחת.
• דרך שנייה היא להעביר את התערובת להקפאה, ואז לשלוף אותה מהפריזר כשהיא מתחילה לקפוא (לרוב כעבור שעה-שעה וחצי), לערבב טוב טוב (נגיד עם מזלג) ככה שהמרקם מתאחד יותר, ולהחזיר למקפיא. כעבור כחצי שעה שוב להוציא, שוב לערבב, ושוב להחזיר. ככה 3-4 פעמים.
• אפשר גם לוותר על כל התענוג ולהתפשר קצת על המרקם וההפשרה, ובמקרה כזה אני עוד יותר ממליצה להשתמש בחומר מייצב כלשהו כי הוא ממש ישפר את המרקם בצורה כזו שתאפשר את העצלנות הטבעית הזו. ואם תשפכו את הבלילה ישר לתבניות של ארטיקים או לתבניות שקעים קטנות או לתבנית שממנה תחתכו קוביות- תוכלו להכין ארטיקים וגלידוניות ואז המרקם הגלידתי יהיה פחות קריטי;)
 
 

בכל מקרה, אני ממש ממליצה לנסות לפחות פעם אחת להכין גלידה לבד. 

זה כיף, טעים ומספק מאוד!!! ואפשר להחליט על הטעמים והתוספות, שזה תמיד כיף;)

 
 

רוצה מתכונים?

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה