vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

ג'חנון טבעוני מושלם

זמן הכנה: 3 שעות
זמן אפייה: 12 שעות
רמת קושי: בינוני
מיקסר
אין כמו ג'חנון ביתי בעבודה יד, זה שווה את זה לגמרי.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

ג'חנון.

רק מלשמוע את המילה הזאת החשק לא ייצא לי מהראש.

ובחיי שאין יותר טוב מלהכין ג'חנון לבד… זה הכי טעים שיש.
וכמובן שככה אני מחליטה באיזה רכיבים להשתמש.
אני יכולה להחליט ללכת על קמח כוסמין, סילאן, שמן זית,
וכל דבר בריאותיסטי שכזה שהורס את המקור…

אפשר להחליט שהוא יהיה מתקתק, או בכלל לא,
ולשלוט בזה שלא יהיה נורא שומני אבל גם לא יבש.

אפשר גם לשדרג כמוני ולהיעזר בחמאה טבעונית איכותית כמו של אטופי,

ואפשר גם כמוני להקפיא חצי מהג'חנונים וככה לא להפריז באכילה בבת אחת, וגם להיות ספונטנית בחשק הבא.

לא מזמן לאור המצב החלטתי לרכז את כל הסדנאות המוקלטות של מהזום שהייתי מוכרת במחיר סמלי- ולפתח בית ספר אונליין חינמי, 
כדי שתוכלו לנצל את הזמן בבית לטובה.
יש שם גם סדנה להכנת ג'חנון ומלאווח (וסלט ביצים טבעוני).

אז החלטתי שאם כבר הסדנה הזאת בחוץ-
אני יכולה כבר להוציא את המתכון החוצה.

מה שחשוב כאן זה הטכניקה,
ובאמת שאין כמו להתעסק ככה בבצק, זה כזה שואב ומרגיע…

אני ממליצה לצפות בסדנה תוך כדי ההכנה בשביל הליווי וההסברים, כדי שייצא מעולה,
או לפחות לצפות בסרטון שהכנתי.

מקווה שתכינו ושזה יביא לקצת נחמה:)

כלים לרכישה-

מצרכים

ל12 חתיכות

לבצק:
1 קילו קמח
1 כפית אבקת אפייה
חצי כוס (100 גרם) סוכר
1 כף (15 גרם) מלח
2 כפות סילאן + 1 כוס (240 מ"ל) מים חמים
1.5-2 כוסות (360-480 מ"ל) מים פושרים

לקיפולים:
100 גרם (1/2 כוס) שמן
100 גרם חמאה טבעונית (אני השתמשתי בבזלת של אוטופי)

אופן ההכנה

1. שפכו את כל הרכיבים (חוץ מהשמן) לקערת המיקסר – המיסו את הסילאן בכוס מים חמים, והתחילו ב1.5 כוס מים פושרים. הבצק צריך להיות מאוד אלסטי אך לא דביק, במידת הצורך ניתן להוסיף את חצי הכוס הנוספת. המיקסר צריך לפעול במהירות בינונית-גבוהה עם וו לישה במשך כ5-7 דקות לקבלת המרקם האופטימלי לבצק (ניתן ללוש ידנית במשך כעשר דקות). כסו את קערת הבצק והניחו לחצי שעה.
2. הכינו קערית עם השמן. חלקו את הבצק ל12 חתיכות (כ140-145 גרם לחתיכה), עצבו כל חתיכה לכדור, הניחו על מגש משומן, שמנו את הכדורים, כסו בניילון נצמד/שקית, והניחו לחצי שעה. (כדאי להוציא את החמאה הטבעונית כדי שתתרכך בינתיים)
3. רפדו שכבה תחתונה של סיר ג'חנון בפרוסות לחם. חוררו קלות נייר אפייה והניחו מעל הלחם.
4. בעזרת קערית השמן- שמנו משטח עבודה.
5. קחו כדור בצק ורדדו (או פתחו ומתחו בעזרת הידיים) לעלה דק, הכי דק שאפשר, שיהיה כמעט שקוף (לא נורא אם יש קצת חורים). מרחו אותו בשכבה דקה של חמאה.
6. קפלו אותו לשלישים- קחו את הצד הימני אל המרכז (שמאלה), ואת השמאלי מעליו (ימינה) כדי ליצור מלבן מ3 שכבות בצק.
7. מרחו שוב בחמאה. תפסו את החלק התחתון הצר של המלבן וגלגלו במהודק אל הקצה השני.
8. סדרו את הג'חנונים בשתי וערב מעל נייר האפייה בסיר המוכן. (ניתן להקפיא חלק).
9. אפו על חום עליון-תחתון על 100 מעלות ל12 שעות, או על 120 מעלות ל10 שעות.
10. הוציאו ובדקו שמוכן. אם מוכן- הוציאו ואכלו, או הורידו את חום התנור למינימום והשאירו שם עד לאכילה.

*פרסום בשיתוף מעדני הטבע- אוטופי

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר ללוש ידנית, זה צריך לקחת 15-20 דקות.
  • אם הסיר מוכן הרבה לפני ההכנסה לתנור- הניחו במקרר בינתיים.
  • אפשר להכין מקמח כוסמין לבן. אם תרצו להשתמש בקמח מלא רגיל/כוסמין- תצטרכו יותר מים כדי להגיע למרקם הנכון.
  • המתיקות כאן נורא מעודנת. אם תרצו ג'חנון מתקתק- הוסיפו 2 כפות סוכר/סילאן.
  • ניתן להשתמש באיזה סוכר שתרצו.
  • ניתן להשתמש באיזה שמן שתרצו (אני בדרך כלל מערבבת כמה)
  • זו החמאה שהשתמשתי בה.
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

8 מחשבות על “ג'חנון טבעוני מושלם”

    1. היי אילנה, לצערי לא, נהוג להשתמש בסמנה שזו חמאה מזוקקת,
      ויש שמשתמשות בחמאה ו/או בדבש.

  1. היי..כמה זמן אפשר לשים במקרר את הג'חנונים המוכנים לפני אפייה? משהו כמו 12 שעות, זה בסדר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2