מרק ארטישוק ירושמלי

מרק ארטישוק ירושלמי ושעועית לבנה

מרק ארטישוק ירושמלי

מרק ארטישוק ירושלמי ושעועית לבנה

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: שעתיים
רמת קושי: קל
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל בלנדר מוט יעזור
מרק מושלם ומפנק לחורף הקר:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
יש לי וידוי
מעולם לא אכלתי/בישלתי ארטישוק ירושלמי.
מה אני אעשה,
לא גדלתי בבית קולנרי
יש לי אבא תימני ואמא בריטית
גדלתי על עוף תפל בתנור,
עם תפוחי אדמה ברוטב אבקת מרק, 
וספגטי בולונז באירועים מיוחדים.
 
איכשהו נולדתי עם הגישה למטבח
אולי זה קפץ אלי מדורות קודמים
אבל מגיל קטן מאוד אני במטבח
מתנסה ומאלתרת, טועה ומתקנת,
מתבססת על ספרי מתכונים ואז גם על האינטרנט.
 
אז יוצא שגם היום
בכל שבוע אני מתנסה בחומרי גלם חדשים 
משחקת איתם ומתוודעת אליהם
אפילו עם דברים כמו 
ארטישוק ירושלמי
 
שכשמחפשים אותו בגוגל
הדבר הראשון שעולה
זה תיאור מויקיפדיה שאומר-
"הארטישוק הירושלמי למעשה אינו ארטישוק 
וגם אין לו כל קשר עם ירושלים."
שזה כבר הופך אותו למפוקפק.
 
אז עשיתי הזמנה מהירקן
הוספתי לסל ארטישוק ירושלמי
ואמרתי לעצמי שהפעם נתנסה בו סוף סוף.
 
החלטתי להכין מרק
רציתי שיהיה גם חלבון
אז החלטתי ששעועית לבנה תתאים
כשסיימתי עם המרק
הבנתי שגם ערמונים יתאימו
אז הוספתי ברגע האחרון
ובהגשה הבנתי שצריך להשלים אותו
עם איזו שמנת
אז הוספתי קצת קרם קוקוס
וזהו. מושלם. אין דברים כאלה.
 
כמובן שגם הכנתי קרוטונים מדהימים
(שקניתי בשבילם בגט מחמצת)
אז גם רשמתי כאן איך להכין אותם:)
 
בקיצור
לכו תתפנקו!

מצרכים

1 בצל
2 גבעולי כרישה
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
5-6 שיני שום
2 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים (כ300 גרם)
500 גרם ארטישוק ירושלמי
2 כוסות שעועית לבנה
2 שקיות ערמונים בואקום
2 כפיות טימין מיובש
2-3 כפיות מלח
קצת פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט
שמן זית
 
לקרוטונים:
בגט
שמן זית
מלח 
טימין
 
להגשה– מעט קרם קוקוס.
 

אופן ההכנה

1. השרו את השעועית בהרבה מים למשך 12-24 שעות. סננו ובשלו בסיר לחץ במשך חצי שעה, או כשעתיים בסיר רגיל עם הרבה מים- עד לריכוך. סננו והניחו בצד.
2. חממו מעט שמן בסיר גדול על אש בינונית.
3. הפרידו את החלק הירוק מהכרישה ושטפו היטב מבוץ. חתכו אותה ואת הבצל והוסיפו לסיר. חתכו את ראש הסלרי, גבעולי הסלרי, שורש הפטרוזיליה, ושיני השום- והוסיפו לסיר. ערבבו מדי פעם.
4. קלפו (או שטפו היטב) וחתכו את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי והוסיפו לסיר, ערבבו היטב. הגבירו את האש.
5. הוסיפו את השעועית והערמונים וערבבו היטב במשך כשתי דקות. 
6. מלאו את הסיר מים, כסנטימטר מעל גובה הירקות, והביאו לרתיחה. 
7. קצצו את הפטרוזיליה שנותרה מהשורש.
8. הוסיפו את הפטרוזיליה והתיבול לסיר, ערבבו היטב, הנמיכו את האש, כסו את הסיר, והניחו לו לשעה. 
9. הכינו את הקרוטונים- חממו תנור או טוסטר אובן ל180 מעלות. חתכו את הבגט (או כל לחם אחר) לקוביות והעבירו לתבנית עם נייר אפייה. פזרו מעט מלח, טימין ושמן זית מעל הלחם וערבבו היטב עם הידיים. תטעמו קובייה ותקנו תיבול אם תרצו. הכניסו לתנור ל15-20 דקות עד להזהבה הרצויה.
10. לאחר כשעה של בישול תטעמו את המרק ותקנו תיבול אם תרצו. תטחנו ותגישו עם מעט קרם קוקוס וקרוטונים:)
 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • אפשר להחליף בין בצל לכרישה, ואפשר בלי השורשים (אבל חבל)
    • אני השתמשתי בשעועית שהכנתי בזמן אחר והפשרתי מהפריזר. אפשר להשתמש בשעועית מוכנה. אפשר שעועית אחרת.
    • אפשר בלי תפוחי אדמה או להחליף לבטטה.
    מוסיפה למטה תמונות מההכנה להבנה טובה יותר;)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה