vegan freinly
WhatsApp Image 2022-02-08 at 12.22.41

מאפה שמרים מדופדף בטעמים

WhatsApp Image 2022-02-08 at 12.22.41

מאפה שמרים מדופדף בטעמים

זמן הכנה: כשעה
זמן אפייה: 30 דקות (+התפחה)
רמת קושי: בינוני
צריך מיקסר
מאפה שהוא חלום שהתגשם. שכבות דקות של בצק חמאתי- קריספי מבחוץ ורך מבפנים, באיזה טעם שנרצה! מתוק, מלוח, עדין, עם מילוי... בואו נשחק:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אם יש בלוג שאני אף פעם לא מצליחה להישאר אדישה אליו,
(טוב יש כמה אבל היא מתחרה על המקום הראשון)-
הוא מיס פטל של שרית נובאק.
היא מוכשרת, יצירתית וגאונה, במיוחד בכל הנוגע לשמרים ולקישוטים. 
כשראיתי את המתכון שלה למאפה שמרים מדופדף כבר השתגעתי וידעתי שאני חייבתתתת להכין לזה גרסה טבעוניתתת דחוף בהול!!!!
וכנראה שגם אני כבר מומחית לא קטנה לשמרים כי יצא מושלם בניסיון הראשון:)
 
אז מה העניין פה בעצם?
מדובר בבצק שמרים טעים ונייטרלי,
שצריך לרדד דק דק, למרוח בשכבה של חמאה טבעונית,
לגלגל הדוק-הדוק, לחצות,
וליצור קשרים מבולגנים.
(אני כמובן החלטתי ליצור את הגרסה הכי פשוטה
בה צריך לעשות את זה רק 4 פעמים
ולהניח ככה על מגש האפייה)
 
נוצר בצק שמזכיר משהו בין ג'חנון לקרואסון
בגלל שהוא מורכב מדפים-דפים 
שהם קראנצ'יים מלמעלה
ורכיםםם במרכז
והכל חמאתי ומושלם!
 
בתמונות ניתן לראות שחצי מהבצק עשיתי ככה, שיהיה נייטרלי ויילך עם הכל,
ובחצי השני פיזרתי קצת סוכר חום בהיר וקינמון מעל החמאה,
ככה שנוצרו לחמניות מתקתקות נפלאות!
 
בבראנצ' האחרון שלי החלטתי להכין גרסה משודרגת-
בחצי של הסוכר והקינמון גם מרחתי סירופ סוכר מעל, ככה שזה יצא רך גם מלמעלה ועוד יותר רך וןלח מלמטה, ממש כמו עוגת שמרים קלאסית,
ובחצי הרגיל פיזרתי שום כתוש מעורבב עם פטרוזיליה, מלח ואבקת שמרי בירה- ככה מעל החמאה,
ומרחתי מלמעלה עוד מהתערובת הזאת כשהיא מעורבבת עם שמן זית,
וככה יצאתי לחמניות שום מ-טו-ר-פות!!!!

יש אינסוף אפשרויות למילויים ולטעמים ולצורות ולגדלים…
רק תקחו בחשבון שבשביל התוצאה הקראנצ'ית צריך לא למרוח כלום מלמעלה ביציאה מהתנור.
וככל שתצרו לחמניות קטנות יותר- כך זמן האפייה יורד (ולהיפך)
 
אז יאללה בואו נשחק עם בצק!!!

מצרכים

500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן
8 גרם (1 כף) שמרים יבשים
40 גרם (4 כפות) סוכר
240 גרם (1 כוס) חלב צמחי לא מתוק
60 גרם (1/4 כוס) רסק תפוחים לא ממותק
3 גרם (1 כפית) מלח

להכנה-
100 גרם תחליף חמאה לקיפולים.

*תוספות וטעמים אפשריים- בהערות למטה.

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק- מדדו את הרכיבים לקערת המיקסר לפי הסדר והפעילו עם וו לישה למשך 7 דקות לקבלת בצק אחיד, רך וגמיש. העבירו לקערה וכסו בניילון והשאירו על השיש לרבע שעה (בחורף לחצי שעה). העבירו למקרר ל6-12 שעות להתפחה איטית. (אפשר לחלופין להשאיר בחוץ לשעה וחצי בערך להכפלת הנפח, ואם הוא יהיה רך מדי לעבודה אפשר להעביר לרבע שעה לפריזר שיהיה נוח)

2. הוציאו את הבצק, העבירו למשטח עבודה מקומה וחתכו ל4 חתיכות שוות לפי העין.

3. קחו חתיכה אחת על המשטח המקומח ורדדו למלבן הכי דק שתצליחו מבלי שיהפוך לשקוף או ייקרע, פשוט בצק דק.

4. מרחו תחליף חמאה על כל הבצק (בחלק מהפעמים פיזרתי גם קצת סוכר חום וקינמון מעל החמאה)

5. גלגלו את הבצק מהצד הארוך בצורה הכי צמודה שתצליחו עד הסוף. אם הבצק מאוד רך והחמאה מאוד נמסה- העבירו למקרר ורק כשתסיימו עם כל החתיכות עברו לשלב הבא (זה יכול לומר שרידדת את הבצק קצת יותר מדי דק, או שהתחליף חמאה נמס מדי, או שהבצק התחמם מדי לעבודה נוחה, אבל זה בסדר), אם הוא נוח לעבודה עדין- עברו לשלב הבא עכשיו.

6. גלגלו את הגליל שנוצר עוד קצת תוך הפעלת כוח כדי להפוך אותו לקצת ארוך יותר. חתכו אותו ל4 גלילים שווים לפי העין (תחתכו באמצע, ואז כל חצי באמצע). קחו כל גליל וחצו אותו לאורך (עכשיו יש 8 פרוסות גליל). קחו פרוסה וצרו קשר עם עצמה תוך כדי מתיחה (אם זה קשה מדי אפשר פשוט לגלגל לצורה של שבלול) והניחו על נייר אפייה שעל מגש אפייה, או על תבנית אפייה (אני סידרתי אותם צמודים בעיגול על מגש אפייה, אפשר לסדר כך בכל תבנית, אפשר גם לערום בתבנית אחד על השני).

7. המשיכו כך עם שאר הבצק (אם למרות הקירור הבצק רך מדי לעבודה- העבירו אותו למקפיא ל10 דקות ואז עבדו איתו)\

8. כסו את הבצק המעוצב והניחו ל25 דקות שיתפח. בינתיים הדליקו תנור על 175 מעלות טורבו.

9. אפו במשך כ30 דקות עד להשחמה יפה (מומלץ לסובב את המגש באמצע האפייה להשחמה שווה). הוציאו ואכלו!

 

וקראו את ההערות למטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן
  • אפשר ללוש ידנית (במשך כ10-15 דקות)
  • אפשר לרדד את הבצק במכונת פסטה:)
  • אני השתמשתי בממרח חמאה של וגה, אבל כל תחליף שהוא יעבוד. גם שמן קוקוס. עם שמן יהיה מאוד קשה לעבוד אבל גם אפשרי.
  • אם זה קשה מדי לא חובה ליצור קשרים, אפשר סתם לגלגל וליצור איזה צורה שיוצאת בבלגן, זה גם יוצא מעולה.
  • אם הבצק והמילוי מתרככים מדי וקשה לעצב אותם- לאחר הגלגול הכניסה לפריזר ל10-15 דקות ואז חתכו והמשיכו.
  • ליצירת טעם מתקתק עדין- פזרו מעט סוכר מעל החמאה, אני הוספתי גם קינמון.
  • ללחמניות שום פזרו גם שום כתוש עם עשבי תיבול ומלח. אפשר גם למרוח שמן זית מעל.
  • ללחמניות מתקתקות ורכות במיוחד אפשר למרוח סירופ סוכר ביציאה מהתנור (חממו בסיר קטן 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים עד להמסה)
  • תפתחו את הראש ותמלאו באיזה טעמים שתרצו! הכל יוצא וואו. וספרו לי איך יצא:)
  • מבוסס על המתכון של מיס פטל

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “מאפה שמרים מדופדף בטעמים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)