vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

קציצות כרישה (פראסה) טבעוניות! ללא גלוטן, ללא מכשירים

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
קציצות פראסה זה כזה טעיםםם והפעם- עם תוספת חלבון;) אפשר לאפות או לטגן.. בכל מקרה מושלם.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

איזה טעים זה קציצות פראסה!!

הבצל המפונפן יותר, הלא היא כרישה, משדרגת תמיד.. 

בדרך כלל אני מכינה אותן עם תפוחי אדמה (אהובים שלי) אבל גם המתכון הזה נוצר במסגרת הייעוץ האישי שלי ללקוחה שלא צורכת תפוחי אדמה (ומאוד אוהבת כרישה),
אז החלטתי לנצל את ההזדמנות של שינוי המתכון ולהוסיף לו חלבון! כדי שיהיה כבר הארוחה ולא רק התוספת;)

הוספתי את חומר הגלם האהוב עלי- טופו!

ונולדו קציצות מושלמות.

אפשר לטגן אותן, הן גם מעולות באפייה,

בכל מקרה הרגישו לי מתאימות לחנוכה אז החלטתי שזה הזמן שלהן לעלות;)

תיהנו!

כלים לרכישה-

מצרכים

 3 כרישות (פראסה) גדולות (כ300 גרם לאחר החיתוך)
 200 גרם טופו (עדיף רך)
 1/3 כוס קמח שקדים
 1/3 כוס שיבולת שועל דקה/ פירורי לחם/ קמח עדשים
 3/4 כפית מלח
 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

1. הסירו את בסיס הכרישה (אפשר להשאיר קת חלק ירוק) שטפו היטב מחול, וחצו אותה לאורך. קצצו דק (כחצי ס״מ) והעבירו לסיר גדול.
2. הוסיפו הרבה מים לסיר וכפית גדושה מלח והביאו לרתיחה. בשלו במשך כ-20-30 דקות אחרי הרתיחה עד שהכרישה מתרככת מאוד.
3. העבירו את הכרישה המבושלת למסננת, שטפו טוב (כדי לקרר אותה) וסננו היטב מעודף נוזלים – ממש תלחצו ותמעכו אותה חזר כנגד המסננת.
4. ערבבו בקערה עם כל שאר המרכיבים (ספגו קודם את הטופו מנוזלים בעזרת מגבת לא סיבית או נייר סופג). אפשר למעוך את הטופו בעזרת מועך תפוחי אדמה, לגרד בפומפיה, למעוך חזק עם הידיים, או להעביר הכל למעבד מזון לעיבוד קצר.
5. תנו לתערובת לנוח חצי שעה.
6. אם תרצו לאפות את הקציצות – מדליקים את התנור ל-180 מעלות טורבו.
7. אופים/מטגנים: הכינו קציצות מהתערובת בגודל קבוע. לאפייה- סדרו את הקציצות על נייר אפייה משומן היטב (מורחים קצת שמן זית מעל כדי שהן ישחימו בתנור) ואפו כ20 דקות- עד שהקציצות נראות זהובות, בעיקר בתחתית.
אם תרצו לטגן – במחבת עם ציפוי נון סטיק מזגו שכבת שמן, כשהוא מתחמם הכניסו כמה קציצות (לא לצפוף) והפכו תוך 2 דקות כשצד אחד משחים. העבירו לצלחת מרופדת נייר סופג והמשיכו.

 

לפני השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להחליף את הטופו בתפוח אדמה (ולבשל אותו עם הכרישה)
  • אפשר להחליף קמח שקדים בשיבולת שועל/פירורי לחם/קמח עדשים.
  • בפסח החליפו את השיבולת שועל בקמח מצה.
  • אם התערובת יוצאת נוזלית מדי- סחטו מנוזלים בעזרת הידיים והעבירו לכלי יבש. אם היא עדין רכה ודביקה מדי- הוסיפו קצת מאחד היבשים ברכיבים.
  • לעוד מתכונים לחנוכה הורידו את החוברת המיוחדת:)
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

6 מחשבות על “קציצות כרישה (פראסה) טבעוניות! ללא גלוטן, ללא מכשירים”

  1. שבת שלום,
    הכנתי את הקציצות, רק שטיגנתי בצל ו-3 פורי קצוצים. טחנתי הכל במעבד מזון ואפיתי. יצא מעולה ואהבו 🥰
    הבן אמר יש לזה טעם של פסח 🤭

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!