1613548412126

מרק כרישה, שעועית וחומוס מפנק

1613548412126

מרק כרישה, שעועית וחומוס מפנק

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: כשעה וחצי
אין צורך במכשירים מיוחדים
מרק כיפי ומפנק, משביע ומזין, שקל להכין:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
זאת תקופה מבלבלת 
ולא רק בגלל הבחירות
כי התחיל האביב אבל לא ברור עדין
מה מזג האוויר…
יש שמש אבל רק ויש רוח ואז חם ואז אני הולכת לישון 
עם בקבוק מים חמים…
 
אז יש שמש בחוץ
אבל בא לי מרק!
 
אז הנה מרק כיפי ומפנק
שיש בו מנת חלבון
אז הוא מזין ומשביע
ואפשר להסתדר איתו
גם בלי קרוטונים;)
 
מרק כרישה כיפי
עם כרובית וקטניות
פשוט להכנה
וכיף לאכילה!
תהנו:)

מצרכים

חצי קילו כרישה
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
4 שיני שום
כרובית קטנה
2 תפוחי אדמה גדולים
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים
כוס וחצי שעועית לוביה מבושלת
3 עלי דפנה
2-3 כפיות מלח
1 כפית כמון
חצי כפית טימין

אופן ההכנה

1. חממו מעט שמן בסיר גדול על אש בינונית. חתכו כרישה, שורש פטרוזיליה, ושורש סלרי והוסיפו פנימה. ערבבו מדי פעם.
2. קצצו/כתשו שום, חתכו כרובית לתפרחות קטנות, ותפוחי אדמה לקוביות קטנות. כשהכרישה מתרככת- הוסיפו הכל פנימה וערבבו היטב במשך כ2-3 דקות.
3. הוסיפו את החומוס והשעועית וכל התבלינים, ואת הפטרוזיליה שהגיעה עם השורש, וערבבו היטב כדקה.
4. הוסיפו מים עד לסנטימטר-שניים מעל הירקות, הגבירו את האש והביאו לרתיחה.
5. הנמיכו את האש. טעמו ותקנו תיבול. כסו והניחו למשך כשעה.
בתיאבון! היזהרו מכרישים…
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אולי תצטרכו להוסיף מים במהלך הבישול.
  • המרק יהיה מוכן כבר חצי שעה לאחר הרתיחה, אבל אני ממליצה לתת לו להתבשל יותר זמן להעמקת הטעמים, אפשר גם יותר משעה.
  • הוא יהיה מעולה גם אם תטחנו אותו בסוף.
  • אפשר להשתמש רק בחומוס או רק בשעועית, או בשעועית לבנה כלשהי.
  • שתי הבלילות במרקם דומה (אם אחת נוזלית יותר זה לא נוח), אז אם יש הבדלים במרקמים כדאי לשים במקרר את התערובת הנוזלית יותר כדי שתתייצב יותר.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה