IMG_20201015_171740

רעיונות למתכונים משאריות! ארטיקים, כדורי שוקולד, עוגיות מרנג

IMG_20201015_171740

רעיונות למתכונים משאריות! ארטיקים, כדורי שוקולד, עוגיות מרנג

נשאר לך נוזל קוקוס? קרם קוקוס? שוקולד מומס? מי חומוס? קמח שקדים? יש לי פתרונות להכללללל
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני שונאת לזרוק אוכל.
ובקונדיטוריה תמיד לימדו אותנו לא לזרוק כלום.
לפעמים זה היה נראה מוגזם,
אבל הבוסית (המושלמת) שלי אמרה
שכשזה העסק שלה היא יודעת שכל חומר שזה נזרק
זה כסף שלה שנזרק 
ואז היא חייבת את התושיה הזאת
והיום אני עוד יותר רואה כמה שהיא צודקת.
 
ואיזו תושיה הייתה לה…
למדתי ממנה איך אפשר להשתמש בכללל דבררר שנשאר או נהרס
ובהמשך נפתחה לי היצירתיות הזאת בעצמי.
 
כשפרסמתי את המתכון לעוגיות פלורנטין
היו כמה התרעמויות על פתיחת פחית קוקוס
בשביל כף אחת…
לי זה לא מזיז כי כמעט שאין יום שאין לי מיכל קוקוס פתוח במקרר
אני משתמשת לזה במלא מתכונים
כנ"ל לגבי הכל בערך
אבל הבנתי עם הזמן שאני זאת ששונה
ושלא כולן יודעות מה לעשות עם שאריות
אז אספתי את מתכוני השאריות שלי
שמעולם לא ממש פרסמתי
כי לא מדובר במתכונים מדויקים
והבנתי שזה הזמן לזה
 
אז קחו רעיונות וטיפים
ומקווה שזה יעזור:)
 
כשנשאר לך נוזל קוקוס!!
נכון שיש מתכונים שמבקשים להשתמש רק בחלק הקשה של הקרם-קוקוס?
ואז נשאר הנוזל הזה שאין מה לעשות איתו?
אז במשך תקופה שפכתי אותו לתבנית קרח והקפאתי
במטרה למצוא משהו לעשות איתו בסוף
ואז, בקיץ, כשפיתחתי את חוברת המתכונים לכל המשפחה, מצאתי!!!

ארטיק קוקוס-פירות!

מצרכים

לפחות 4 סוגי פירות (רצוי רכים) בצבעים שונים
שארית נוזלי הקוקוס מפחית שימורים
או לפחות 200 מ"ל מי קוקוס
או מים
 
כלים:
כלי המיועד לארטיקים (או כוסות פלסטיק)
מקלות ארטיק 
(את הכלי הייעודי והמקלות ניתן לרכוש ברשת מקס או הכל בדולר ובחנויות המתמחות בקונדיטוריה)
קרש חיתוך, סכין, כלי מזיגה

אופן ההכנה

חתכו את הפירות לחתיכות קטנות-בינוניות באיזה צורות שתרצו.
מלאו כלים של ארטיקים במגוון פירות – 
מלאו בחתיכות אחת על השנייה.
שפכו את מי הקוקוס לכלים המלאים פירות כמעט שעד שיתמלאו לגמרי
הכניסו מקלות ארטיק 
(חתיכות הפרי מסייעות לייצב את המקלות, אבל אם זה קשה אז הכניסו את המקלות 
לאחר 45 דקות הקפאה, זה יהיה פשוט יותר)
הכניסו למקפיא לפחות ל3 שעות.
העבירו את הכלי תחת מים חמימים עד שהארטיק מתנתק בקלות,
ותהנו:)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • *כדאי להשתמש בפירות מאוד בשלים כך שהם מתוקים מספיק כדי שלא תצטרכו להמתיק את הארטיקים. 
    מי הקוקוס טיפה מתוקים מטבעם. אם בכל זאת תרצו להמתיק (או אם תשתמשו במים רגילים) ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר, או מייפל או ממתיק אחר למים ולערבב היטב לפני המזיגה.
    *מה שהעניק לארטיקים שלי את הצבע הסגלסגל היפה הזה הוא השימוש בפרי ביצת הדרקון. 
    ממליצה בחום להשתמש בו ובמנגו. ניתן גם להשתמש בפירות קפואים.
כשנשאר לך:
קרם קוקוס / שמנת צמחית/ קרם / שוקולד מומס (לבד/ עם שמן / עם קרם קוקוס) / עוגיות יבשות / שאריות של עוגה / ממרחים / אגוזים
 
המתכון הזה הוא הפתרון!
הוא גם כזה מוצלח, שאני רק מחכה שיישארו לי קצוות של עוגות ושאריות של עוגיות כדי להכין אותו שוב:)
בגדול מדובר בגנאש שוקולד בתור טראפלס, וככל שנוסיף לו פירורי עוגות/עוגיות- זה יהפוך לכדורי שוקולד. 
אפשר לשחק חופשי עם המרקם –
יחס גדול יותר לשוקולד- יותר נוקשה, 
יחס גדול יותר לפירורי- יותר עוגתי, וכו'.
מה שאומר שלא צריך מתכון מדויק, 
אפשר פשוט לערבב יחד שאריות עד שיוצא משהו טוב.

טראפלס/ כדורי שוקולד!

מצרכים

שוקולד
קרם קוקוס / שמנת צמחית 
עוגיות/עוגות
 
אפשר ביחס של 1:1:1
אפשר ביחס של 2:3 לטובת השוקולד, 
ובין 0 ל1 בין השוקולד לפירורי העוגיות. 

אופן ההכנה

המיסו את השוקולד וקרם הקוקוס יחד במיקרו בפולסים של 30 שניות עד למרקם אחיד (או על באן מארי). 
טחנו במעבד מזון את העוגיות/עוגות לקבלת פירורים.
הוסיפו פנימה לגנאש השוקולד וערבבו.
 
אפשר לקרר לחלוטין ואז להכין כדורים ולטבול אותם ישר לתוך קקאו או סוכריות צבעוניות, או פתיתי קוקוס וכו'.
 
אני הכי אוהבת לשפוך את התערובת לתבנית, להקפיא, ואז לחתוך לריבועים, ואותם לצפות. זה חוסך זמן ועבודה:)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • *ניתן לטחון או לקצוץ גם/רק אגוזים.
    *ניתן להמיס עם השוקולד גם ממרחי אגוזים למיניהם או כל ממרח אחר.
    *ניתן בסוף לערבב פנימה עוד תוספות אם יש בבית, כמו עדשים, מרשמלו (טבעוני!) וכו'.
    *ניתן להוסיף לשוקולד המומס קצת קקאו ו/או תמצית וניל או תמציות טעם אחרות או ליקר, לפי הטעם. 
     
    ניתן לשמור בהקפאה לכמה חודשים טובים, או במקרר לשבוע.
 כשנשאר לך:
מי חומוס / מרנג / מרנג שלא הצליח לך
 
המתכון הזה הוא הפתרון!
קורה לי שהמרנג שלי לא מגיע לנפח הרצוי ו"נופל". 
כשזה קרה ידעתי שאין מצב שאני זורקת אותו.
אז עשיתי ניסוי, וערבבתי פנימה פקאנים ושוקולד,
זילפתי ואפיתי,
ויצא מ-טו-רף
אז כששוב נפל לי המרנג דווקא שמחתי
כי זכיתי להכין שוב את העוגיות האלה:)

עוגיות מרנג!

מצרכים

סוכר ומי חומוס ביחס של בין 1:1 ל1:2 (לטובת הסוכר).
תוספות – אני ממליצה על אגוזים ושוקולד מריר – 
ביחס של 1:1 למרנג.

אופן ההכנה

הכינו מרנג-
הקציפו במיקסר עם וו בלון מי חומוס קרים במשך כ5 דקות, עד שנהיה ממש קצף לבן. 
הוסיפו פנימה בהדרגה את הסוכר, ממש בהדרגה, תוך כדי הקצפה על מהירות גבוהה.
לאחר שכל הסוכר בפנים המשיכו להקציף במשך כמה דקות, עד שכל הסוכר נמס (ניתן למולל את הקצפת בין האצבעות כדי להרגיש אם יש עדין גרגירים או לא).
גם אם לא כל הסוכר נמס פנימה וגם אם המרנג "נפל"- הוא יעבוד במתכון הזה.
 
שפכו פנימה את התוספות (כדי לקצוץ גס) וקפלו בעזרת לקקן.
 
הניחו גושים מהתערובת בעזרת כף / שק זילוף עם חור גדול על גבי נייר אפייה.
 
אפו בתנור שחומם מראש על 130 מעלות טורבו במשך כ20-30 דקות (תלוי בגודל העוגיות), עד שהעוגיות מתייצבות ומקבלות ציפוי קשיח ומבריק, לעתים הוא גם נסדק.
הוציאו וקררו לחלוטין לפני האכילה.
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • *מי חומוס= מי הבישול של החומוס, הנוזל מפחית השימורים. 
    *ניתן לאפות בחום עליון-תחתון, הן ייצאו שטוחות יותר וישחימו קצת אבל עדין ייצאו מעולה.
    *הן נשמרות להרבה זמן, ניתן גם להקפיא. 
    *ככל שיהיה יחס גדול יותר לטובת הסוכר כך הן ייצאו יותר קשות לכיוון "נשיקות".

רעיונות נוספים

– אם נשאר לך קמח שקדים ורסק תפוחים:
קראמבל שזיפים,
גאלט תותים,
פיננסייר (גם אם נשארו מי חומוס),
ובכל מתכון של עוגה בחושה אפשר להחליף רבע מכמות הקמח בקמח שקדים:)
 
– אם נשארה לך חמאת שקדים:
 
– אם נשאר לך קרם קוקוס:
טארט ליים (גם אם נשארו מי חומוס),
 
– אם נשארו לך מי חומוס:
בנוסף למה שרשמתי, חובה להכין קרקר בראוניז.
אני ממליצה גם ממש על הפיננסייר🙂
ואם תרצו מתכונים עם מרנג ממי חומוס,
אז אפשר להכין עוגיות שושנים,
טארט ליים קלאסי, או טארט פטל בכוסות:)
 
אפשר תמיד גם לכתוב את הרכיב בלשונית החיפוש בבלוג:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה