20210315_163117

עוגת שכבות לימון עם קרם וניל, קולי פירות יער ותותים טריים

20210315_163117

עוגת שכבות לימון עם קרם וניל, קולי פירות יער ותותים טריים

זמן הכנה: 1 שעה
זמן אפייה: 1 שעה
צריך מיקסר/מטרפה חשמלית
אל תיבהלו מהמורכבות, מסתתרים בו בעצם כמה מתכונים שונים ופשוטים שתוכלו להשתמש בהם בקלות למטרות אחרות!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
חברה ממש ממש טובה שלי 
ילדה תינוקת מתוקה מתוקה
אז ברור שהכנתי לה עוגה
ברגע שהם חזרו הביתה!
 
אני תמיד אוהבת להרכיב לאהוביי עוגה
לפי מה שאהוב עליהם
והאהובה הזאת אוהבת חמוץ
(אפילו שהיא מתוקה)
אז הרכבתי לה עוגה עם הטעמים שהיא אוהבת
 
האמת היא שהיו לי תותים
ואחרי שהכנתי ענני גבינה ותותים
נשארו לי עוד
וכשחשבתי מה לעשות איתם
עלתה לי תמונה לראש של עוגת וניל
בשתי שכבות
עם קרם וניל/גבינה בין השכבות
ותותים למעלה
וככה הסתובבתי עם התמונה הזאת כל יום בראש
ואז חברתי ילדה
ואמרתי- או! הזדמנות לעוגה
ואז נולדו השינויים לפי טעמה
ככה שגם יצא מקורי יותר ומיוחד
וסופר דופר טעים
אז אני כמובן מרוצה
והיא בעננים
 
אפשר להכין את העוגה בלי שק זילוף
פשוט למרוח את הקרם-
זה ממש יפה בעיניי.
אפשר גם לוותר על אתגר שתי השכבות
ורק לצפות את העוגה בקרם
והעוגה הזאת מעולה בפני עצמה כמובן
 
התלבטתי מתי להעלות את המתכון
וכבר התחלתי במרתון פסח
אבל חשבתי- בכל זאת יש זמן
וצריך לחסל חמץ
והקרם וניל והקולי פירות יער
יכולים לקבל שימוש מעולה גם לפסח
אז עכשיו זה הזמן.

מצרכים

לעוגת לימון:
(הספיקה לי לקוטר 22 + 4 מאפינס גדולים
אז תתאים גם לקוטר 24 במלואה)
יבשים:
630 גרם קמח (4.5 כוסות)
3 כפיות אבקת אפייה
1.5 כפיות סודה לשתייה
רבע כפית מלח
 
רטובים:
350 גרם סוכר (3/4 1 כוסות)
420 גרם מיץ לימון (3/4 1 כוסות)
160 גרם חלב סויה (2/3 כוס)
125 גרם יוגורט (1/2 כוס + כף)
2 כפיות תמצית וניל
200 גרם שמן (1 כוס)
 
לקולי פירות יער:
חצי כוס פירות יער (אפשר קפואים)
1-2 כפות סוכר
1 כף קורנפלור + 1 כף מים
 
לקרם וניל:
1 מיכל שמנת צמחית להקצפה (250 מ"ל)
1 פחית קרם קוקוס
4 כפות פודינג וניל
 
לקישוט:
6 תותים יפים

אופן ההכנה

1. להכין עוגת לימון:
– הדליקו תנור על 170 מעלות טורבו.
א. בקערה גדולה ערבבו את כל היבשים עם מטרפה לאיחוד וחיסול גושים.
ב. בקערה אחרת ערבבו את כל הרטובים עם מטרפה למרקם אחיד.
ג. שפכו את הרטובים אל היבשים תוך ערבוב מתמיד מהמרכז החוצה עד למרקם אחיד. אל תערבבו יותר מדי, גם אם נשארים קצת גושים.
ד. העבירו לתבנית והכניסו לתנור החם ל50-60 דקות. כדאי לסובב את המגש באמצע האפייה לאפייה אחידה. בדקו עם קיסם במרכז העוגה שהוא יוצא יבש ואז הוציאו את העוגה.
ה. הניחו לה להצטנן במשך חצי שעה-שעה בחוץ, ואז העבירו למקרר ל4 שעות לפחות לקירור, או לפריזר לשעה.
2. להכין קולי פירות יער:
א. הניחו בקלחת או סיר קטן את הפירות והסוכר, הדליקו אש בינונית-גבוהה, והניחו להכל להתבשל כך שהסוכר יימס והפירות יגירו נוזלים ויתרככו לחלוטין, ערבבו מדי פעם. טעמו בזהירות כדי להחליט אם תרצו להוסיף סוכר, הוסיפו לפי הטעם. 
ב. ערבבו בכלי קטן קורנפלור ומים להמסת הקורנפלור לחלוטין. שפכו לסיר וערבבו היטב במשך כדקה. התערובת תסמיך. העבירו הכל לכלי עמיד לחום, הניחו לרבע שעה להצטנן והעבירו למקרר.
ג. לאחר שהתערובת תתקרר תוכלו להבין מה המרקם שהתקבל. אם זה ג'לי סמיך מדי- ניתן לערבב פנימה מעט מים עד למרקם הרצוי. אם זה נוזלי מדי- ניתן להחזיר לסיר ולבשל עוד כמה דקות להסמכה.
3. להכין קרם וניל:
א. שפכו לקערה המיקסר פודינג וניל. שפכו פנימה קרם קוקוס תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה להמסת הפודינג. שפכו פנימה שמנת צמחית וערבבו קלות. 
ב. הפעילו את המיקסר עם וו בלון (מקציף, אפשר גם מיקסר ידני) על מהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת יציבה ששומרת על צורתה (עצרו במרקם הנכון, היזהרו שלא להקציף יותר מדי).
ג. העבירו לשק זילוף (אם יש, אם אין ניתן פשוט למרוח את הקרם במקום לזלף). 
4. להרכיב את העוגה:
א. הוציאו את העוגה מהתבנית והניחו בזהירות על צלחת ההגשה.
ב. בעזרת סכין לחם סמנו את קו האמצע לרוחב העוגה. החזיקו את הסכין ישרה לפי הקו ונסרו בעדינות פנימה תוך סיבוב העוגה (כדאי למצוא משטח מסתובב לעבוד עליו). בכל סיבוב הכניסו את הסכין עוד קצת פנימה, עד שלבסוף תגיעו למרכז ותעבירו את הסכין דרך העוגה כך שהיא תיחצה סופית ל2. הסירו בזהירות את החלק העליון לצלחת. (*אם החלק העליון תפח למעלה ואינו ישר- כדאי לחתוך את החלק העליון כדי שהעוגה תהיה ישרה. אם החיתוך קצת מכוער ולא ישר מספיק- הפכו את כל העוגה כך שהחלק התחתון יהפוך לעליון, כי הוא הכי ישר). 
ג. מרחו שכבה מהקרם במרכז העוגה (אם יש שק זילוף- השאירו מקום בשוליים, אם אין- פשוט מרחו חצי מכל הקרם על כל השטח העליון) וזלפו עיגולים תפוחים מסביב (שישמשו כמעין גדר). 
ד. בעזרת כף פזרו ומרחו קולי פירות יער על הקרם המרוח (בתוך התחום המגודר).
ה. בזהירות ועדינות- החזירו את החצי העליון של העוגה והניחו מעל הקרם- לפני ההנחה וודאו כי זה באמת במרכז כי אחרי שתניחו יהיה קשה להזיז ולתקן. 
ו. זלפו/מרחו את שאר הקרם על החלק העליון של העוגה.
ז. חתכו כל תות לרבעים לגובה, וקשטו את העוגה! (ככה אני עשיתי, אפשר לחתוך ולקשט איך שתרצו כמובן).
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר קמח כוסמין לבן. 
  • לעוגת וניל אפשר להחליף מיץ לימון במים, ולהוסיף כף וחצי לימון/חומץ/חומץ תפוחים.
  • אפשר להחליף יוגורט בגבינה או טופו משי טחון או קרם קוקוס.
  • אפשר להכין את הקולי מכל פרי אחר, ואפשר גם לוותר עליו. אפשר להקפיא אותו אם נשאר.
  • העוגה יכולה להישמר בפריזר בכל שלב (רק ללא התותים)
  • אפשר להחליף את השמנת הצמחית בקרם קוקוס, ואז צריך להקפיד שהוא יהיה עם מינימום 20% שומן, ולקרר אותו לילה לפני, ועדיף להשתמש רק בחלק הקשה שלו.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

2 מחשבות על “עוגת שכבות לימון עם קרם וניל, קולי פירות יער ותותים טריים”

  1. היי סיון המהממת
    אם אין תותים עכשיו (לא העונה לצערי),
    מה היית שמה במקומם ושיהיה יפה לקשט אותה בחלק העליון?
    תודה !l.com
    שיר 🙂

    1. היי יקירה:)
      בהחלט מצער! אני הייתי זורמת על הפרי שאת מכינה איתו את הקולי. כלומר אם אני מכינה קולי פירות יער למרכז, אז אני מפרישה הצידה שני חופנים יפים. אם הם קפואים אני נותנת להם להפשיר לחלוטין על מסננת ואז סופגת בעדינות את הנוזלים עם נייר סופג כדי שלא יצבעו לי מדי את הקצפת. זה עדין עלול לצבוע, אז אולי עדיף פשוט לקשט עם עוד קולי, או לקנות אוכמניות טריות או מה שנגיש. עוד אופציה נקטרינות או אפרסקים, או עוד יותר טוב- תאנים/רימונים/ענבים אדומים:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה