vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגיות פיסטוק-לימון ללא גלוטן

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
עשר דקות עבודה ויש לך עוגיות מושלמות! אני מזהירה מראש שכדאי להכפיל כמויות.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
אני פשוט מתה על השילוב הזה
של פיסטוק ולימון.
גם מבחינת הצבע;)
 
ואיזה כיף שאפשר ליצור בכזאת קלות
עוגיות תפוחות ויפות
בלי גלוטן!
 
רק אחרי שטחנתי לי פיסטוקים
והכנתי את המתכון
קלטתי שאפשר וכדאי
כבר לטחון את הכל מראש ביחד!
אז לצערי הסרטון לא משקף את זה
(כי כבר היה לי קמח שיבולת שועל מוכן)
אבל זה לדעתי עוד יותר קל וכיפי ככה.
 
בכל מקרה מדובר במתכון
סופר פשוט ומהיר
וסופר טעים
 
שנתחיל?

מצרכים

יבשים:
1/2 כוס (50 גרם) קמח שיבולת שועל
1 כוס (120 גרם) פיסטוק טחון דק
2 כפות (16 גרם) קורנפלור
1.5 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
 
רטובים:
1/4 כוס (95 גרם) מייפל
3 כפות מיץ לימון
גרידה מלימון אחד
כפית תמצית וניל
 
לאייסינג:
1/2 כוס (55 גרם) אבקת סוכר
1.5 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

1. ערבבו בקערה קמח שיבולת שועל, פיסטוק טחון, קורנפלור ואבקת אפייה (ממליצה לשים בבלנדר/מעבד מזון חזק- קוואקר, פיסטוקים, וקורנפלור, ולטחון יחד בפולסים עד לאבקה. להיזהר לא לטחון הרבה כדי שהפיסטוקים לא יתחילו להוציא שומנים והתערובת תהפוך לעיסה. כשמתקבלים פירורים דקים- הפסיקו).
 
2. גרדו לימון פנימה (למי שפחות רוצה את המרירות של הגרידה אפשר לגרד רק חצי מהלימון, או פחות, או לוותר), סחטו ממנו 3 כפות מיץ והוסיפו פנימה. הוסיפו גם את שאר הרכיבים וערבבו היטב לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
 
3. כסו וקררו שעה במקרר או חצי שעה בפריזר.
 
4. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
 
5. הוציאו את הבצק וצרו ממנו 9 עיגולים, הניחו על נייר אפייה במרווחים, ושטחו קלות. (אם הבצק דביק מדי להתעסקות, הרטיבו מעט את הידיים).
 
6. הכניסו לתנור החם ל9-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות. הוציאו והניחו להן להתקרר לחלוטין (ניתן להכין יותר עוגיות קטנות, ואז תצטרכו לאפות כמה דקות פחות).
 
7. ערבבו אבקת סוכר עם מיץ לימון לקבלת אייסינג. זלפו אותו מעל העוגיות, או טבלו את החלק העליון שלהן באייסינג. הניחו ל10 דקות לפחות כדי שהוא יתקשה.
 
לפני שעולות השאלות, תקראו את ההערות;)
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר כמובן לוותר על האייסינג, הן טעימות גם ככה.
  • אפשר להחליף את הפיסטוק באגוז אחר (אבל חבל!)
  • אפשר להחליף קורנפלור בקמח טפיוקה

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “עוגיות פיסטוק-לימון ללא גלוטן”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!