20210304_134201

עוגיות פיסטוק-לימון ללא גלוטן

20210304_134201

עוגיות פיסטוק-לימון ללא גלוטן

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
עשר דקות עבודה ויש לך עוגיות מושלמות! אני מזהירה מראש שכדאי להכפיל כמויות.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני פשוט מתה על השילוב הזה
של פיסטוק ולימון.
גם מבחינת הצבע;)
 
ואיזה כיף שאפשר ליצור בכזאת קלות
עוגיות תפוחות ויפות
בלי גלוטן!
 
רק אחרי שטחנתי לי פיסטוקים
והכנתי את המתכון
קלטתי שאפשר וכדאי
כבר לטחון את הכל מראש ביחד!
אז לצערי הסרטון לא משקף את זה
(כי כבר היה לי קמח שיבולת שועל מוכן)
אבל זה לדעתי עוד יותר קל וכיפי ככה.
 
בכל מקרה מדובר במתכון
סופר פשוט ומהיר
וסופר טעים
 
שנתחיל?

מצרכים

יבשים:
1/2 כוס (50 גרם) קמח שיבולת שועל
1 כוס (120 גרם) פיסטוק טחון דק
2 כפות (16 גרם) קורנפלור
1.5 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
 
רטובים:
1/4 כוס (95 גרם) מייפל
3 כפות מיץ לימון
גרידה מלימון אחד
כפית תמצית וניל
 
לאייסינג:
1/2 כוס (55 גרם) אבקת סוכר
1.5 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

1. ערבבו בקערה קמח שיבולת שועל, פיסטוק טחון, קורנפלור ואבקת אפייה (ממליצה לשים בבלנדר/מעבד מזון חזק- קוואקר, פיסטוקים, וקורנפלור, ולטחון יחד בפולסים עד לאבקה. להיזהר לא לטחון הרבה כדי שהפיסטוקים לא יתחילו להוציא שומנים והתערובת תהפוך לעיסה. כשמתקבלים פירורים דקים- הפסיקו).
 
2. גרדו לימון פנימה (למי שפחות רוצה את המרירות של הגרידה אפשר לגרד רק חצי מהלימון, או פחות, או לוותר), סחטו ממנו 3 כפות מיץ והוסיפו פנימה. הוסיפו גם את שאר הרכיבים וערבבו היטב לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
 
3. כסו וקררו שעה במקרר או חצי שעה בפריזר.
 
4. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
 
5. הוציאו את הבצק וצרו ממנו 9 עיגולים, הניחו על נייר אפייה במרווחים, ושטחו קלות. (אם הבצק דביק מדי להתעסקות, הרטיבו מעט את הידיים).
 
6. הכניסו לתנור החם ל9-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות. הוציאו והניחו להן להתקרר לחלוטין (ניתן להכין יותר עוגיות קטנות, ואז תצטרכו לאפות כמה דקות פחות).
 
7. ערבבו אבקת סוכר עם מיץ לימון לקבלת אייסינג. זלפו אותו מעל העוגיות, או טבלו את החלק העליון שלהן באייסינג. הניחו ל10 דקות לפחות כדי שהוא יתקשה.
 
לפני שעולות השאלות, תקראו את ההערות;)
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר כמובן לוותר על האייסינג, הן טעימות גם ככה.
  • אפשר להחליף את הפיסטוק באגוז אחר (אבל חבל!)
  • אפשר להחליף קורנפלור בקמח טפיוקה

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה