IMG_20200407_185856

ממרח עדשים בסגנון פטה כבד

IMG_20200407_185856

ממרח עדשים בסגנון פטה כבד

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 20 דקות
רמת קושי: קל
צריך בלנדר מוט/מעבד מזון
ממרח טבעוני טעים ממש שמפיל קרניסטים, מלא חלבון, סופר קל ומהיר להכנה.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
קבלו את המתכון האגדי שלי לממרח בסגנון פטה כבד:)
למה אגדי?
 
בליל הסדר לפני שנתיים הייתי הטבעונית היחידה (בעצם בכל ליל סדר….) 
והכנתי כמה מנות כדי שלא ארגיש שחסר לי דבר, 
ואחת מהן הייתה הממרח. 
כל 20 המסובין עפו עליו בטירוף, 
טרפו אותו יותר מאשר הממרחים הראשונות הלא-טבעוניות, 
אמרו שלא יאומן בכלל שזה טבעוני, 
ובסוף הערב דרשו מתכון.
 
את המתכון פרסמתי בפסח האחרון בעמוד הפייסבוק שלי
ולכן התמונות עם מצות, סלחו לי…
וכל מי שהכינה רשמה לי שיצא פשוט מעולה בטירוף!
 
כמובן שגם לימדתי את הממרח הזה בכמה סדנאות פרטיות שהעברתי, 
כי זה ממרח חלבון טעים וקל להכנה, וגם שם נרשמה תעופה.
 
בקיצור-
מתכון מושלם עם תעודות.
 
אז יאללה די לחפור וקדימה לעבודה-

מצרכים

כוס (לפני בישול) עדשים שחורות/ירוקות/ גם וגם
2 בצלים
סלסלת פטריות שמפיניון/פורטבלו/ גם וגם
חופן אגוזי מלך
שקית ערמונים בואקום
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל
2 כפות שמן זית
 

אופן ההכנה

1. לבשל את העדשים:
שימו את העדשים בסיר, מלאו במים ושימו על האש. לאחר שהמים רתחו הניחו להתבשל כ15-20 דקות- עד לריכוך. אם עולה קצף לבן במהלך הבישול- הסירו אותו. סננו את העדשים והשאירו במסננת לצינון.
2. לטגן את הבצל והפטריות:
חתכו דק את הבצל וטגנו במחבת על אש נמוכה-בינונית. חתכו את הפטריות והוסיפו לבצל. ערבבו מדי פעם. הפטריות יוציאו נוזלים, המשיכו לערבב ולחכות עד שהנוזלים מתאדים. המשיכו לערבב עוד כמה דקות וכבו את האש. (זה צריך לקחת בערך עשר דקות, והכל צריך להיות רך וזהוב בסוף). הניחו כמה דקות בצד להתקרר. [אפשר ממש לקצר תהליכים ולטחון את הבצל והפטריות במעבד המזון שנשתמש בו שוב במקום לקצוץ ידנית!].
3. לטחון הכל לממרח:
כשהכל התקרר (לא חייב לגמרי, יכול להיות חמים עדין), שימו הכל במעבד מזון- עדשים, בצל, פטריות, אגוזים וערמונים. הוסיפו כפית מלח וקצת פלפל ו2 כפות שמן זית, וטחנו היטב ליצירת ממרח. תטעמו ותתקנו טעמים. שמרו בקירור עד שבוע.
לשעתיים למקרר לפני שפורסים. 
תהנו!
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • מה שכיף במתכון הזה, מעבר לזה שהוא טעים בטירוף, זה שאפשר ממש לשחק איתו בכיף. קחו את זה כבסיס ותשנו אם תרצו- אפשר רק עדשים שחורות או רק ירוקות (אני הכי אוהבת שילוב). אפשר בלי פטריות, או לשים קישואים או חצילים במקום. אפשר בלי הערמונים (במיוחד אם לא תרצו שייצא מתקתק). אפשר בלי אגוזי מלך, אבל אני ממש ממליצה להשאיר אותם, בעיני הם המרכיב הסודי האמיתי. אבל זה בטוח יהיה טעים גם עם אגוזים אחרים (צנוברים!!). קיצר, תהנו עם זה, ותכינו עם מה שיש בבית. תמיד ייצא טעים.
  • זה לא מופשר בצורה מוצלחת מהקפאה, אז אם לא תאכלו מזה הרבה במהלך השבוע, תכינו חצי כמות (מה שיש בכלי בתמונות זה חצי כמות). 
  • ככל שהבצל יותר מטוגן (רך ומקורמל)- זה יוצא יותר טעים. אז שווה להשקיע בו. שווה גם להוסיף עוד בצלים!
  • בפעם האחרונה הכנתי אותו רק עם עדשים שחורות, בצל, פטריות שמפיניון, אגוזי מלך, מלח פלפל שמנז- בדיוק לפי המתכון – ויצא מוש-לם ברמות. אז אולי זה השילוב שאני הכי ממליצה עליו. איך אני יודעת שזה הכי טוב? כי הבנזוג הצרפתי אנין הטעם הבררן שלי אמר שזה מעולה ושבמבחן טעימה עיוורת הוא היה חושב שזה פטה כבד אמיתי. בום.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

2 מחשבות על “ממרח עדשים בסגנון פטה כבד”

  1. הי סיון,
    תודה על מתכון מעולה. הכנתי אותו בפעם השניה בדיוק אותו דבר כמו בראשונה וכשמזג האויר כבר קריר יותר, ואני מריחה ריח כאילו תיכף מתקלקל/מקולקל כבר אחרי יומיים במקרר :(. יש לך רעיון למה?
    וכדי שלא יקרה שוב – האם אפשר להקפיא אותו אחרי ההכנה?
    תודה! חג שמח,
    סונייטה

    1. היי סונייטה! שמחה שאהבת:)
      האמת שאני לא יודעת למה פתאום זה קרה.. אולי הייתה הפעם בעיה מראש עם אחד הרכיבים.. לפעמים לצערי יש תקלה כבר ממעמד הקנייה כשהחנויות מחזירות תוצרים לא טריים או לא אטומים.
      לקטניות יש אמנם נטייה להתקלקל מהר יותר ממאכלים אחרים, אבל לא תוך יומיים.
      אני אישית ניסיתי להקפיא ולא אהבתי את המרקם שהתקבל בהפשרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה