20210428_084710

עוגיות לויאן טבעוניות בטעם סמורס או בייגלה וטופי מלוח, רכות ושמנמנות

20210428_084710

עוגיות לויאן טבעוניות בטעם סמורס או בייגלה וטופי מלוח, רכות ושמנמנות

זמן הכנה: 15 דקות (+הקפאה)
זמן אפייה: 12 דקות
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל מיקסר יעזור
מה אני אגיד. זה מושלם!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
יצרתי את המתכון הזה כבר לפני כמה חודשים
ולא ידעתי מתי לשחרר אותו לעולם.
ועכשיו שמגיע לג בעומר זה נראה לי מתאים:)
 
מה שקרה זה שראיתי פתאום בכל מקום
מתכונים לעוגיות שמחקות את העוגיות השמנמנות והרכות
והמסתר שאגדיות, מניו-יורק ממאפיית levian
אז כולם קראו להן עוגיות לויאן
ולצערי הרבה מעולם לא יצא לי לטעום אותן.
אבל הסתכלתי במלא תמונות ומלא מתכונים
ולרוב זה מספיק לי כדי להבין
והחלטתי שאני יוצרת לי מתכון טבעוני
שהוא מופלא בפני עצמו
וכך היה!!!
 
אני יודעת שאני חורגת ממנהגי
של שימוש בשמן צמחי פשוט
בלי צורך בתחליפי חמאה או שמן קוקוס
אבל הפעם בעיניי זה הכרחי…
אז לפחות עשיתי קומבינציה
עם שמן קנולה ושמן קוקוס
ככה שהמרקם מעולה אבל הטעם עדין.
 
לשם העניין הכנתי גרסה אחת עם חמאה טבעונית
(ניתן לראות בסרטון
אבל נסו לנחש קודם מה זה מה;)
השתמשתי בחמאה המעולה של מעדני הטבע
והאמת ששתי הגרסאות יצאו מעולות בעיניי!
 
הכי מומלץ להכין אותן במיקסר עם וו גיטרה
אבל אפשר בהחלט גם אם מיקסר ידני
ואפילו עם מטרפה וקערה!
 
 
כששיחקתי עם המתכון לראשונה
לא הצלחתי להחליט אם להכין אותן
בטעם שוקולד-מרשמלו
או בייגלה-טופי מלוח
וגם היום לא הצלחתי להחליט
אז קבלו את שתי האפשרויות
פלוססס
מתכון להכנת שברי קרמל לאפייה
 
מה זה אומר?
כבר מזמן שעשיתי ניסויים
שמשלבים טופי וקרמל באפייה
העניין הוא שאם תאפו מאפה עם רוטב טופי
הוא יתפוצץ וינזל באפייה
אז הגעתי למסקנה שהכי טוב להכין ממש קרמל
אבל כן להוסיף לו טיפונת טיפונת ריכוך
שיורגש רק לאחר האפייה
וככה הוא שומר על צורתו
ועל מרקם אכיל
וטעם נפלא;)
 
אז יאללה רוצו להכין
ואל תשכחו להציץ בסרטון ובהערות:)

מצרכים

14 עוגיות של 80 גרם
 
רטובים:
1/3 כוס (65 גרם) שמן קנולה
1/3 כוס (65 גרם) שמן קוקוס
[או 150 גרם חמאה טבעונית במקום השמנים (3/4 כוס + כף)]
1 כוס לא דחוסה + 3 כפות (150 גרם) סוכר חום כהה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (120 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
1 כפית תמצית וניל
 
יבשים:
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
 
תוספות-
1 כוס (100 גרם) בייגלה
1/4 כוס (50 גרם) שוקולד לבן
1 כוס (100 גרם) חתיכות קרמל מלוח
או
1/2 כוס (100 גרם) שוקולד קצוץ גס
1/4 כוס (50 גרם) שוקולד צ'יפס
1 כוס (100 גרם) מיני מרשמלו
 
לשברי קרמל מלוח:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 כפות מים
רבע כפית מלח
1 כף קרם קוקוס
 

אופן ההכנה

1. הניחו בקערת המיקסר את השמנים/חמאה והסוכרים, וערבלו עם וו גיטרה במהירות גבוהה במשך 3 דקות לקבלת מרקם אחיד ותפוח. (אפשר עם מיקסר ידני ולהגביר מהירות בהדרגה, ואפשר עם מטרפה רגילה ולהמיס הכל קודם).
2. הוסיפו רסק תפוחים ותמצית וניל וערבלו עוד דקה למרקם אחיד.
3. ערבבו יחד את היבשים והוסיפו בהדרגה לקערה (הוסיפו שליש וערבבו, הוסיפו עוד שליש וערבבו קצת, הוסיפו הכל) וערבבו עד למרקם אחיד ונוח. צריך להתקבל מרקם של פלסטינה רכה ולא דביקה.
4. הוסיפו את התוספות הנבחרות וערבבו ידנית או עם לקקן או כף עץ לפיזור אחיד.
5. צרו 14 כדורים גדולים ואחיד (בלי לשטח) והכניסו לפריזר ל15-20 דקות. (אני נעזרתי בכף קציפית גדולה, אבל זה נוח גם בידיים).
6. הפעילו תנור על 170 מעלות טורבו.
7. כשהתנור חם, העבירו את כדורי הבצק למגשי אפייה (תצטרכו שניים) והכניסו לתנור ל12 דקות.
8. הוציאו, הניחו לעוגיות כמה דקות להצטנן בחוץ, ותתקפו!
 
להכנת שברי קרמל מלוח:
1. הניחו בקלחת את הסוכר והמים ובשלו על אש גבוהה. תוך כ3 דקות הסוכר יתחיל להתקרמל. כבו את האש, ערבבו (עם לקקן סיליקון או כף עץ) כך שהכל יתקרמל, הוסיפו כף קרם קוקוס, ערבבו היטב, ושפכו על נייר אפייה (על משטח עמיד לחום). הניחו להצטנן לחלוטין (אפשר להכניס לפריזר לכמה דקות) ושברו לחתיכות (אפשר גם לחתוך עם סכין טובה). 
*כדי שלא יידבקו אחת לשנייה אני ערבבתי את חתיכות הקרמל עם מעט קמח לפני שהכנסתי לבצק העוגיות. 
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות מטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן. לא ממליצה להשתמש בקמחים מלאים, אבל אפשרי- תצטרכו להוסיף מעט חלב צמחי לבצק.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, אבל כל שמן צמחי יעבוד. השילוב עם שמן קוקוס מעדן מאוד את טעם הקוקוס בעיניי. אני השתמשתי בחמאה טבעונית של מעדני הטבע, כל חמאה טבעונית תעבוד. אם תשתמשו בנטורינה/מחמאה- תחתכו לקוביות והשאירו 5-10 דקות החוץ לריכוך לפני השימוש.
  • אני הכנתי את כל הכמות פעמיים, בכל פעם עם אחת מהאפשרויות של התוספות (תראו בסרטון). אפשר כמובן להכין פעם אחת את הבצק בכמות הרשומה, לחלק ל2 ולחלק את התוספות ל2 וכך להכין את שתי הגרסאות. אפשר כמובן לשים איזה תוספות שתרצו!! זאת רק הצעה:)
  • שוקולד לבן טבעוני איכותי ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה. כל שוקולד צ'יפס לבן בסופר הוא טבעוני.
  • מרשמלו טבעוני ניתן להשיג בניצת הדובדבן או בשופרסל. אם יש רק בגודל רגיל אפשר לחתוך אותו (הכי נוח לכסות להבים של מספריים נקיות בקורנפלור או אבקת סוכר ולחתוך).
  • ההקפאה לפני האפייה שומרת על הצורה הזאת של העוגיות, אפשר לקרר במקרר במקום וגם אפשר לוותר על זה לחלוטין. אפשר גם לשטח אותן ואפשר להכין אותן קטנות. זה פשוט הקטע של העוגיות האלה שהן גדולות ושמנות, אבל כמובן שתוכלו להכין לפי ההעדפה האישית. 
  • הסוכר החום הכהה הכרחי למרקם הרך. אפשר להחליף לממתיק אחר, זה פשוט ישפיע על הטעם והמרקם. 
  • לא ממליצה להחליף רסק תפוחים למשהו אחר, זה מושלם סמכו עלי וזה בכל סופר.
  • אפשר להשתמש רק בסודה לשתייה או רק באבקת אפייה (בכמות הכוללת) או להשתמש בקמח תופח במקום.
  • אפשר להחליף קרם קוקוס בחצי כף חלב צמחי.
  • אני פיזרתי מלח גס על העוגיות כשיצאו מהתנור, זה לא חובה כמובן.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה