IMG_20200903_172253

טארט ליים ומרנג טבעוני

IMG_20200903_172253

טארט ליים ומרנג טבעוני

זמן הכנה: שעה + קירור
זמן אפייה: 30 דקות
רמת קושי: קשה
צריך מיקסר/מטרפה חשמלית
מתכון יותר מורכב שלגמרי שווה את ההשקעה. יוצא גם יפה ומרשים וגם סופר טעים!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
בזכות הקורונה אני מיודדת עם השכנים והשכנות בבניין שלי
כולםן כבר טעמו לא מעט מהמטעמים שלי
וכולנו עוזרים ועוזרות אחד לשנייה
ואפילו מבלים ומבלות יחד לפעמים
מבחינתי אחד הרווחים הגדולים של הקורונה הזאת
(לפני כן בקושי אמרנו שלום חולף)
 
לפני כמה ימים אחת השכנות אמרה לי שהייתה בקטיף ליים
ושהיא בטוחה שאני אמצא משהו טוב לעשות איתו
ושהיא תשמח לטעום את התוצאה
וכך יצא שבזכותה הכנתי טארט ליים ככה סתם!
 
ניצלתי את ההזדמנות כדי לאלתר עוד בצק פריך
(בכל פעם אני מאלתרת בצק פריך אחר, שיהיה מגוון חח)
אז יצא לי אחלה בצק טעים ונוח שהכנתי ככה בקערה וכף
 
את עניין המלית כבר פיצחו הרבה לפניי, 
אז השתמשתי במתכון של בלוגרית הולנדית מהממת
(מתקבלת מלית במרקם קרמי וטעם מושלם
שמאזן מתיקות וחמיצות בצורה נפלאה)
 
וכך אני מנצלת את ההזדמנות גם לתרגם לך מתכון מאנגלית
וגם להכיר לך בלוגרית שממש שווה לעקוב אחריה
או לפחות אחרי האינסטגרם שלה
כי התמונות שלה זה עניין בפני עצמו!!
קוראים לה bianca zapatka
והרוב המוחלט של המתכונים שלה טבעוניים, ללא גלוטן ובריאים:)
 
ולציפוי הכנתי מרנג בגרסה הכי פשוטה ודלת סוכר שאפשרית יחסית…
הוספתי לגביו סעיף שלם כדי שתבינו יותר.
 
אז בעצם גם קיבלת פה 3 מתכונים ו3 טכניקות
עם כל ההסברים שיכולתי לתת בנושא
אז אני מקווה שזה יעזור
 
אני הרי משתדלת לפרסם מתכונים כמה שיותר פשוטים ומהירים
אבל מהרגע שהעלתי את התמונות של הטארט הזה לסטורי
קיבלתי הכי הרבה בקשות למתכון עד עכשיו…
אז אני מקווה שתכינו!
או שזה יהיה שימושי להמשך
ממש אשמח לשמוע מכםן בתגובות:)
וכרגיל רשמתי בהערות את כל ההמרות האפשריות….
אז בבקשה תקראו לפני שתשאלו;)
 
בהצלחה!

מצרכים

לתבנית בקוטר 20 ס"מ
 
לתחתית:
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
רבע כוס (50 גרם) שמן צמחי
רבע כוס (65 גרם) רסק תפוחים
2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
2 כפות (20 גרם) מים
 
למלית:
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
שליש כוס (80 גרם) מיץ ליים סחוט
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
חצי כפית אגר אגר (או עוד כף קורנפלור)
רבע כוס (80 גרם) סירופ אגבה
1 כפית תמצית וניל
רבע כפית כורכום 
 
לקצפת-מרנג:
100 גרם מי חומוס קרים (1/3 כוס + כף אחת)
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
1 כפית לימון סחוט
1 כף קורנפלור
 

אופן ההכנה

1. הכניסו מי חומוס למקרר
2. הכינו את התחתית-
חממו תנור ל170 מעלות טורבו. 
בקערה (עדיף במעבד מזון אם יש) ערבבו את כל חומרי הבצק עד למרקם אחיד. הוא צריך לצאת מעט פירורי, שמתגבש לגוש כשמוחצים אותו ביד (ניתן לתקן אם עוד קמח/מים כדי להגיע למרקם נוח). 
רדדו את הבצק לעובי של כמה מילימטרים (הכי נוח בין שני ניירות אפייה) והעבירו בזהירות לתבנית והדקו לתחתית ולקצוות עד שהכל יושב טוב ובעובי אחיד. הסירו בצק עודף. 
כעת צריך לאפות את התחתית "אפייה עיוורת"- הניחו נייר אפייה על הבצק ושפכו מלא קטניות כבדות קשות (חומוס/שעועית יבשים) לכל הגובה- זה ישמש כמשקולת, אחרת נוצרות בועות אוויר והבצק מתרומם ומאבד את צורתו. (לי לא היו קטניות זמינות, אז הנחתי מעל נייר האפייה קערת אלומיניום שבמקרה התאימה בול בוגדל והנחתי בתוכה את עודפי הבצק, גם עובד!)
הכניסו את התבנית לתנור החם ל20 דקות. הוציאו את התבנית, הסירו בזהירותתת את הנייר עם הקטניות, והחזירו את התבנית ל10 דקות נוספות. הבצק מוכן כשהוא זהוב מעט. הוציאו והניחו להצטנן.
3. הכינו את המלית-
שפכו את קרם הקוקוס לסיר קטן ובשלו על אש בינונית- גבוהה. במקביל ערבבו בכוס את מיץ הליים עם הקורנפלור למרקם אחיד ללא גושים. כשקרם הקוקוס רותח, שפכו אליו את המיץ המעורבב, וערבבו היטב בעזרת מטרפה. שפכו פנימה מיד גם את שאר מרכיבי המלית. כשזה מתחיל להסמיך, המשיכו לערבב עוד במשך דקה, ואז כבו את האש. 
שפכו את המלית לתחתית הטארט והניחו להצטנן. הכניסו למקרר עד לקירור מלא.
4. הכינו את המרנג-
הניחו את מי החומוס בקערת המיקסר וטרפו במהירות הכי גבוהה במשך 5 דקות. אמור להתקבל קצב לבן ודי יציב (קצף, לא קצפת). הוסיפו את הלימון והמשיכו לערבב. הוסיפו בהדרגה את הסוכר. ממש בהדרגה- הוסיפו שתי כפות וחכו דקה, ואז תמשיכו. כשתסיימו להוסיף את הסוכר תנו למיקסר להמשיך עוד 5 דקות. תוודאו שהסוכר נמס לגמרי- תטבלו אצבע ושפשפו יחד שתי אצבעות כדי למולל את המרנג ולהרגיש אם יש גרגירי סוכר, אם יש- תמשיכו להקציף עוד כמה דקות ובדקו, עד שהכל חלק. הוסיפו את הקורנפלור ותנו לו עוד דקה. אמור להתקבל מרנג חלק, מבריק ומאוד יציב.
5. זלפו את המרנג-
העבירו את המרנג לשק זילוף עם צנתר, וזלפו איך שתרצו. לחלופין ניתן ללכת על מראה "מבולגן" יותר ופשוט לפזר את המרנג בעזרת כף בצורה חופשית. 
אני גירדתי מעט מקליפת הליים מעל, לקישוט.
6. הערות חשובות לגבי המרנג-
המרנג הזה מתאים להגשה באותו היום. כיוון שאין בו הרבה סוכר, הוא יילך ויצנח. כדי לשמור עליו לאורך זמן יש 2 פתרונות- או להשחים אותו בעזרת ברנר או על ידי הכנסת הטארט לתנור שחומם ל180 מעלות למשך כעשר דקות, ואז שוב לקרר לחלוטין, או להכין מראש את המרנג בדיוק באותה הצורה, אבל עם פי 2 סוכר. 
אם נותר מרנג- ניתן לערבב אותו עם שבבי שוקולד ואגוזים, לשים ממנו גושים בעזרת כפות על גבי נייר אפייה, ולאפות על 130 מעלות טורבו במשך כחצי שעה- יוצאות עוגיות מרנג מושלמו. אם נותר מרנג שהכנת עם פי 2 סוכר- ניתן לזלף נשיקות/פבלובות, ולאפות על 80 מעלות טורבו למשך 3 שעות (ואז כדאי להשאיר סגור בתנור לייבוש מלא).
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אסור להקפיא את המלית הזאת! המרקם ייהרס לחלוטין.
  • ניתן להחליף לקמח כוסמין, אם תשתמשו בקמח מלא תוסיפו מעט מים. 
  • לתחתית ללא גלוטן החליפו לתחליף קמח או שתלכו על תחתית אגוזים-תמרים, יש מיליון מתכונים ברשת, ואז גם תחסכו את עניין האפייה.
  • הבצק במתיקות מאוד מעודנת, כי יש מספיק מתיקות במתכון. לשימוש אחר הייתי מוסיפה עוד שתי כפות אבקת סוכר. ניתן להחליף לכל ממתיק אחר, רצוי נוזלי.
  • ניתן להחליף ליים בלימון.
  • ניתן להחליף את האגבה במייפל או סוכר.
  • כל קרם קוקוס יעבוד.
  • הכורכום תפקידו לתת צבע יפה, זה לא חובה, הטעם לא מורגש בכלל. לצבע ירקרק יותר (בכל זאת, ליים) ניתן לנסות עם מאקה או ספירולינה.
  • מי חומוס– הכוונה למי הבישול. אני משתמשת במים מפחית שימורים עם לפחות 17 גרם חלבון, זה מאפשר לי לדעת שזה מספיק חלבון להקצפה יציבה. ניתן להשתמש במי בישול חומוס ביתי, אבל אז קשה לדעת כמה צריך לצמצם את הנוזלים כדי שיקציפו היטב. מי החומוס חייבים להיות קרים להקצפה טובה.
  • ההקצפה של מי חומוס (ומרנג באופן כללי) היא ארוכה וחזקה, זה יעבוד רק עם מיקסר טוב
  • במרנג ניתן להחליף קורנפלור בקמח טפיוקה. ניתן גם לוותר עליו ועל הלימון אבל לא ממליצה.
  • קחו קישור למתכון ממנו לקחתי את המלית (יש שם מתכון לתחתית ללא גלוטן)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה