IMG_20201112_143802

עוגיות בטעם לוטוס ממולאות בקרם גבינה!

IMG_20201112_143802

עוגיות בטעם לוטוס ממולאות בקרם גבינה!

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 15 דקות
רמת קושי: קל
צריך בלנדר טוב
פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, בשילוב טעמים מנצח, עם מילוי מפתיע! כל מה שצריך בשביל עוגיה סופר-כיפית.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
טוב הקטע הזה של העוגיות הממולאות
מאוד כיפי בעיניי!
אני משחקת עם זה מלא
וזה תמיד ממש כיפי
ועכשיו עליתי על טוויסט חדש!

אני לא יכולה לקחת את כל הקרדיט,
כרגיל ראיתי תמונה מגרה באינסטגרם
(מקור להרבה מההשראה שלי)
של עוגיה זהובה במילוי גבינתי
ואמרתי- אני אכין משהו כזה!
 
אז ידעתי שאני חייבת שיהיה טעם לוטוס בעוגיה
ושזה יהיה סופר טעים עם מילוי מקשיו
ומה אני אגיד לכםן…
צדקתי!!
 
אז קבלו נא
עוגיות בטעם עדין של לוטוס
פריכות מבחוץ ורכות מבפנים
במילוי מתקתק-חמצמץ-גבינתי
שהן פשוט וואו אחד גדול!
 
(אגב נשארו מקומות אחרונים בהחלט
לסדנת שבועות בזום
 

מצרכים

ל-11 עוגיות גדולות
 
לבצק:
1/3 כוס (85 גרם) ממרח לוטוס
1/4 כוס (60 גרם) מים
1/3 כוס (65 גרם) שמן קנולה
1/2 כוס פחות כף (90 גרם) סוכר חום בהיר
2/3 1 כוס (235 גרם) קמח לבן
1 כפית (4 גרם) אבקת אפייה
חצי כפית (2 גרם) סודה לשתייה
קורט מלח
 
למילוי "גבינה":
1/2 כוס (65 גרם) קשיו טרי
3 כפות (30 גרם) חלב צמחי
1 כף (10 גרם) סוכר
1 כפית (4 גרם) שמן קוקוס מומס
1.5 כף (15 גרם) מיץ לימון
0.5 כף (5 גרם) קורנפלור
 

אופן ההכנה

1. השרו מראש קשיו- הניחו בקערה, מלאו בהרבה מים, והניחו במקרר ל6-12 שעות. או לחלופין- השרו במים רותחים במשך 20 דקות. סננו ושטפו. 
2. העבירו את הקשיו לבלנדר, יחד עם חלב, סוכר ושמן קוקוס. ערבבו מיץ לימון וקורנפלור להמסת הקורנפלור (ודאו שאין גושים) והוסיפו לבלנדר. בלנדרו היטב עד לתערובת חלקה. כדאי לטעום ולתקן טעמים אם תרצו.
3. בעזרת כפית – צרו תלוליות של הגבינה על גבי נייר אפייה שמונח על משהו שיכול להיכנס לפריזר (מכסה של קופסה/מגש קטן וכו'). הכניסו להקפאה לפחות לחצי שעה, עד שיתקשה.
4. אם תרצו- כשהגבינה קופאת, ניתן למרוח מעליה שכבה של ממרח לוטוס ולהחזיר לפריזר, זה משדרג! אבל לא חובה.
5. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
6. הכינו את הבצק- שפכו לקערת הכנה את ממרח הלוטוס והמים, וערבבו היטב בעזרת מטרפה למרקם אחיד. הוסיפו את השמן והסוכר וערבבו. הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח, וערבבו בזהירות בעזרת לקקן או כף גדולה עד למרקם בצקי אחיד. הבצק צריך להיות מאוד נוח וקל לשימוש, כמו פלסטלינה יציבה. אם צריך הוסיפו קמח/מים להגעה למרקם הרצוי.
7. צרו את העוגיות- קחו חתיכה מהבצק ושטחו לדסקית, הניחו במרכז כדור גבינה קפוא, וכסו אותו בעזרת דסקית הבצק. כדררו בעדינות לכדור, והניחו על מגש האפייה. המשיכו כך ומלאו שני מגשי אפייה.
8. אפו אותן- הכניסו לתנור החם למשך 13-15 דקות, עד שהעוגיות מתייבשות וקצת נסדקות. הוציאו והניחו להן להצטנן לחלוטין.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • ניתן להחליף לקמח מלא ולהוסיף קצת מים.
  • אם אין לך בלנדר, אפשר להשתמש בגבינה טבעונית כלשהי במקום הקשיו. אם היא ממש כמו גבינה לבנה, ניתן להוסיף עוד קצת שמן קוקוס, כדי שתתייצב יותר בקלות. 

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה