WhatsApp Image 2021-10-13 at 12.25.55 (5)

מק אנד צ'יז טבעוני!

WhatsApp Image 2021-10-13 at 12.25.55 (5)

מק אנד צ'יז טבעוני!

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 5 דקות
צריך בלנדר/בלנדר מוט/מעבד מזון
המנה האמריקאית המושחתת בגרסה הטבעונית והמהירה:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אז איך המתכון הזה נולד?
עמלתי לי על התפריט של הבראנצ' האחרון
והתלבטתי מה לחדש בו הפעם
ואז אמרתי לעצמי- למה לשבור את הראש??
אני פשוט אשאל!
אז כתבתי פוסט בקבוצה טבעונית גדולה
ושאלתי בו איזה מנות תרצו לראות בבראנצ'?

לשמחתי רוב התשובות כללו את רוב המנות שכבר בתפריט
והיו כמה תשובות מוגזמות או הזויות
והתשובות שהכי חזרו למנות שלא היו לי היו
בורקסים ומק&צ'יז.
 
אז באמת הקשבתי ובאמת הכנתי
בורקסים מאפס! אפשר לראות כאן סרטון חמוד של ההכנה כדי שתעריכו
וגם מק אנד צ'יז
שזו מנה מאוד מאוד אמריקאית
שכוללת בישול או אפייה של מקרוני
ברוטב מפוצץ חמאה, חלב וגבינות
כמו צ'דר ועוד
בקיצור- מנת שומן בהתאם לאמריקאים היקרים שאנו כה אוהבים!
אמנם מעולם לא אכלתי את מנת הכולסטרול הזו, אבל קל להבין את העיקרון, וכמיטב המסורת סקרתי מתכונים קיימים כדי להבין יותר טוב את העיקרון
וכמיטב המסורת #2 הרכבתי מזה מתכון מאוד קל ומהיר שקולע למטרה!
התבססתי בעיקר על המתכון היפה הזה.
 
אז יאללה לעבודה!!

מצרכים

1.5 כוסות קשיו
2 כפות מיץ לימון
1 כוס מים
1.5 כפית מלח
3 כפות אבקת שמרי בירה
2 כפיות קמח טפיוקה
שן שום/אבקת שום
רבע כפית כורכום
חצי כפית חרדל

חצי חבילת מקרוני

אופן ההכנה

1. השרו את הקשיו במשך 20 דקות במים רותחים.
2. בשלו את המקרוני לפי הוראות האריזה (שמרו את הסיר בצד)
3. מדדו את כל הרכיבים (חוץ מהמקרוני!) לבלנדר וטחנו למרקם אחיד. 
4. שפכו את הרוטב לסיר, הדליקו אש בינונית וערבבו כדקה לחימומו. שפכו פנימה את המקרוני בהדרגה תוך ערבוב עד שתגיעו ליחס מספק בין הרוטב למקרוני.
5. תאכלו ותהנו! ואל תשכחו לקרוא את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר לאפות את המנה- במקום שלב 4- העבירו את המקרוני והרוטב לתבנית אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו למשך כ15 דקות- עד שהחלק העליון נראה יבש ואפוי.
  • אפשר לוותר על הטפיוקה- המטרה היא ליצור אפקט נמתח במרקם בדומה למוצרלה, זה לא חובה בכלל.
  • אל תוותרו על שמרי הבירה! אם יש לך פתיתים אז הכמות כפולה.
  • יוצא לא מעט רוטב, אולי תרצו קצת יותר מחצי חבילת מקרוני, זה גם עניין של טעם (אבל לא יספיק לחבילה שלמה של 500 גרם)
  • אני מאמינה שאפשר להחליף את הקשיו בגבינת שמנת טבעונית כלשהי או טופו משי כחול ולקבל תוצאה דומה אך קצת פחות טעימה:)
  • לגבי המדידה- מדובר בכפות מדידה, אז אם תשתמשו בכף רגילה אז שתהיה בהיריון (אלא אם היא גדולה מהממוצע). גם הכוסות כוסות מדידה כמובן. אני השתמשתי בקשיו שבור, אז לקשיו שלם גם כדאי למדוד עם גבעה מעל.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

6 מחשבות על “מק אנד צ'יז טבעוני!”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה