vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגת מייפל טבעונית הפוכה עם טופי-פקאן!

זמן הכנה: 25 דקות
זמן אפייה: 50 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
היא טעימה כמו שהיא יפה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

כנראה שהכל מתחיל ונגמר בעוקבים שלי, ובמדיה החברתית בכלל.

לפני כשבוע כתבה לי עוקבת באינסטגרם שממש מתחשק לה להכין עוגת מייפל, אז היא ישר הלכה לחפש מתכון באתר שלי והתאכזבה לגלות שאין כי על המתכונים שלי היא הכי סומכת.
היא רצתה לברר אותי אם בכל זאת יש והיא פספסה, וחתמה בזה שאולי אשקול להכין מתכון כזה.

בזמן שזה נשאר לי בתודעה, בהמשך השבוע קפצו לי בפיד של האינסטגרם- עוגה הפוכה עם ציפוי פקאן מקורמל של קרן אגם המוכשרת, ועוגה דומה של עדיקוש המוכשרת לא פחות (או שאת שלה כבר ראיתי כשחיפשתי עוגות דומות להשראה, כבר לא זוכרת!)

ישר ניצת הניצוץ המוכר בראשי ואמר לי להכין עוגת מייפל הפוכה עם ציפוי טופי-פקאן ומשם לא הייתה דרך חזרה.

עוד דבר שנשאר לי בתודעה, היא אדם מקסים שנתקל בעוגת ה"דבש" שלי, הכין אותה והתלהב בטירוף, וכתב לי שהוא ממש נדלק על הרעיון של טופו משי בעוגה בחושה וממש חיפש בנרות מתכונים דומים.
כך החלטתי שגם כאן זה יקרה, וזה באמת הלך עם הסגנון שכיוונתי אליו (יש חלופות בהערות).

לאחר מחקר, השראה וטיוטה- ניגשתי להכין את העוגה והתאכזבתי מאוד. 
גם הטופי וגם העוגה לא יצאו לי רכים מספיק, וטעם המייפל לא בלט בכלל. אני אמנם דוגלת במתיקות מעודנת, אבל אי אפשר שזה יוביל לעוגה תפלה.
אני קצת דרמטית, כי העוגה הזאת התגלגלה לכמה שכנים שמאוד התלהבו ממנה,
אבל מי שעוקבת תקופה כבר יודעת- שאני לא מפרסמת מתכון שהוא לא מושלם בעיני.

רשמתי לי את ההערות וחשבתי להגיע לזה מתישהו, כי את יום הצילומים השבועי מיציתי,
אבל אחרי שהעלתי תיעוד של הניסיון ה'כושל' לסטורי שלי- קיבלתי מטר של תגובות זועמות (לא באמת) שדורשות מתכון בדחיפות. בקיצור הדלקתי יותר מדי א.נשים, חשתי את הבהילות, וכך כבר למחרת ניגשתי לטסט השני שהחלטתי שייצא מושלם (בכל זאת, מייפל ופקאנים זה לא זול..)
ואכן כך היה. 
העוגה יצא בדיוק כפי שדמיינתי, הכל היה מדויק, וכל מי שטעמו התמוגגו ולא הצליחו להפסיק לטעום עוד.

התקבלה עוגה יפה, טעימה ורכה, עם שילוב טעמים מושלם. הטופי משפיע על העוגה קצת כמו סירופ ושומר עליה לחה.. תענוג.

ועכשיו נכנסת לארסנל ה"עוגות-שנראות-מאוד-מרשימות-אבל-די-פשוט-להכין" עוד עוגה!

יאללה תהנו:)

מצרכים

לתבנית עגולה בקוטר 22
(או שתי תבניות אינגליש קייק)

לעוגה:
יבשים:
325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח לבן
1.5 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח

רטובים:
240 גרם (1 כוס) חלב צמחי
20 גרם (2 כפות) מיץ לימון/חומץ
65 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)
210 גרם מייפל טהור (2/3 כוס)
150 גרם טופו משי (2/3 כוס)
65 גרם שמן צמחי (1/3 כוס)

לתחתית/ציפוי פקאן מקורמל:
120 גרם (1/2 כוס) קרם קוקוס
20 גרם (2 כפות) שמן קוקוס
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
80 גרם (1/4 כוס) מייפל
1/4 כפית מלח
135 גרם (1/3 1 כוס) פקאן

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל180 מעלות סטטי (חום עליון תחתון).
2. הכינו את התבנית– רפדו אותה בנייר אפייה ושמנו אותו קלות. חשוב שזו תהיה תבנית אטומה.
3. הכינו את התחתית: מדדו לקלחת או סיר קטן את הקרם קוקוס, שמן קוקוס, סוכר לבן ומייפל. הניחו על אש גבוהה, ערבבו היטב לאיחוד, והניחו לזה להגיע לרתיחה. כשזה רותח- הנמיכו את האש וערבבו היטב. כל חצי דקה בערך תערבבו. כשתרגישו שהתערובת מתחילה להסמיך (היא לא תהיה סמיכה, עדין נוזלית- אבל יותר סמיכה משהייתה בתחילת הרתיחה) כבו את האש, הוסיפו פנימה את המלח והפקאנים וערבבו היטב. (הכל אמור לקחת 5-8 דקות במחבת רחבה, יותר זמן בכלי צפוף יותר כמו סיר קטן)
שפכו את התערובת אל התבנית ומרחו אותה ככה שתתקבל שכבה כמה שיותר אחידה בתחתית.
(*עד שתגיעו לשלב הוספת הבלילה מעל- הטופי אמור להתייצב קצת ככה שהוספת הבלילה לא תערבב הכל. אם תניעו את התבנית והכל עדין ממש ינזל- סימן שזה היה צריך יותר בישול. אם אפשר- תחזרו לכיריים לכמה דקות, אם לא- אז תכניסו לתנור החם ל4 דקות).
4. הכינו את הבלילה: בכלי קטן- מדדו יחד את החלב והלימון, ערבבו קלות והניחו בצד.
מדדו לתוך קערת הכנה את כל החומרים היבשים וערבבו היטב בעזרת מטרפה (אפשר לחלופין להעביר דרך מסננת דקה או נפה).
טחנו את הטופו למשחה חלקה (בעזרת בלנדר או בלנדר מוט או מעבד מזון קטן).
שפכו למרכז הקערה את כל החומרים הרטובים (כולל החלב והטופו) וערבבו היטב בעזרת המטרפה (אני ממליצה להתחיל בסיבובים במרכז הקערה ובהדרגה להגדיל את קוטר הסיבוב כך שהקמחים נכנסים בהדרגה פנימה). שימו לב לערבוב אחיד שמגיע לכל הדפנות והתחתית- מבלי לערבב יותר מדי. ברגע שהכל נטמע ואחיד- להפסיק.
5. שפכו את הבלילה לתבנית לאט ובזהירות, והעבירו לתנור ל30 דקות. לאחר 30 דקות סובבו את התבנית והשאירו ל20 דקות נוספות. לאחר מכן נעצו קיסם במרכז העוגה- אם הוא יוצא יבש/עם פירורים- הוציאו את העוגה. (אם רטוב- הוסיפו בכל פעם 5 דקות עד שיבש).
6. ברגע שהעוגה יוצאת– מעכו את הגבעה שנוצרה בעזרת סיר או קערה. נרצה שהעוגה תהיה שטוחה יחסית למעלה- כי זו תהיה בעצם תחתית העוגה, אז נמעך אותה כדי שתעמוד ישר, ואת זה אפשר לעשות רק כשהעוגה ממש חמה עדין.
לאחר מכן הניחו לה ל15 דקות.
7. הפכו את העוגה- הניחו צלחת גדולה מעל התבנית, החזיקו את התבנית מלמטה עם יד אחת ומעל הצלחת עם היד השניה- והפכו מהר ובביטחון. כעת שהיא הפוכה- הסיר בזהירות את התבנית ונייר האפייה (סדר הפעולות תלוי בסוג התבנית, אבל כדאי לפני הפיכת התבנית- לעבור עם סכין דקה סביב הדפנות במידה ואין שם נייר אפייה, או שתסירו את שולי התבנית אם היא מתפרקת).
העוגה מוכנה! אני ממליצה לתת לה צינון של 15 דקות נוספות. חתכו ותהנו!

אל תשכחו לקרוא קודם את ההערות למטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן. אם תרצו להחליף לקמח מלא כלשהו תצטרכו להוסיף קצת מים (במטרה להגיע למרקם שבסרטון

  • אפשר לוותר על הקינמון
  • אפשר להחליף סוכר לבן בסוכר חום בהיר/דמררה בכל המתכון
  • אפשר להחליף טופו ביוגורט טבעוני או גבינה למריחה טבעונית נייטרלית, 
    או ב120 גרם (חצי כוס) חלב עם 10 גרם (כף) לימון/חומץ- כלומר להוסיף לקיים.
  • שמן צמחי- אפשר להשתמש באיזה שמן שתרצו.
  • אפשר להחליף קרם קוקוס בשמנת צמחית
  • אפשר להפחית שמן קוקוס לחצי כמות ו/או להחליף לחמאה טבעונית.
  • כדאי לשמור בקופסה אטומה במקרר לכמה ימים. ניתן להקפיא.
  • אפשר לאפות על מצב טורבו, ואז כדאי על 160 מעלות וזה בטח ייקח כ15 דקות פחות.
  • אם תאפו בתבניות אינגליש אז תצטרכו זמן אפייה קצת יותר, אולי ב15-20 דקות.
  • לעוד מתכונים של עוגות בחושות מוצלחות כנסו לכאן:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

9 מחשבות על “עוגת מייפל טבעונית הפוכה עם טופי-פקאן!”

  1. שפכתי את הבלילה על שכבת הפקאנים המכורמלים, אחרי שסידרתי אותם בצורה אחידה כבסיס, ואז והם התערבבו זה בזה, הבלילה עם הבסיס. ממש מבאס. היה צריך לשים את התחתית במקרר לייצוב מלא?

    1. אוי ממש מצטערת לשמוע.. הבסיס של הפקאנים מתייצב מעצמו עד שהבלילה מוכנה, אני לא קיררתי וניתן לראות שאצלי זה יציב. אז כנראה שמה שקרה זה שזה היה צריך להתקרמל יותר זמן בסיר. כשמשתמשים בסיר קטן יותר או להבה נמוכה יותר – זה לוקח יותר זמן.

  2. הכנתי אותה כבר פעמיים ויצא מושלם! אוורירי ועשיר. לקח זמן להבין מה המרקם המדויק שצריך לכרמל, ואחרי שהבנתי זה יצא מעולה. עכשיו הכנסתי לתנור בפעם השלישית, אבל בטעות לא ערבבתי חלב+לימון אלא שמתי את כל המרכיבים יחד. אני מחכה לראות איך זה ייצא…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!