IMG_20200407_175047

מצה בריי מלוחה טבעונית

IMG_20200407_175047

מצה בריי מלוחה טבעונית

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 10 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
חביתה טבעונית פשוטה וטעימה עם מצות מפוררות בפנים, פשוט וטעים!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
מצה בריי
או מצה ברייט??
כבר אין לי מושג…
וגם יש מלא גרסאות..
אז אני עשיתי גרסה טבעונית
למה שהכנו אצלינו בבית
שזה בעצם חביתה שפוררנו לתוכה
חתיכות גסות של מצה!
 
אז הנה אחלה ארוחת בוקר
(למי שמצות לא יושבות לו בבטן כל היום…)
במיוחד אם מכינים בבית את הגרסה עם הביצים
ובא לך גרסה טבעונית משלך
שהיא מוצלחת באותה המידה;)
 
יש פה 2 גרסאות!
אחת פשוטה ואחת משודרגת
אז אפשר לבחור:)
 
תהנו!

מצרכים

1/4 כוס קמח עדשים
1 כף קורנפלור
3/4 כפית קאלה נמאק (מלח הודי שחור)
1/4 כפית אבקת שום (לא חובה)
1/4 כפית כורכום
1 כוס מים
2-3 מצות
 

אופן ההכנה

ערבבו בקערה, בעזרת מטרפה, את כל האבקות. הוסיפו בהדרגה את המים וערבבו היטב. 
חממו מעט שמן במחבת גדולה.
פוררו עם הידיים 2-3 מצות לתערובת וערבבו (תתחילו ב2 מצות ותראו תוך כדי אם תרצו להוסיף).
שפכו את התערובת למחבת החמה ופזרו בצורה כמה שיותר אחידה. הנמיכו לאש קטנה-בינונית וכסו את המחבת. לאחר כמה דקות, כשהשכבה העליונה די התייבשה, הפכו את החביתה והמשיכו לטגן ללא המכסה כמה דקות עד להזהבה.
 
לגרסה שבעיניי היא יותר מוצלחת, פשוט דורשת טיפה יותר-
שפכו את כל המרכיבים, חוץ מהמצות, לכלי שמתאים לבלנדר מוט (או לבלנדר קטן), והוסיפו למה שרשום גם- רבע חבילת טופו משי (90 גרם), וכף נוספת של קמח עדשים. תטחנו עד לתערובת אחיד,
ואז עברו לשלב שבירת המצות והמשיכו לפי ההוראות שלמעלה.

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  •  ניתן להחליף את כל/חלק מקמח העדשים לקמח קטניות אחר. זה ישפיע על הטעם, לא על המרקם.
  •  ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח טפיוקה/קמח תפוחי אדמה. 
  •  מדובר בכף מדידה. אם אין, אז מדובר בכף רגילה גדושה.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה