vegan freinly
WhatsApp Image 2021-12-09 at 19.43.52

לחם חלב טבעוני רך כמו ענן!

WhatsApp Image 2021-12-09 at 19.43.52

לחם חלב טבעוני רך כמו ענן!

זמן הכנה: 45 דקות עבודה מצטברת
זמן אפייה: 30 דקות (+התפחות)
רמת קושי: בינוני
צריך מיקסר
אני לא יודעת אם לאכול אותו או לישון עליו או להכין ממנו פרנצ' טוסט!! בכל מקרה זה מושלם.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
בשנה האחרונה ראיתי מלא פעמים את הכותרת 
"לחם חלב יפני"
מלווה בתמונות של לחמים מאוד מאוד רכים
ובכל פעם אמרתי לעצמי שאכין!
זה לא קרה עד עכשיו
כשראיתי את המתכון של מיס פטל נשברתי.


חשוב לומר שלא מדובר בלחם חלב *יפני*
כי כדי להכין את היפני יש טכניקה מיוחדת בה מכינים משהו בשם TANGZHONG
שזה סוג של רביכה שממנה אחר כך צריך להמשיך ולהכין את הבצק עצמו.
אבל זה לא מתאים לרוח הבלוג, ככה שאני בספק שתכינו כזה דבר באמת
כמו שאני לא באמת רציתי,
אבל שרית הכינה אותו כבצק שמרים רגיל
ורק הטכניקה של העיצוב הייתה מיוחדת
אז עשיתי שינויים כמובן למתכון
אבל העתקתי את הטכניקה
אז אני משאירה כאן את הקרדיט כמובן
וקוראת לזה לחם חלב טבעוני.

מצרכים

500 גרם (3.5 כוסות) קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
9 גרם (1 גף) שמרים
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב צמחי
20 גרם (2 כפות) שמן צמחי
10 גרם (1 כף) מלח

אופן ההכנה

  1. שפכו לקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים וערבבו קלות לאיחוד. שפכו למרכז את כל שאר הרכיבים. חברו את וו הלישה והפעילו על מהירות נמוכה-בינונית עד שהכל מתחיל להתאחד לבצק, ואז הפעילו על מהירות בינונית-גבוהה למשך 7 דקות. יתקבל בצק רך ודביק. הסירו את וו הלישה, כסו את הקערה בניילון נצמד או שקית והניחו במקום חמים להתפחה של כשעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח.
  2. פזרו קמח על משטח העבודה, על הבצק ועל הידיים (הוא דביק כאמור) והעבירו את הבצק אל משטח העבודה (שמרו את הניילון מהכיסוי). מתחו את קצוות הבצק אל מרכז גוש הבצק שוב ושוב, יווצר כדור שספג לתוכו קצת מהקמח. בעזרת סכין חדה חלקו את הבצק ל4 חלקים שווים (לפי העין).
    כדררו כל חלק (ממליצה על אותה שיטה של מתיחת הקצוות פנימה עם הקמח) והניחו להתפחה (במרווחים אחד מהשני מכוסים באותו ניילון משומש). הניחו ל15 דקות.
  3. קמחו את משטח העבודה, קחו כדור אחד ורדדו לשכבה דקה וארוכה. גלגלו אותו מקצה לקצה והניחו להתפחה (חזרו על כך עם כולם וכסו ל15 דקות).
  4. קמחו את משטח העבודה, קחו גליל אחד ורדדו לאורך ליצירת שכבה דקה וארוכה (שוב) וגלגלו, והפעם הניחו את הגלילים אחד אחרי השני בתבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד פעמית), כסו, והניחו ל40 דקות להכפלת הנפח. אני ממליצה לשמן את התבנית ולהניח פס של נייר אפייה לאורכה לשליפה נוחה.
  5. לקראת תום ה40 דקות הדליקו את התנור על 170 מעלות טורבו.
  6. כשהבצק והתנור מוכנים- הברישו בעדינות את הבצק עם חלב סויה, אני ממליצה שבתום ההברשה תברישו שוב- שתי הברשות גורמות לקראסט קשיח יותר.
  7. הכניסו לתנור ל35 דקות- עד שהשכבה העליונה מקבלת צבע שחום יפה.
  8. הוציאו והניחו ללחם להצטנן לטמפרטורת החדר. חלצו בזהירות ותסתערו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף לקמח כוסמין/קמח כוסמין מלא/קמח מלא רגיל, וכו'. אם תחליפו לקמח מלא כלשהו, תצטרכו יותר מים. תוסיפו בהדרגה כ1/4 כוס מים עד להגעה למרקם הרצוי.
  • אפשר להחליף את הסוכר בממתיק אחר.
  • אני השתמשתי בחלב סויה לא ממותק ובשמן קנולה, אבל אפשר להשתמש באיזה סוגים שתרצו.
  • אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהכניס למקרר (שם תתקיים ההתפחה הראשונה). הבצק צריך לנוח במקרר בין 8 ל12 שעות (אבל הוא יהיה בסדר עד 24 שעות). 
  • הלחם ישאר רך לכמה ימים בקופסה אטומה, אבל לא באמת ישרוד יותר מיומיים כי הוא מדהים. אפשר לפרוס ולהקפיא כשהוא מצטנן וכך תמיד יהיו פרוסות טריות להפשרה, אבל אני דווקא מעדיפה להשאיר אותו בקופסה ואז מקסימום אני מרוויחה טוסט שווה או פרנצ' טוסט או ברד פודינג או קרוטונים למקרה והוא קצת התייבש.     

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

19 מחשבות על “לחם חלב טבעוני רך כמו ענן!”

  1. נראה נפלא!
    אין לי מיקסר… בצ'קים ולחמים אני לשה ביד ביד 10-12 דקות. האם גם את הבצק הזה ניתן ללוש ביד? תוהה בגלל הדביקות שלו..

    1. היי עירית
      מאפי שמרים מבוססים על פיתוח הגלוטן ככה שהם לא יכולים לעבוד טוב ללא גלוטן. הקמח היחיד שיכול לתת תוצאה סבירה הוא קמח ללא גלוטן של תמי שמיודע למאפי שמרים.

  2. מתכון מעולה! הכנו היום ויצא ממש מצוין! בטוח נכין שוב.
    מה תהיה ההשלכה לדעתך אם נוותר פעם הבאה על שלב הגילגול של הבצק? פחות אוורירי? עדיין אמור להיות בסדר?

    1. איזה כיף!
      כן זה פשוט ישפיע על המרקם, מאמינה שייצא פחות אוורירי ורך אבל עדין מוצלח:)

    1. אם את רוצה חלה מתוקה אני ממליצה להכין לפי המתכון שלי לחלה ולהוסיף בערך חצי כוס סוכר, אבל גם במתכון הזה אפשר פשוט להוסיף סוכר.

    1. מאמינה שכן אבל המרקם ייצא אחרת ממש.
      אפשר שהאופה לחם יכין את הבצק ויעשה את ההתפחה הראשונה- ואז להמשיך לפי ההוראות.

  3. הכנתי ויצא מושלם!
    מעדכנת שבחלק לא התאפקתי ולפני הקיפול האחרון מרחתי קצת שום (מאלה שמגיעים כתושים עם שמן בקופסא) ועשבי תיבול טריים קצוצים ולמעלה הוספתי מלח גס ושומשום וזה יצא אפילו יותר טעים ולא פגע במרקם הרך בהשוואה לרולים שנעשו בדיוק לפי המתכון (כל קשר ללחם יפני כמובן נקטע בשלב הזה).
    תודה על המתכונים, תמיד הצלחה 🙂

  4. בוקר טוב
    אני נוהגת להכין את המתכונים (הנפלאים) שלך ככתבם וכלשונם
    אבל כרגע אין לי בבית חלב צמחי ושמן
    אפשר להחליף בחלב רגיל וחמאה?
    ואם כבר, להוסיף ביצה במקום חלק מהחלב או אין צורך?
    מקווה שלא תכעסי עלי 🙏😊

    1. היי, אני לא כועסת ושמחה שאת אוהבת את המתכונים שלי:)
      הם פשוט הונדסו בצורה מסויימת כדי שיעבדו היטב, וברגע שאת עושה הרבה החלפות זה כבר שונה לגמרי.
      מה גם שהם הונדסו בצורה מסוימת כדי שיהיו טבעוניים, לכן אני לא יכולה (והאמת שגם מעדיפה שלא) לייעץ לך לגבי חומרים מן החי..
      אם את רוצה לעשות את המתכון הזה מכל החומרים הללו אני מציעה לך פשוט לגשת לגרסה המקורית שלו (יש לינק בהקדמה) ולהכין אותה..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)