vegan freinly
WhatsApp Image 2022-04-18 at 18.12.54

מילקי טבעוני מושלם!

WhatsApp Image 2022-04-18 at 18.12.54

מילקי טבעוני מושלם!

זמן הכנה: 40 דקות במצטבר
זמן בישול: 10 דקות
רמת קושי: קל
צריך מכשיר להקצפה
המעדן האהוב בגרסה הטבעונית הביתית שנותנת פייט רציני למקור!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

באופן כללי
ובתקופה האחרונה במיוחד
אני מפרסמת מתכונים שמתחקים אחר מנות ידועות מן החי.
הנושא הזה מעלה תהיות ואנטגוניזם לעתים
בקרב טבעונים ולא טבעונים
ועל כך כבר דיברתי בפודקאסט שלי
אז רק אומר שמילקי זה קונצנזוס.
מי לא אוהב.ת מילקי??
אז אני  טבעונית ואני לא בעונש
ואם אני רוצה מילקי אני אכין לי אחד
ותנו לי לומר שהוא פא%$#ג טעים!!!!

ידעתי שעשיו הזמן המושלם לפרסם
את המתכון המושלם שלי למילקי
כי הוא ללא גלוטן וכשר לפסח
מבלי להתאמץ! מבלי להמיר!
פשוט ככה הוא בדיפולט!
איזה כיף שאפשר להתפנק ככה
גם בפסח:)

אז בואו נכין מילקיייייי

מצרכים

ל8 מנות אישיות

לפודינג שוקולד:
2.5 כוסות (600 גרם) חלב צמחי
1/3 כוס + כף (75 גרם) סוכר
קורט מלח
2 כפות (20 גרם) שמן
3 כפות (25 גרם) קורנפלור
1/4 כוס (60 גרם) מים
175 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן

לקצפת:
250 מ"ל שמנת צמחית להקצפה
1/3 כוס (80 גרם) קרם קוקוס
4 כפות (40 גרם) פודינג וניל

אופן ההכנה

1. הכינו פודינג שוקולד:
א. הניחו בסיר את החלב, סוכר, מלח ושמן על אש בינונית-גבוהה. (התערובת לא תיראה אחידה עד ההסמכה, זה בסדר)
ב. ערבבו קורנפלור ומים יחד בכוס/קערית עד להמסה מוחלטת של הקורנפלור.
ג. שקלו לקערית את השוקולדים, קצצו או שברו לקוביות.
ד. כשהתערובת בסיר לקראת רתיחה (כשמתחיל בעבוע של בועות קטנטנות), שפכו לתוכה את תערובת הקורנפלור וערבבו היטב בעזרת מטרפה או לקקן ללא הפסקה כ2 דקות, עד שהיא מתחילה להסמיך.
ה. כבו את האש והוסיפו פנימה את כל השוקולד, וערבבו היטב עד שהכל נמס פנימה.
ו. הדליקו שוב את האש וערבבו עד למרקם אחיד מעט סמיך, וכבו.
ז. אם נוצר קרום, או שמורגשת התקשות בתחתית הסיר או שיש ספק- אפשר להעביר את התערובת דרך מסננת דקה. שפכו את התערובת לכוסות (יותר נוח להעביר למד ליטר- כלי עם פיה- או להיעזר במצקת) וכסו בניילון נצמד (אחרת ייווצר קרום). השאירו בחוץ עד שיגיעו לטמפרטורת החדר, ואז העבירו למקרר לפחות לחצי שעה.

2. הכינו קצפת:
א. שפכו לקערת המיקסר את אבקת הפודינג, עדיף להעביר דרך מסננת. שפכו פנימה את קרם הקוקוס וערבבו היטב בעזרת מטרפה (או וו בלון של המיקסר) להמסת האבקה. הוסיפו את השמנת וערבבו קלות.
ב. הפעילו את המיקסר, העלו את המהירות בהדרגה, והקציפו עד למרקם מאוד יציב.

3. זלפו את הקצפת:
א. העבירו את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן. (אם אין אפשר גם לעבוד ידנית עם כף או לקקן).
ב. כשהפודינג התקרר מספיק, הסירו ממנו את הניילון וזלפו מעליו את הקצפת.

בבקשה בבקשה תקראו את ההערות למטה!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • ניתן לשמור במקרר עד 4-5 ימים. בעיקרון ניתן לשמור בהקפאה עד חודשיים, אבל אני לא ממליצה כי לאחר ההפשרה ניתן לחוש במרקם גרגירי עדין של הקורנפלור בפודינג..
  • אני השתמשתי בחלב סויה לא ממותק, כל חלב אחר יעבוד.
  • אפשר להשתמש בקרם קוקוס או שמנת מתוקה במקום החלב, ואז לוותר על השמן ולהוריד כף סוכר (גם אם תשתמשו בחלב מתוק תפחיתו סוכר)
  • אני השתמשתי בסוכר לבן, אפשר להשתמש באיזה ממתיק שתרצו באותו משקל.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, אפשר להשתמש באיזה שמן שתרצו. אפשר גם לוותר עליו אם תעדיפו.
  • לא ממליצה להחליף את הקורנפלור.
  • שוקולד לבן טבעוני- ניתן לקנות שוקולד צ'יפס לבן בסופר, הוא תמיד טבעוני. לשוקולד איכותי יותר- חפשו טבלאות בחנויות טבע, או בקשו מטבעות שוקולד לבן פרווה בחנות המתמחה באפייה.
  • ניתן להחליף את השוקולד הלבן לשוקולד מריר, תקבלו טעם של שוקולד מריר שזה גם טעים כמובן. אפשר גם להחליף את השוקולדים לשוקולד חלב טבעוני באותה כמות אם תמצאו ותרצו.
  • השילוב של קרם קוקוס בקצפת מפחית מטעמי הלוואי של שניהם ומהמתיקות, מבטיחה שתתקבל קצפת טעימה. אני אישית ממליצה מאוד על השמנת הצמחית החדשה של פלורה שניתן למצוא בחנויות המתמחות. אם תשתמשו בה – תשתמשו רק בה (זה יוצא כוס ושליש- 330 מ"ל).

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)