20210316_153714 (1)

פאי רועים צבעוני טבעוני

20210316_153714 (1)

פאי רועים צבעוני טבעוני

זמן הכנה: 1 שעה
זמן אפייה: 20 דקות
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל מעבד מזון/בלנדר מוט יעזור
המנה העיקרית שתגרום להכי הרבה "וואו" בשולחן! פאי רועים טעים ומרשים.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
המתכונים הכי מגניבים שלי מגיעים מויז'ן
הויז'ן לרוב מגיע לי בלילה לפני השינה
או ממש בחלומות
 
כבר תקופה ארוכה בא לי לעשות משהו מגניב
מבטטות צבעוניות
המחשבה הראשונה הייתה, כמובן, עוגיות
(זה בטח עוד יקרה)
אבל הויז'ן הנכון הגיע כשעשיתי עם עצמי
סיעור מוחות למתכונים לפסח
 
אני מכינה פאי רועים לא מעט
אבל לא פרסמתי בבלוג
גם כי יש לי מתכון ששמור לסדנאות
וגם כי רציתי שיהיה מיוחד יותר בשביל לבלוג
ואז הכל הסתדר!
 
כל הרעיונות היו לי בראש
ופחדתי שזה לא ייצא כמו שדמיינתי
מלא דברים היו יכולים להשתבש
והכל קיבל צורה רק תוך כדי ההכנה
והכל פשוט יצא מושלם!
 
אפילו הזילוף של הפירה
היה רק התחלה של רעיון בראש שלי
וקיבל צורה מושלמת רק באמצע הזילוף
(אז אפשר לראות שהוא לא אחיד
וחצי אחד יפה יותר)
אבל אני ממש מרוצה מהתוצאה
זה ממש מה שרציתי
ואפילו סופר טעים!
 
שילבתי את ההערות בתוך הוראות ההכנה
ולכן זה נראה עמוס
יש פשוט כמה שלבים, אבל זה ממש לא מסובך
ואני הכנתי דברים אחרים במטבח
בזמן שהדברים התבשלו
ככה שזה שעה של הכנה
אבל שאפשר תוך כדי לעשות מלא דברים
כי רוב הזמן הדברים פשוט מתבשלים להם בסיר
 
וגם אם תרצו פאי רועים פשוט ומהיר יותר
ולא דחוף הצבעוניות-
פשוט תבחרו בטטה/תפוח אדמה
ותלכו רק עם סוג אחד
 
בכל מקרה יש פה מנה מנצחת!

מצרכים

לשכבה התחתונה:
1 כוס עדשים שחורות לפני בישול (או 2.5 כוסות אחרי בישול)
בצל
3 שיני שום
סלסלת פטריות שמפיניון
סלסלת פטריות יער
1/2 כוס אגוזי מלך
כפית מלח
כף גדושה רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
חצי כפית כמון
חצי כפית ראס אל חנות
פלפל
 
לשכבה העליונה:
300 גרם (אחת גדולה מאוד או 2-3 קטנות) בטטה לבנה
300 גרם בטטה כתומה
300 גרם בטטה סגולה
1 תפוח אדמה גדול (אופציונאלי)
[לחלופין לאופציה פחות צבעונית- 1 קילו מאחד הסוגים]
שמן זית
מלח

אופן ההכנה

1. בשלו את העדשים (כדאי להשרות אותן במים מראש לפחות ל3-12 שעות):
מלאו סיר בינוני במים והביאו לרתיחה. הוסיפו את העדשים ובשלו במשך כ15 דקות. העדשים צריכות להתרכך כך שיהיו אכילות אבל לשמור על צורתן, "אל-דנטה". שפכו למסננת והניחו בצד.
 
2. בשלו את הבטטות:
הערות: כדי להקפיד על הפרדת הצבעים כדאי לבשל כל סוג בנפרד. כדי לחסוך זמן אפשר בכל פעם לשלוף את הבטטות עם כף מחוררת ולהשאיר את המים (יכול להיות שהמים יקבלו צבע אבל לא נראה לי שבאופן משמעותי, ליתר ביטחון כדאי להתחיל מהלבנה, ואז כתומה ובסוף סגולה). לחלופין אפשר להרתיח מים בקומקום. אפשר גם לבשל את הבטטות יום לפני ולשמור במקרר.
 
הכנה: קלפו, שטפו, וחתכו את הבטטה הרצויה לחתיכות קטנות בגודל שווה (ככל השחתיכות קטנות יותר הבישול מהיר יותר, וגודל אחיד יביא לאחידות רמת הריכוך). העבירו לסיר בינוני, מלאו במים ומעט מלח, והניחו על אש גבוהה. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש רק אם הבעבוע חזק מדי ומשפריץ, אחרת אין צורך. המשיכו לבשל במשך כמה דקות (הזמן משתנה בהתאם לגודל החיתוך) עד שהבטטה מתרככת וניתן להעביר בה מזלג בקלות. שפכו למסננת והניחו לה להתקרר ולהגיר נוזלים.
עברו לבטטה הבאה.
הערה נוספת: אני בישלתי בנוסף גם תפוח אדמה, וחילקתי אותו בסוף בין כל הבטטות, כדי לאזן את המתיקות והמרקם, זה לא חובה.
 
3. הכינו את השכבה התחתונה:
חממו מעט שמן בסיר בינוני/סוטז' רחב על אש בינונית. קצצו דק את הבצל והוסיפו פנימה. ערבבו מדי פעם.
קצצו/כתשו שום, וקצצו את כל הפטריות. כשהכל קצוץ והבצל נהיה שקוף, שפכו פנימה לסיר וערבבו היטב, והגבירו לאש גבוהה. הוסיפו חצי כפית מלח. הפטריות יגירו נוזלים, ואז הנוזלים יתאדו, ורק אז יתחילו להתבשל ולהזהיב, זה ייקח בערך עשר דקות.
טחנו/קצצו דק את האגוזים והוסיפו פנימה לאחר שהנוזלים התאדו. הוסיפו גם את העדשים המבושלות וערבבו היטב. 
הוסיפו רסק עגבניות, עוד חצי כפית מלח ואת שאר התבלינים וערבבו היטב. טעמו ותקנו תיבול. התערובת תהיה מבושלת היטב אבל לחה ודביקה מעט, זה טוב. העבירו לתבנית תנור בגודל מתאים, ושטחו לגובה אחיד.
 
4. הכינו את השכבה העליונה:
צריך להביא כל צבע של בטטה לריכוך מלא, למרקם חלק- אפשר להשקיע חזק ידנית עם מזלג או כותש תפוחי אדמה ידני, אפשר עם בלנדר מוט, ואפשר עם מעבד מזון (שוב, כדאי להתחיל בלבנה, לעבור לכתומה ולסיים בסגולה כדי להשתמש באותם כלים ולא לפגוע בצבעים). [בשלב הזה כדאי להדליק את התנור].
לכל פירה להוסיף רבע-חצי כפית מלח וכף-שתיים שמן זית, לערבב היטב ולטעום.
 
אפשר להעביר כל פירה לשק זילוף כמוני, ואם אין אז גם אפשר פשוט להניח בעזרת כפית או כף. אפשר ליצור איזה צורות וקישוטים שתרצו, הצורה שלי היא רק הצעה. עם כף למשל אפשר לשפוך רנדומלית כפות כדי ליצור מלא עיגולים צבעוניים. אפשר גם להניח עם הכף שורות שורות ישרות של הצבעים ולהשאיר ככה או לעבור על הכל עם מזלג מלמעלה תוך הזזתו ימינה-שמאלה במהירות כדי ליצור שורות של גלים למעלה. בקיצור- יצירתיות!
 
5. אפו את הפאי: 
(אפשר להרכיב אותו מראש ולשמור במקרר ולאפות ממש לפני ההגשה)
הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו ל20-25 דקות, עד שהשכבה העליונה מזהיבה (ממליצה לזלף מעט שמן זית מעל לפני ההכנסה, אבל לא חובה). 
אפשר להעביר את מצב האפייה לגריל עליון לדקות האחרונות כדי להבטיח הזהבה.
 
6. תתפעלו, תצלמו ותאכלו!
 
אם יש שאלות- פנו להערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להשתמש באיזה פטריות שתרצו
  • אפשר להחליף אגוזי מלך בצנוברים/שקדים/ערמונים, או אגוז אחר שתעדיפו, או לוותר (אבל חבל)
  • אפשר בלי רסק עגבניות (אבל חבל!)
  • כל שאר ההערות כבר משולבות בהוראות ההכנה;)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה