vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

קציצות מש טבעוניות ברוטב קארי מהיר

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 30 דקות
רמת קושי: קל
מעבד מזון
מנה כל כך פשוטה ומהירה להכנה, וכזאת מזינה וטעימה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
אנחנו כבר כמעט חודש בתאילנד
ואפשר לומר שמתחילים להתרגל;)
אנחנו מסבלטים בית מהמם של זוג אחר שעבר לקופנגן,
עשינו מלא סבבי קניות בסופרים,
והתחלתי לבשל לנו כמו שצריך פה.
 
אין לי את אותם המצרכים כמו בארץ,
לא הכל נגיש באותה הצורה,
אז לרוב אני קונה מה שיש ומאלתרת מזה.
כשזה ממש מוצלח אני זוכה להעלות את זה לכאן
וכולנו מרוויחות;)
 
הפעם הכנת קציצות מש
שזו קטניה ירוקה קטנה
(שסופר קל להנביט!)
שקוראים לה שעועית
אבל היא יותר קרוב לעדשים
 
את הקציצות כמו תמיד-
הכנתי במעבד מזון ואפיתי בתנור
(הפעם בטוסטר אובן)
ובמקביל אילתרתי רוטב מהיר
שיצא פשוט מושלם.
כשהבנזוג טעם הוא אמר
שזה מזכיר לו מלאי-כופתה.
מודה שמעולם לא טעמתי את המקור וגם לא ניסיתי לכוון אליו,
אבל שתדעו.
 
אז שנתחיל?
 

מצרכים

לקציצות-
2 כוסות גדושות של מש מבושל
בצל לבן
2 שיני שום
1 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
1/4 כוס טחינה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית פלפל
1 כפית מלח
רבע צרור עלי כוסברה

לרוטב-
2-3 כפות שמן
1 בצל גדול
4 שיני שום
כפית זרעי כמון/ כמון טחון
כפית כורכום
כף אבקת קארי
כפית זרעי כוסברה/ כוסברה טחונה (לא חובה)
רבע כפית פלפל
אופציונלי- צ'ילי קצוץ
גביע קטן (100-200 מ"ל) רסק עגבניות מרוכז
250 מ"ל קרם קוקוס
200 מ"ל מים
1 כפית מלח
אופציונלי- כף מיץ לימון
רבע צרור עלי כוסברה

אופן ההכנה

1. הכינו את הקציצות:
הדליקו תנור על 180 מעלות טורבו או 200 מעלות חום עליון-תחתון.
הכניסו את כל הרכיבים למעבד מזון (כדאי לחתוך את הבצל לרבעים ולחתוך קצת את הכוסברה) והפעילו בפולסים עד למרקם אחיד. היזהרו לא לטחון יותר מדי- שלא להפוך ממש לממרח, אלא לתערובת שמזכירה בצק דביק ורך.
בעזרת ידיים משומנות כדררו כדורים אחידים (לי יצאו 14) והניחו במרוחים על מגש האפייה.
הכניסו ואפו במשך 20-25 דקות, עד שתחתית הקציצות מזהיבה.
2. הכינו את הרוטב:
חתכו בצל לרצועות דקות.
חממו שמן במחבת רחבה על אש בינונית. הוסיפו את התבלינים (בלי המלח) וערבבו היטב במשך כדקה עד שתתחילו להריח אותם בחוזקה. הוסיפו את הבצל, ערבבו היטב, והוסיפו טיפה מים (עדיף רותחים אבל לא חובה) ליצירה שכבה דקה של נוזלים מתחת לבצל (זה יעזור לו להתרכך מהר ועם פחות שמן). כסו לכמה דקות. ערבבו שוב.
בינתיים קצצו שום (ואם תרצו חריפות- אז גם צ'ילי), הוסיפו וערבבו.
לאחר דקה-שתיים הוסיפו פנימה רסק עגבניות, קרם קוקוס ומים. ערבבו היטב, הגבירו את האש והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש, הוסיפו את המלח, ערבבו היטב, תטעמו ותקנו טעמים. אם תרצו תוסיפו כף מיץ לימון ועלי כוסברה.
3. הרכיבו:
הוסיפו פנימה את הקציצות- פזרו ברחבי המחבת והטביעו בעדינות ברוטב. בשלו במשך 3-4 דקות (אין צורך לערבב), כבו את האש והגישו.

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף את המש בכל קטניה שתרצו.
  • אפשר להחליף את שיבולת השועל בפירורי לחם או בקמח שקדים (או באגוז טחון אחר) או בקמח קטניות.
  • אפשר להחליף את הטחינה בחמאת שקדים.
  • אפשר להכין בלי הכוסברה או להחליף לפטרוזיליה
  • אפשר לשחק עם התבלינים, ועם הכמויות של הרסק והקרם קוקוס.
  • אפשר להכין בלי  הרסק ו/או הקרם קוקוס, אבל המרקם יהיה יותר דליל והטעם שונה כמובן.
  • המנה לא חריפה בכלל בלי הצ'ילי.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

8 מחשבות על “קציצות מש טבעוניות ברוטב קארי מהיר”

  1. יש לי משחת קארי אדומה, אפשר להשתמש בה במקום האבקת קארי? בכללי האם יש הבדל ואם כן במה? תודה מראש:)

    1. היי, כן:) המשחות פשוט חריפות בניגוד לאבקה, לכן אני מעדיפה אותה (וכי היא יותר נוחה לאחסון). תתחילי מכף כשאת מתחילה לחמם את הסיר ותפתחי אותה עם מים בהדרגה עד שנהיית משחה כמו רוטב ותמשיכי משם.

    1. בעיקרון קארי זו תערובת תבלינים/משחת תבלינים הודית (ויש גם ממקומות נוספים), אז יש על זה וריאציות, כן יש קארי בתוך הרוטב אבל זה לא רוטב הודי קלאסי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!