vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

שיפודי פטריות ברוטב חמאת בוטנים

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 20
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
שיפודים בשרניים בטעם של עוד ובכלום עבודה
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

לא, זאת לא פרגית, זאת פטרית יער.

יש מישהו מאוד מוכשר שאני עוקבת אחריו באינסטגרם בשם no meat disco שמכין אוכל טבעוני מטורף שנורא מזכיר בשר.
כשרציתי להכין מתכונים חדשים ליום העצמאות חשבתי להכין מנות מגניבות מפטריות מיוחדות ונזכרתי שהוא ממש מעולה בזה.
ניגשתי לפרופיל שלו ונדלקתי על שיפודים שהכין מפטריות יער ברוטב סטאי (שזה רוטב חמאת בוטנים אסייתי).
אז לקחתי את המתכון שלו, עשיתי לו גרסה משלי, והוספתי פנימה גם פטריות מלך היער שהן גם בשרניות, אבל בצורה קצת שונה.

יצא פשוט מדהים, באמת.

לא מבינה איך לא עשיתי את זה קודם.

גם הרוטב ממש טעים, כי הוא כולו אוממי ושמן…

וגם הפטריות מקבלות מרקם מדהים. כשהעלתי את התמונות לסטורי קיבלתי תגובות מתחרפנות, רובן נבהלו וחשבו שזה פרגיות. (דווקא התמונות הרגילות מתהליך ההכנה קיבלו כאלה תגובות אז העלתי אותן לכאן לצד המעוצבות)

זה כמובן יעבוד עם איזה רוטב שתרצו, גם עם המרינדה הקלאסית שלי לשיפודים, וגם סתם עם טריאקי.

מקווה שתכינו ותהנו;)

שיהיה חג שמח!

מצרכים

כ15 שיפודים

חבילת פטריות יער
חבילת פטריות מלך היער
(או 2 מאחד הסוגים)
לרוטב:
3 כפות חמאת בוטנים טבעית
3 שיני שום כתושות
1 כף בצל מיובש
2 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ אורז (או לימון)
2 כפיות מייפל
180 מ"ל (3/4 כוס) קרם קוקוס

אופן ההכנה

1. הפרידו את פטריות היער ליחידות במקום גוש.
את פטריות מלך היער תחצו וצרו חריצים בעזרת הסכין בצורת שתי וערב (הדגמה בסרטון).
2. הכינו את הרוטב- ערבבו את כל הרכיבים בקערה למרקם אחיד. תטעמו ותקנו טעמים אם תרצו.
3. הכינו את השיפודים- טבלו את הפטריות היטב ברוטב ושפדו.
4. הניחו על המנגל! (אם תכינו במחבת פסים ביתית כדאי מאוד למעוך חזק את השיפודים אל המחבת בעזרת תרבד לצלייה אפקטיבית יותר)
5. הגישו לצד הרוטב שנותר ותיהנו.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להכין עם איזה רוטב/מרינדה שתרצו, למשל המרינדה הקלאסית שלי.

  • אפשר להשתמש בשמנת צמחית (לא מתוקה) או חלב צמחי (לא מתוק) או מים במקום קרם קוקוס.
  • אפשר להוסיף לרוטב ג'ינג'ר כתוש/באבקה
  • אפשר להוסיף לרוטב צ'ילי גרוס או טרי או להוסיף אותו להגשה
  • אפשר להחליף מייפל בממתיק אחר
  • אפשר להשתמש בשום גבישי במקום טרי
  • אפשר לקצוץ בצל שאלוט או רבע בצל סגול במקום מיובש
  • המתכון הזה מבוסס על המתכון של no meat disco
  • למתכונים נוספים ליום העצמאות כנסו ללקט שלי:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!