vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

גלידוניות טבעוניות בריאות שניתן להכין בעזרת מזלג בלבד.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
בלי בלנדר, בלי בלגן, רק מזלג, קערה ומקפיא. הכי קל בעולם:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

אני יודעת שגם אם יש לך בלנדר- לא תמיד בא לך להשתמש בו.

וזה בסדר.

וגם אולי אין לך בלנדר או מעבד מזון ועדין בא לך גלידוניות!!

אז החלטתי, כמעריצה ידועה של קיצורי דרך, וכמישהי שנודדת כרגע בין מטבחים עלובים בחו"ל שנדיר שיש בהם כירה נורמלית, לנסות משהו אחר.

בסיס מעולה לשייקים וגלידות זה בננות בשלות טחונות.
אבל כל כך קל למעוך אותן עם… מזלג.

ואחרי כל הסרטונים הטרנדיים של מעיכת פירות יער עם יוגורט לגלידוניות.. הכל התחבר לי ביחד.. והייתי חייבת לנסות.

יצא מעולה.

אז כאמור- הבסיס הוא בננות מעוכות והסוף הוא לצפות אותן בשוקולד.
היוגורט/מעדן/קרם קוקוס מוסיף עידון ואחוזי שומן, 
והפטל מוסיף חמיצות כיפית,
וחמאת הבוטנים גם מוסיפה שומן (שמטרתו בעיקר לשפר את המרקם) וגם טעם.

אז הכל אופציונלי, העיקר שיש בננות ושוקולד. 

שנתחיל??

כלים לרכישה-

מצרכים

ל12 גלידוניות בערך

1 בננה מאוד בשלה
1/2 כוס פטל (או תותים או פירות יער או פרי אחר)
1-2 כפות יוגורט/מעדן/החלק הקשה של קרם קוקוס מקורר
בערך 1/2 כוס חמאת בוטנים (או חמאת אגוזים/ממרח אחר)
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן

אופן ההכנה

  1. מעכו היטב היטב בננה בקערה/צלחת עמוקה.
  2. הוסיפו פנימה את הפרי הנוסף (אם תרצו) ואת היוגורט (או חלופה), ואם תרצו- גם חמאת בוטנים ומעכו הכל יחד היטב.
  3. קחו כלי שיכול להיכנס למקפיא (קרש חיתוך/מכסה של קופסה/ קופסה…) והניחו עליו נייר אפייה.
  4. בעזרת המזלג/כף צרו תלוליות של התערובת על נייר האפייה במרווחים (אם תרצו לעשות את זה יותר בקלות- אפשר להקפיא קודם את התערובת לחצי שעה שתתייצב, או להשתמש בממרח יציב כמו חמאת בוטנים סמיכה וליצור מעין תחתיות שיחזיקו את התערובת- כמו שעשיתי בסרטון, כדאי להרטיב טיפה את האצבע כדי לעצב וליצור שקע בממרח).
  5. הכניסו בזהירות את הכלי למקפיא כך שיעמוד בצורה ישרה והשאירו לשעה וחצי- שעתיים להקפאה מלאה.
  6. שברו/קצצו שוקולד לקערה יחד עם כפית שמן (לא חובה), והכניסו ל30 שניות למיקרו. ערבבו היטב להמסה מלאה.
  7. הוציאו את החטיף הקפוא וטבלו בשוקולד, בעזרת המזלג הוציא ונערו היטב משאריות והניחו מהר על נייר האפייה. הגלידוניות כבר יתייצבו תוך כדי אבל כדאי להכניס אותן למקפיא לכמה דקות בסיום הפעולה. ואם ממש חם אז כדאי לעבוד מהר או להתחיל עם חצי מהן כדי שלא יתחילו להפשיר.
  8. תאכלו ותיהנו!
  9. תקראו את ההערות למטה..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

– הדגשתי את הרכיבים ההכרחיים, השאר מומלץ אך אופציונלי.

– ככל שהבננה יותר בשלה- ככה היא תהיה מתוקה יותר ורכה יותר.

– תטעמו לפני ההקפאה, אם זה לא מתוק מספיק (זה יהיה עוד פחות מתוק לאחר ההקפאה) אפשר להוסיף מייפל/אגבה.

– זה אמנם עובד מצוין עם מזלג אבל אם תרצו מרקם יותר אוורירי כדאי להיעזר במטרפה/בלנדר/מעבד מזון.

– פירות היער מוסיפים חמיצות כיפית אבל המרקם שלהם הרבה יותר 'קרחי' בהקפאה, קחו בחשבון. גם אפשר להשאיר אותם שלמים או כמעט שלמים.

– אפשר לפזר מעט מלח גס מעל הגלידוניות מיד אחרי הציפוי בשוקולד.

– אפשר לצפות בשוקולד אחר.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top