IMG_20200502_184334 (1)

לחם זיתים ללא לישה!

IMG_20200502_184334 (1)

לחם זיתים ללא לישה!

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 35 דקות (+ התפחה)
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
חלום שמתגשם- לחם ביתי טרי וטעים ב10 דקות עבודה בלבד, ללא מיקסר וללא לישה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
שמעתי שהקורונה גרמה לא.נשים להתחיל לאפות לחם בבית!
להבין במחמצות, לגדל כמה,
לנטוש את אופה הלחם או את המאפייה הקרובה
ולקחת את העניינים לידיים!

אם אתםן דווקא מהא.נשים שמסתכלים מהצד בפליאה
בקטע של "גם עם עוד זמן פנוי אין לי עצבים לזה!"
או שאין לך מיקסר וגם לא יהיה בקרוב
אז יש לי פיתרון מצוין!!!
יש מתכונים מצוינים לבצקי שמרים ללא לישה
(וללא מחמצת…)
אפילו ללחם!!

אז הנה מתכון קליל וכיפי ללחם זיתים ללא לישה:)
רק צריך כף, קערה ותנור
– 
ותקבלו לחם ביתי ריחני וטעים
ב10 דקות עבודההההה

מצרכים

2 כוסות מים פושרים
1/4 2 כפיות שמרים יבשים
חצי כף מלח
1/3 4 כוסות קמח
1 כוס זיתים מגולענים
1 כפית אבקת שום
1 כפית עשבי תיבול מיובשים

אופן ההכנה

1. בקערת הכנה גדולה ערבבו את השמרים והמים. הוסיפו כוס אחת (!) של קמח וערבבו היטב עם לקקן/כף עץ. הוסיפו מלח, אבקת שום, עשבי תיבול וזיתים וערבבו היטב. הוסיפו את שאר הקמח בהדרגה תוך ערבוב. ערבבו היטב להגעה למרקם אחיד, שהכל ייטמע היטב.
2. כסו בניילון נצמד/מגבת והניחו במקום חמים לשעה להכפלת הנפח.
3. שמנו תבנית בשמן זית. קמחו את הידיים והעבירו את הבצק מהקערה לתבנית. כסו בניילון/מגבת והניחו לתפוח חצי שעה.
4. הדליקו תנור ל180 מעלות טורבו. אפשר לזלף מעט שמן זית, מלח גס ועשבי תיבול מעל הבצק לקישוט. פצעו קצת את הבצק בעזרת סכין. אפו במשך 35 דקות- עד שהחלק העליון מתחיל להשחים. 
הוציאו את הלחם מהתבנית לרשת צינון והניחו לו להצטנן לחלוטין.

בתיאבון!
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • עשבי תיבול- מה שתרצו. אני השתמשתי בפטרוזיליה וטימין מיובשים. אפשר גם להוסיף שום קצוץ אם תרצו. 
  • אפשר בכלל לשחק עם התוספות, תשימו מה שתרצו ובואו נראה מה יצא!
  • תבנית- צריך תבנית עגולה שמתאימה לאפייה. אני השתמשתי בתבנית בקוטר 26 ויצא טוב ודי שטוח, אז אפשר בכיף להשתמש בקוטר קטן יותר, עד 18, עם שוליים גבוהים. בתכלס גם לא באמת חייב עגול;) 
  • אם לא תוציאו את הלחם ישר מהתבנית לצינון- הוא יקבל מלא לחות וזה ישפיע על המרקם, אבל גם זה בסדר, תלוי בהעדפה.
  • אפשר להמיר את הקמח לכוסמין וכו'. אני ערבבתי קמח לבן וקמח מלא, ממליצה על כך. אם תכינו את הכל מקמח מלא (כלשהו) זה יכול לצאת כבד מדי, אבל זה אפשרי. כל כמות של קמח מלא שתכניסו תצריך קצת יותר נוזלים. הבצק אמור לצאת גמיש וקצת דביק.  
  • כשמדובר בלחם ביתי טרי ללא חומרים משמרים, מדובר בלחם שמתייבש במהרה. אני תמיד ממליצה ברגע שהוא מצטנן לחלוטין- לפרוס אותו, ואת כל הפרוסות שלא תאכלו באותו היום – תכניסו ישר להקפאה. כך בכל פעם תוכלו לשלוף פרוסות ישר לטוסטר/טוסטר אובן, והלחם יהיה ממש טרי.   
  •  

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה