20210407_152431

סינבון טבעוני מבצק שמרים ללא לישה!!! רך כמו ענן

20210407_152431

סינבון טבעוני מבצק שמרים ללא לישה!!! רך כמו ענן

זמן הכנה: 30 דקות במצטבר
זמן אפייה: 40 דקות + התפחות
אין צורך במכשירים מיוחדים
כן כן, צריך רק קערה וכף ו5 דקות פנויות כדי להכין את הבצק הזה!!! והסינבונים יוצאים מושלמים ורכים כמו עננים... ובחיים לא יאמינו לך שזאת עוגה טבעונית.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
וואו, כמה שאני מתרגשת לפרסם את המתכון הזה!!!
 
לפני כמה חודשים, כשפרסמתי את המתכון של החלה שלי,
מישהי שלחה לי הודעה כדי לומר לי שהיא נפגעה ממנו
כי רשמתי שצריך מיקסר בשביל להכין את החלה,
ומבחינתה מיקסר זה מותרות,
אז היא הרגישה שזה לא הוגן כלפיה
וכלפי כל מי שאין לו מיקסר בבית.
 
כמובן שהתנצלתי כי אין בכוונתי לפגוע,
והסברתי שהמתכונים שלי לא תמיד מתאימים לכולםן וזה בסדר,
ושזה העניין עם בצק שמרים-
הוא צריך המון לישה בשביל לפתח את רשתות הגלוטן כהלכה
ולהגיע למרקם הנכון,
וזה אומר 10 דקות במיקסר
או 15-20 דקות ידנית
(שזה משהו שאני למשל לא מסוגלת לעשות
כי יש לי דלקות בידיים
עקב העבודה שלי בקונדיטוריה,
בדיוק בגלל פעולות כאלה….)
 
אני מודה שנוראה הופתעתי מההודעה הזאת
שהיא לא הכי נורמטיבית בעיניי
אבל אני כן שואפת ליצור מתכונים
שכל אחד וכל אחת יוכלו להכין.
 
במסגרת הפינות האינפורמטיביות שלי במדיה החברתית
עשיתי פינות של טיפים לבצק שמרים
אז הסברתי שם על עניין הלישה
ואז גם הסברתי שיש בצק שמרים ללא לישה
כמו המתכונים שלי ללחם ללא לישה
 
מה שקורה בבצק ללא לישה
זה שיש בו יותר נוזלים ופחות שמרים
ויותר זמן התפחה
וכל זה מצליח ליצור את רשתות הגלוטן הארוכות
בדיוק כמו שפעולת הלישה הארוכה עושה
 
כשכתבתי על זה חשבתי לעצמי
"אז אם כל זה אפשרי,
למה באמת אין מתכון לבצק כזה
לעוגות שמרים??"
 
 
אז חקרתי עוד קצת
וגיליתי שיש ממש מתכונים ספורים בארץ
לעוגות שמרים ללא לישה
ושאין כזה מתכון טבעוני
אז כל הפעמונים אצלי צלצלו
וניגשתי להרים את הכפפה!!!
 
עשיתי כמה וכמה ניסיונות
כדי להגיע לבצק המושלם
כזה שהוא ממצרכים נוחים
ושנוח לעבוד איתו
(כי בצק ללא לישה הוא דביק מאוד)
ובסוף הצלחתי!!!
והתוצאה פשוט מטורפת
אין מילים לתאר
זה פשוט לא יאומן
ועכשיו אין שום סיבה שבעולם
שלא להכין את זה!!!
כל מה שצריך זה קערה וכף
וזמן להתפחות
(כי לזה אין פיתרון קסמים…)
 
אז היכונו לgame changer מטורף
בצק שמרים ללא לישה
לסינבון המושלם
רך כמו ענן
וממש פשוט ומהיר להכנה
פשוט משנה חיים.
באמת.
 
הבצק הזה מיועד במיוחד לסינבון
הוא רך במיוחד
ולא מתאים לבבקה/בורג/ צורות אחרות
של עוגות שמרים
 
אבל אל דאגה, 
יצרתי גם בצק ללא לישה בשביל זה
וגם זה יתפרסם פה….(:

מצרכים

לתבנית בקוטר 24-26
(או קוטר 22 + אינגליש קייק, או 2-3 אינגליש קייק)
 
לבצק:
500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן
8 גרם (2.5 כפיות) שמרים יבשים 
100 גרם (0.5 כוס) סוכר לבן
120 גרם (0.5 כוס) רסק תפוחים לא ממותק
180 גרם (2/3 כוס) חלב סויה לא ממותק
120 גרם (0.5 כוס) מים
80 גרם (1/3 כוס + כף) שמן צמחי
1 כפית מלח
 
למילוי:
160 גרם (2/3 כוס) שמן קוקוס/חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר
220 גרם (1 כוס) סוכר חום בהיר 
35 גרם (3.5 כפות גדושות/מדידה) קינמון
קורט מלח
 
לזיגוג:
150 גרם (כוס ורבע) אבקת סוכר 
30 גרם (3 כפות) חלב סויה 
 

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק– מדדו את כל המצרכים לקערה לפי הסדר, וערבבו בעזרת לקקן/כף במשך כדקה לאיחוד החומרים. יתקבל מרקם מאוד רך, דביק, ולא אחיד. כסו את הקערה והניחו בצד למשך 2-4 שעות בחוץ. (ניתן גם להעביר למקרר ל8-24 שעות, אבל כדאי להשאיר בחוץ לרבע שעה לפני כן רק כדי לוודא שפעולת ההתפחה מתחילה).
2. מדדו את מרכיבי המילוי– חמאה בנפרד, סוכר וקינמון ערבבו יחד.
3. רדדו את הבצק– קמחו היטב משטח עבודה ובעזרת ידיים מקומחות העבירו אליו את הבצק. משכו את הבצק מלמטה אל המרכז העליון שוב ושוב, והמשיכו לקמח את המשטח כשהוא מתנקה מקמח. עשו זאת עד שהבצק נהיה קצת פחות דביק וקצת יותר חלק במרקם. חצו אותו לשניים, החזירו חצי אחד לקערה וכסו אותו. 
עבדו עוד קצת את החצי הראשון. קמחו שוב את משטח העבודה, הניחו את הבצק במרכז וקמחו אותו מלמעלה. רדדו אותו למלבן בעובי כחצי סנטימטר (המשיכו לוודא שהוא מקומח מלמעלה ומלמטה כדי שלא יידבק למשטח או למערוך, בצק ללא לישה הוא דביק יותר מבצק שמרים קלאסי ורק כך הוא יהיה נוח לעבודה). 
4. מלאו ועצבו את הבצק– מרחו את המלבן במחצית החמאה/שמן של המילוי בשכבה אחידה. פזרו מעל חצי מתערובת הסוכר-קינמון תוך שתשתדלו להשאיר את הקצה "נקי" (כדי שיהיה נוח לסגירה).
גלגלו את הבצק לכיוון הקצה הנקי (הכי נוח לגלגל מהצד הקרוב אליך לצד הרחוק). 
חתכו את הנחש שהתקבל לחתיכות ברוחב 4-5 ס"מ (תלוי בגובה וגודל התבנית שלך). 
סדרו את העיגולים שהתקבלו בתבנית אפייה כשהחתך כלפי מעלה. סדרו ושטחו מעט.
עבדו בדיוק באותו האופן עם החצי השני של הבצק.
כסו את התבנית והניחו להתפחה שנייה של 40 דקות.
5. הדליקו את התנור על מצב טורבו ב170 מעלות.
6. אפייה– מרחו את הבצק בעדינות בחלב סויה, ואפו במשך 30-40 דקות עד להשחמה יפה של העוגה. (הזמן משתנה בהתאם לתנור, לגודל התבנית ולגובה העוגה).
7. זיגוג- ערבבו את רכיבי הזיגוג יחד למרקם אחיד, וזגגו את העוגה מיד אחרי הוצאתה מהתנור. הניחו לה לעשר דקות- ותטרפו!!!
– לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן. אם תרצו להחליף לקמח מלא/כוסמין מלא קחו בחשבון את השינוי בטעם והוסיפו כחצי כוס מים.
  • בבצק אפשר להשתמש באיזה שמן שתרצו (אני משתמשת בקנולה) ואפשר להחליף לסוכר אחר ולחלב צמחי אחר. 
  • כן, המילוי יעבוד בצורה מוצלחת רק עם חמאה/שמן קוקוס. בדקתי.
  • אפשר להשתמש בסוכר אחר גם במילוי.
  • אפשר להשתמש בחלב צמחי אחר גם בזיגוג. גם קרם קוקוס יעבוד מעולה, וגבינה טבעונית למריחה זה הכי טוב! כמו בסינבון המקורי;)
  • אני ממש לא ממליצה להשתמש בשיטות לזירוז התפחה (תנור על חום נמוך/מעל מים רותחים) כי הבצק גם ככה דביק, ואם הוא יהיה חם ובתוספת לחות יהיה ממש ממש לא נוח לעבוד איתו. הכי נוח (וטעים!) לתת לו לתפוח במקרר, אבל גם בחוץ זה מעולה.
  • הבצק הזה מיועד לסינבון!!! הוא רך במיוחד ופחות מתאים לבבקה/בורג/ צורות אחרות של עוגות שמרים. (אבל אל דאגה, יצרתי גם בצק ללא לישה בשביל זה וגם זה יתפרסם פה….(: )

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

13 מחשבות על “סינבון טבעוני מבצק שמרים ללא לישה!!! רך כמו ענן”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה