vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

סינבון טבעוני מבצק שמרים ללא לישה!!! רך כמו ענן

זמן הכנה: 30 דקות במצטבר
זמן אפייה: 40 דקות + התפחות
אין צורך במכשירים מיוחדים
כן כן, צריך רק קערה וכף ו5 דקות פנויות כדי להכין את הבצק הזה!!! והסינבונים יוצאים מושלמים ורכים כמו עננים... ובחיים לא יאמינו לך שזאת עוגה טבעונית.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
וואו, כמה שאני מתרגשת לפרסם את המתכון הזה!!!
 
לפני כמה חודשים, כשפרסמתי את המתכון של החלה שלי,
מישהי שלחה לי הודעה כדי לומר לי שהיא נפגעה ממנו
כי רשמתי שצריך מיקסר בשביל להכין את החלה,
ומבחינתה מיקסר זה מותרות,
אז היא הרגישה שזה לא הוגן כלפיה
וכלפי כל מי שאין לו מיקסר בבית.
 
כמובן שהתנצלתי כי אין בכוונתי לפגוע,
והסברתי שהמתכונים שלי לא תמיד מתאימים לכולםן וזה בסדר,
ושזה העניין עם בצק שמרים-
הוא צריך המון לישה בשביל לפתח את רשתות הגלוטן כהלכה
ולהגיע למרקם הנכון,
וזה אומר 10 דקות במיקסר
או 15-20 דקות ידנית
(שזה משהו שאני למשל לא מסוגלת לעשות
כי יש לי דלקות בידיים
עקב העבודה שלי בקונדיטוריה,
בדיוק בגלל פעולות כאלה….)
 
אני מודה שנוראה הופתעתי מההודעה הזאת
שהיא לא הכי נורמטיבית בעיניי
אבל אני כן שואפת ליצור מתכונים
שכל אחד וכל אחת יוכלו להכין.
 
במסגרת הפינות האינפורמטיביות שלי במדיה החברתית
עשיתי פינות של טיפים לבצק שמרים
אז הסברתי שם על עניין הלישה
ואז גם הסברתי שיש בצק שמרים ללא לישה
כמו המתכונים שלי ללחם ללא לישה
 
מה שקורה בבצק ללא לישה
זה שיש בו יותר נוזלים ופחות שמרים
ויותר זמן התפחה
וכל זה מצליח ליצור את רשתות הגלוטן הארוכות
בדיוק כמו שפעולת הלישה הארוכה עושה
 
כשכתבתי על זה חשבתי לעצמי
"אז אם כל זה אפשרי,
למה באמת אין מתכון לבצק כזה
לעוגות שמרים??"
 
 
אז חקרתי עוד קצת
וגיליתי שיש ממש מתכונים ספורים בארץ
לעוגות שמרים ללא לישה
ושאין כזה מתכון טבעוני
אז כל הפעמונים אצלי צלצלו
וניגשתי להרים את הכפפה!!!
 
עשיתי כמה וכמה ניסיונות
כדי להגיע לבצק המושלם
כזה שהוא ממצרכים נוחים
ושנוח לעבוד איתו
(כי בצק ללא לישה הוא דביק מאוד)
ובסוף הצלחתי!!!
והתוצאה פשוט מטורפת
אין מילים לתאר
זה פשוט לא יאומן
ועכשיו אין שום סיבה שבעולם
שלא להכין את זה!!!
כל מה שצריך זה קערה וכף
וזמן להתפחות
(כי לזה אין פיתרון קסמים…)
 
אז היכונו לgame changer מטורף
בצק שמרים ללא לישה
לסינבון המושלם
רך כמו ענן
וממש פשוט ומהיר להכנה
פשוט משנה חיים.
באמת.
 
הבצק הזה מיועד במיוחד לסינבון
הוא רך במיוחד
ולא מתאים לבבקה/בורג/ צורות אחרות
של עוגות שמרים
 
אבל אל דאגה, 
יצרתי גם בצק ללא לישה בשביל זה
וגם זה יתפרסם פה….(:

מצרכים

לתבנית בקוטר 24-26
(או קוטר 22 + אינגליש קייק, או 2-3 אינגליש קייק)
 
לבצק:
500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן
8 גרם (2.5 כפיות) שמרים יבשים 
100 גרם (0.5 כוס) סוכר לבן
120 גרם (0.5 כוס) רסק תפוחים לא ממותק
180 גרם (2/3 כוס) חלב סויה לא ממותק
120 גרם (0.5 כוס) מים
80 גרם (1/3 כוס + כף) שמן צמחי
1 כפית מלח
 
למילוי:
160 גרם (2/3 כוס) שמן קוקוס/חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר
220 גרם (1 כוס) סוכר חום בהיר 
35 גרם (3.5 כפות גדושות/מדידה) קינמון
קורט מלח
 
לזיגוג:
150 גרם (כוס ורבע) אבקת סוכר 
30 גרם (3 כפות) חלב סויה 
 

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק– מדדו את כל המצרכים לקערה לפי הסדר, וערבבו בעזרת לקקן/כף במשך כדקה לאיחוד החומרים. יתקבל מרקם מאוד רך, דביק, ולא אחיד. כסו את הקערה והניחו בצד למשך 2-4 שעות בחוץ. (ניתן גם להעביר למקרר ל8-24 שעות, אבל כדאי להשאיר בחוץ לרבע שעה לפני כן רק כדי לוודא שפעולת ההתפחה מתחילה).
2. מדדו את מרכיבי המילוי– חמאה בנפרד, סוכר וקינמון ערבבו יחד.
3. רדדו את הבצק– קמחו היטב משטח עבודה ובעזרת ידיים מקומחות העבירו אליו את הבצק. משכו את הבצק מלמטה אל המרכז העליון שוב ושוב, והמשיכו לקמח את המשטח כשהוא מתנקה מקמח. עשו זאת עד שהבצק נהיה קצת פחות דביק וקצת יותר חלק במרקם. חצו אותו לשניים, החזירו חצי אחד לקערה וכסו אותו. 
עבדו עוד קצת את החצי הראשון. קמחו שוב את משטח העבודה, הניחו את הבצק במרכז וקמחו אותו מלמעלה. רדדו אותו למלבן בעובי כחצי סנטימטר (המשיכו לוודא שהוא מקומח מלמעלה ומלמטה כדי שלא יידבק למשטח או למערוך, בצק ללא לישה הוא דביק יותר מבצק שמרים קלאסי ורק כך הוא יהיה נוח לעבודה). 
4. מלאו ועצבו את הבצק– מרחו את המלבן במחצית החמאה/שמן של המילוי בשכבה אחידה. פזרו מעל חצי מתערובת הסוכר-קינמון תוך שתשתדלו להשאיר את הקצה "נקי" (כדי שיהיה נוח לסגירה).
גלגלו את הבצק לכיוון הקצה הנקי (הכי נוח לגלגל מהצד הקרוב אליך לצד הרחוק). 
חתכו את הנחש שהתקבל לחתיכות ברוחב 4-5 ס"מ (תלוי בגובה וגודל התבנית שלך). 
סדרו את העיגולים שהתקבלו בתבנית אפייה כשהחתך כלפי מעלה. סדרו ושטחו מעט.
עבדו בדיוק באותו האופן עם החצי השני של הבצק.
כסו את התבנית והניחו להתפחה שנייה של 40 דקות.
5. הדליקו את התנור על מצב טורבו ב170 מעלות.
6. אפייה– מרחו את הבצק בעדינות בחלב סויה, ואפו במשך 30-40 דקות עד להשחמה יפה של העוגה. (הזמן משתנה בהתאם לתנור, לגודל התבנית ולגובה העוגה).
7. זיגוג- ערבבו את רכיבי הזיגוג יחד למרקם אחיד, וזגגו את העוגה מיד אחרי הוצאתה מהתנור. הניחו לה לעשר דקות- ותטרפו!!!
– לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן (דיווחו כאן שזה יוצא טעים אך פחות אוורירי ויותר דביק, מה שמצריך יותר קמח בסוף). אם תרצו להחליף לקמח מלא/כוסמין מלא קחו בחשבון את השינוי בטעם והוסיפו כחצי כוס מים.
  • בבצק אפשר להשתמש באיזה שמן שתרצו (אני משתמשת בקנולה) ואפשר להחליף לסוכר אחר ולחלב צמחי אחר. 
  • כן, המילוי יעבוד בצורה מוצלחת רק עם חמאה/שמן קוקוס. בדקתי.
  • אפשר להשתמש בסוכר אחר גם במילוי.
  • אפשר להשתמש בחלב צמחי אחר גם בזיגוג. גם קרם קוקוס יעבוד מעולה, וגבינה טבעונית למריחה זה הכי טוב! כמו בסינבון המקורי;)
  • אני ממש לא ממליצה להשתמש בשיטות לזירוז התפחה (תנור על חום נמוך/מעל מים רותחים) כי הבצק גם ככה דביק, ואם הוא יהיה חם ובתוספת לחות יהיה ממש ממש לא נוח לעבוד איתו. הכי נוח (וטעים!) לתת לו לתפוח במקרר, אבל גם בחוץ זה מעולה.
  • הבצק הזה מיועד לסינבון!!! הוא רך במיוחד ופחות מתאים לבבקה/בורג/ צורות אחרות של עוגות שמרים. (אבל אל דאגה, יצרתי גם בצק ללא לישה בשביל זה

אם תרצו להכין בצקי שמרים ללא לישה בקלי קלות- הצטרפו לקורס החינמי שלי:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

53 מחשבות על “סינבון טבעוני מבצק שמרים ללא לישה!!! רך כמו ענן”

      1. שלום סיון-המתכונים שלך נהדרים,טעימים ויפים.
        שאלה-רוצה להכין את הסינבון-אין לי שום חלב,אפשר עוד מים,או מיץ תפוזים?
        תודה
        שנדע ימים טובים יותר

  1. שלום רב
    האם חש תמונה של הבצק לאחר שתפח שאוכל להשוות כרגע אחרי שעתיים אני לא רואה שינוי
    תודה

    1. היי
      יש רק את הסרטון..
      בכל מקרה אמורה להיות תפיחה כלשהי, גם אם לא משמעותית לגובה הבצק אמור להתנפח בכמות כלשהי של אוויר. אם זה בכלל לא קרה אז כנראה שיש בעיה עם השמרים.

  2. רציתי להפוך את המתכון לטיפה יותר בריא אז הפחתתי בערך ברבע את כמות הסוכר והחלפתי את החמאה טבעונית במילוי בשמן קנולה. בעיניי יצא טעים מאוד, לא מורגש הטעם של שמן ואני חושבת שזה הופך את הסינבון לקליל יותר ועם טיפה פחות רגשות אשם..
    חוץ מאלו נצמדתי למתכון ויצא טעים מאוד 🙂

    1. סיון טרם

      היי נעמי:) אני שמחה לשמוע, זה מעולה בעיניי שאת מרגישה בנוח לעשות שינויים שעושים לך טוב ושמחה שיצא לך מוצלח!
      ברמה האישית אין לי מטרה לעשות את הקינוחים האלה בריאים;) הסיבה שיש חמאה/שמן קוקוס במילוי היא כדי שהוא יהיה יותר יציב ונוח למריחה וכדי שיישאר שם ולא ינזל לגמרי החוצה ויטגן הכל,
      מבחינת הטעם אני בעד שמן קנולה! מבחינת בריאות- הוא לא יותר בריא לצערי.
      ואני גם לא מצמידה רגשות אשם לאוכל, זה מעכיר את האווירה;)

  3. עוגה מדהימה!! חוזרת על המתכון שוב ושוב וכל המשפחה ה "לא טבעונית בעליל" שלנו עפה עליה 🙂 תודה רבה!!!

  4. תודה!
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך!
    את חושבת שאוכל להכין את זה עם הבצק של המתכון של עוגת שמרים קראנץ' ללא לישה? אני פשוט יותר אוהבת את הבצק הזה

    1. אני עשיתי את זה בשבוע שעבר: חצי כמות של בצק הקראנצ' עם שוקולד, וחצי עם המילוי כאן. יצא מהמם. יותר טעים ממאפייה.

  5. וואוו המתכונים שלך פשוט מושלמים עשיתי גם את הקרטנץ שוקולד שפשוט משבת לשבת נחטף. ועכשיו ניסיתי את הסינבון יצא מושלם..איזה כייף שאפשר לעשות מתכונים טבעוניים מבלי להרגיש בכלל שזה טבעוני. רציתי לשאול אם תוכלי להביא לנו מתכון לעוגת עוקץ הדבורה..ראש השנה מתקרב וא י מחפשת לעשות בצק מושלם בלי ביצים אני אשמח מאוד אם תעלי מתכון שכזה תודה רבה!!

    1. איזה כיף לשמוע תודה!!
      האמת שאהיה בחו"ל לקראת החגים אז לא בטוחה שאוכל ליצור מתכונים חדשים לחג, אבל נראה;)

  6. תודה על המתכון אני עושה אותו מחר 🙂
    רציתי לשאול למה התכוונת שאפשר גבינה בזיגוג? במקום לערבב אבקת סוכר עם חלב אז עם גבינה? אם כן, איזו ממליצה?

  7. כל כך טעים אי אפשר להפסיק לאכול😁 הכנתי את הבצק עם קמח כוסמין לבן אורגני והכמות של הנוזלים במתכון לא התאימה הבצק נהייה יותר מידי נוזלי הצטרכתי להוסיף הרבה מאד קמח עד שהיה ניתן לעבוד איתו כמה נוזלים לדעתף אפשר להפחית לפעם הבאה? אגב בחנויות הטבע אין קמח חיטה לבן אורגני רק כוסמין ומנסיון הוא תמיד צריך פחות נוזלים מקמח רגיל
    בנוסף הפחתתי קצת את כמות הסוכר קינמון והחמאה ובתוצאה הסופית עדיין יצא טעים מאד ולא הכנתי את הזיגוג כי אנחנו אוהבים מתוק עדין
    לכן הזלפתי מעט מלמעלה רכז חלב קוקוס ממותק רק כדי לקבל קצת ברק
    תודה על המתכון וכיף שאפשר לשחק עם המרכיבים ועדיין שיצא מוצלח וטעים

    1. אזה כיף לשמוע:) קשה באמת לדעת כשמשנים את הקמח כי כמו שאת רואה כל קמח הוא קצת שונה.. לכן כדאי לצפות בסרטון ולנסות להגיע לאותו המרקם. בכל מקרה במקרה הזה באמת מדובר בבצק מאוד דביק שצריך להוסיף לו קמח כדי לעבוד איתו.

  8. ממש (אבל ממש!) אהבתי שכל הכמויות במשקל – פשוט שמתי קערה על משקל ולא הייתי צריכה ללכלך עוד כוסות מדידה 🙂 – גאוני בעיני.
    ראיתי שכבר כתבו בתגובות וגם אצלי היה ככה שעם קמח כוסמין לבן יצא יותר דביק מהוידיאו והייתי צריכה להוסיף המון קמח. אני חושבת שכוסמין נותן גם תוצאה קצת פחות אוורירית.
    בכל מקרה יצא מעולה ונטרף! תודה

  9. טעים, טעים, טעים ! פעם ראשונה (אחרי שנים של אכזבות) שמתכון עם בצק שמרים יצא לי ממש מעולה. תודה רבה על מתכון נהדר, הסברים מפורטים ומדויקים, וסרטון שמראה בדיוק איך להוציא את כל זה לפועל
    ודרך אגב, המתכונים שלך בכללי ממש נהדרים ואהובים אצלינו מאוד

  10. פעם ראשונה שאני מכינה סינבון ויצא פשוט מעולה! הבצק נימוח עם שכבה חיצונית פריכה והכל פשוט טעים ברמות. אם עוזר למישהי/ו, עשיתי חצי כמות ויצאו לי בערך 10 סינבונס בינוניים😁

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2