vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

פאי פיצוחים וחלבה טבעוני מדהים

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפייה: 35 דקות
רמת קושי: בינוני
אין צורך במכשירים מיוחדים
בצק פריך פשוט, מגוון אגוזים, חלבה וטופי מלוח (או מייפל)= ביסים של שלמות.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

איך טופי מלוח זה תמיד הדבר הכי מגרה בעולם?

לפני מלא מלא זמן אחת העוקבות שלי כתבה לי וביקשה שאכין פאי פיצוחים.
אהבתי, והוספתי לי לרשימה, ולא הגעתי לזה.
הייתה פעם שחשבתי שאני מגיעה לזה ואפילו רשמתי לזה טיוטה למתכון,
ומאז איבדתי את הדף.

לקראת יום העצמאות חיפשתי השראה,
וגם נשארה לי חלבה פיסטוק מהסיור בשוק לוינסקי שרציתי לאפות איתה משהו,
אבל הייתי חסרת מוזה אז שאלתי בסטורי שלי מה כדאי לי להכין עם החלבה.

אחת התשובות הייתה מעוקבות אחרת שכתבה לי שחמותה מכינה פאי פיצוחים ושמה בו חלבה מתחת לאגוזים ושופכת על הכל מייפל ושזה מדהים.
וזה היה בדיוק אחרי שמרוב חוסר מוזה גם הצצתי ברשימה שלי של מתכונים שאני רוצה להכין מתישהו,
ובדיוק התעכבתי על הפאי פיצוחים.
אז זה היה ממש בהזמנה.
התיישבתי לכתוב מתכון וניגשתי לזה מיד.

יצא מדהים.
גם בצק פריך מושלם (כרגיל- בלי חמאה, על בסיס שמן, שאפשר להכין עם קערה וכף ומיד לרדד)
גם מיקס אגוזים מעולה,
גם טופי מלוח בסיסי וטעים,
וגם השילוב עם החלבה גאוני.

אני גם חושבת שאין יותר ישראלי מלאכול פיצוחים אחרי ארוחה,
וגם חלבה זה מאוד ישראלי בעיני,
אז נשמע לי כמו קינוח מושלם ליום העצמאות, לא?

ולמי שמעדיפה- כתבתי גם אופציה להכין עם מייפל במקום טופי מלוח:) (פחות עבודה, נורא פשוט, ויותר בריא! אני מעדיפה טופי, אבל בסדר)

יאללה שנתחיל?

מצרכים

לתבנית בקוטר 26

לבצק:
3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1/3 כוס (65 גרם) שמן צמחי
1/4 כוס (60 גרם) רסק תפוחים
1 כף מדידה (15 גרם) חלב צמחי

למילוי:
100-200 גרם (1/2-1 כוס) גרם חלבה (לא חובה)
450 גרם ( בערך 3 כוסות) אגוזים

לטופי:
300 גרם (1/2 1 כוס) סוכר
240 גרם (1 כוס) קרם קוקוס
רבע כפית מלח
(או 1 כוס מייפל)

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק: ערבבו בקערה את כל הרכיבים חוץ מהחלב (כדאי להעביר את אבקת הסוכר דרך מסננת). כשתגיעו לתערובת אחידה ופירורית ערבבו קצת עם הידיים- הוסיפו את החלב וערבבו עוד- אלא אם כבר התקבל גוש בצק נוח (כמו פלסטלינה בערך). אם הבצק מתפורר מדי ניתן להוסיף עוד טיפה חלב, אם הוא דביק הוסיפו מעט קמח.
2. רדדו ועצבו: רדדו את הבצק על משטח עבוד מקומח או בין 2 ניירות אפייה עד לעובי של כחצי סנטימטר. העבירו בזהירות את הבצק אל תבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה בתחתית (ניתן להעביר בקלות בעזרת נייר האפייה או שניתן לגלגל את הבצק על המערוך וכך לגלגל בחזרה על התבנית). בעזרת האצבעות הצמידו בעדינות את הבצק לתחתית ולשוליים של התבנית וחתכו עם סכין את הקצוות. במידת הצורך בצעו תיקונים- הדביקו שאריות בצק אל מקומות ריקים או דקים מדי בתבנית. בעזרת מזלג חוררו קצת את התחתית והעבירו את התחתית למקפיא לפחות לחצי שעה.
3. אפייה ראשונית: הפעילו תנור על 170 מעלות טורבו (או 180 מעלות חום עליון-תחתון) ואפו את התחתית במשך 15 דקות (הבצק אמור להתחיל להזהיב) והוציאו.
4. הכינו את הטופי: שפכו את הסוכר למחבת רחבה או סיר גדול ונענעו אותו ככה שהסוכר יהיה בשכבה אחידה ודקה על התחתית והדליקו אש גבוהה. הישארו להשגיח! אל תתפתו ללכת לעשות שנייה משהו אחר. הדבר היחיד שתעשו בינתיים זה שתחממו את קרם הקוקוס, חצי דקה במיקרו תספיק.
כשתראו שחלק מהסוכר מתחיל להמס (לרוב זה מתחיל בקצוות או במרכז) התחילו לנענע שוב את הסיר והניחו שוב. לאט לאט הכל יימס. הכי נוח להיעזר בכף עץ או לקקן סיליקון ולערבב שוב ושוב עד שהכל נמס. כדאי להנמיך את האש תוך כדי.
ברגע שכל הסוכר נמס וגם קיבל צבע זהוב/ענברי- הוסיפו פנימה את קרם הקוקוס (על אש נמוכה). הכל יבעבע וישתולל, הניחו לזה לשתי דקות שיירגע ויימס. לאט לאט ובזהירות ערבבו הכל כדי להמיס חזרה את הקרמל ולאחד הכל. זה ייקח כמה דקות ובסוף יתקבל טופו יפה ואחיד. אם תרגישו שזה מאוד הסמיך (יותר מדי)- אפשר להוסיף כמה כפות קרם קוקוס. זה אמור להיות במרקם של מייפל או טיפה יותר סמיך. כבו את האש.
5. הרכיבו את הפאי: פוררו את החלבה על כל התחתית.
לגבי האגוזים יש שתי אפשרויות- או להוסיף לסיר, לערבב היטב עם הטופי, ולשפוך הכל בזהירות לפאי וליישר,
או לפזר בצורה אחידה את האגוזים על הפאי ולשפוך מעליהם את הטופי (ולהשתדל לכסות את כולם יפה).
– אם תחליטו להחליף את הטופי במייפל אז גם כאן ניתן לערבב את האגוזים עם המייפל בסיר על אש גבוהה לשתי דקות ולהעביר לפאי, או לפזר את האגוזים בפאי ולשפוך מעל את המייפל.
6. אפו את הפאי: החזירו לתנור ל20 דקות בערך- האגוזים אמורים להיקלות, כלומר להתחיל להזהיב ולהוציא ריח, והבצק אמור להשחים יפה. (אם בחרת במייפל ניתן לפזר עוד קצת מלמעלה ביציאה מהתנור).
7. הוציאו והניחו לו להתקרר לחלוטין לפני האכילה- או שתעשו כמוני ותחתכו כשהוא עוד חמים וכל הטופי נמתח, גם כיף;)

לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן. אם תרצו קמח מלא כלשהו תצטרכו להוסיף יותר חלב עד שתגיעו למרקם הנכון.
  • אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן קנוי או לתערובת שלי.
  • אפשר להשתמש במים במקום בחלב.
  • אפשר להכין בלי החלבה
  • כאמור- אפשר לא להכין את הטופי ולהשתמש במייפל במקום.
  • השתמשו באיזה אגוזים שתרצו. אני ערבבתי- לוז, פקאן, בוטנים, קשיו, שקדים ואגוזי מלך.
  • אפשר להחליף קרם קוקוס לשמנת צמחית. 
  • אי אפשר להוריד את כמות הסוכר, זה המרכיב העיקרי בטופי (קרמל). פחות סוכר=פחות טופי.
  • חשוב להשתמש בסיר גדול ורחב לטופי כדי להצליח להמיס ולבשל אותו בקלות.
  • ההקפאה של הבצק גורמת לו לשמור על צורתו ולהישאר במקום.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “פאי פיצוחים וחלבה טבעוני מדהים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2