vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגיות פיצוחים טבעוניות! מ3 רכיבים ב5 דקות

זמן הכנה: 5 דקות
זמן אפייה: 15 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
הכי פשוט- הכי טעים!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

בישלתי לנו גרגירי חומוס בקופנגן
(לתבשיל מעולה שעוד לא העלתי את המתכון אליו!!)
וכמובן ששמרתי את המים מהסיר
מבלי לדעת עדין למה…
ועד שחשבתי מה לעשות איתם הם כבר התקלקלו (זה מחזיק עד שבועיים במקרר)
מזל ששמרתי חצי במקפיא (לא באמת, לא הכנתי גם עם זה כלום אז אני מקווה שבעלת הדירה תכין)
אז מזל שקניתי שימורים של שעועית ושהשתמשתי בזה וששמרתי את הנוזלים של זה ושסוף סוף נפל לי האסימון מה להכיןןןןןןן

עוגיות פיצוחים!!!!

עוגיות סופר פופולריות
פשוטות להכנה, קראנצ'יות- הנשנוש המושלם
שאפילו אמא שלי שבקושי אופה
מכינה כל הזמן,
רק שהיא מכינה עם חלבון ביצה-
שאנחנו כבר מזמן יודעות שמי חומוס מחליפים בצורה מושלמת…

אז קניתי עוד אגוזים והכנתי 
וזה יצא מעולההה אפילו עם הנוזל של השימורים של השעועית.

והוכחתי בסרטון שזה הכי פשוט בעולם אז תאמינו לי.

זה מושלם לשבירת הצום
ולכל רגע אחר בחיים
אז יאללה-

מצרכים

ל12 עוגיות בינוניות

250 גרם (בערך 2 כוסות) תערובת אגוזים וזרעים (פירוט בהערות)
35 גרם (3 כפות מדידה) סוכר
35 גרם (3 כפות מדידה) מי חומוס

אופן ההכנה

חממו תנור ל170 מעלות טורבו. ערבבו את כל הרכיבים היטב בקערה. העבירו כף גדושה מהתערובת אל נייר אפייה, קבצו לעיגול ושטחו היטב (כדי שיצא קראנצ'י). המשיכו כך עם כל התערובת (אמור להתמלא מגש אפייה אחד). אפו במשך כ15 דקות- עד שהאגוזים מזהיבים (בדקו קצת לפני כדי שלא יישרפו). הוציאו והניחו להן להצטנן לחלוטין. הפרידו מהנייר ותהנו!

אל תשכחו לקרוא את ההערות למטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • זה מתכון שמצריך משקל בעיקרון, אבל השתדלתי להסביר בכלי מדידה. כוס של כל סוג של אגוזים/זרעים תשקול אחרת כי הנפח שלהם מאוד שונה ואני רוצה שתהיה לך האפשרות לגוון, אז זה בגדול 2 כוסות אבל זה לא מדויק. אבל מאמינה שהמתכון יעבוד גם בלי לדייק.
  • הכוונה למי בישול החומוס מבישול ביתי או מפחית שימורים. אני ניסיתי גם עם מי שעועית משימורים והיה מוצלח.
    – אני הכנתי עם סוכר לבן, גם סוכר חום בהיר/דמררה/קוקוס יעבדו.
    – המתיקות ממש מעודנת, למתיקות חזקה יותר השתמשו ב50 גרם סוכר.
    – כדאי שיהיה שומשום בתערובת כי הוא עוזר להדבקה, אפשר להשתמש בזרעי פשתן או צ'יה במקום.
    – לגבי האגוזים: ממליצה לשלב שם גם שומשום ושקד פרוס או בגפרורים- בשביל המרקם והאיחוד של הכל. כדאי לשלב גם זרעי חמניה ו/או דלעת וגם אגוזים קצוצים גס.
    – אפשר לשטח הכל לשכבה אחת דקה, לאפות יותר זמן, ולשבור בסוף עם הידיים כדי לקבל חתיכות פרועות של העוגיות או סוג של גושי גרנולה!
    – אפשר לשדרג עם טיפה מלח, קצת קינמון, כפית תמצית וניל.. מה שתרצו:)
  • לעוגיות פשוטות וטעימות נוספות- הסתכלו בלקט העוגיות שלי!

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

6 מחשבות על “עוגיות פיצוחים טבעוניות! מ3 רכיבים ב5 דקות”

  1. שלום לך.הכנתי את העוגיות-נהדרווות,אוהבת אותן
    שאלה-זה יעבוד אם אשתמש במים במקום מיי חומוס?או חלב סויה?
    תודה חג שמח

    1. איזה כיף שאהבת:)
      במקרה הזה אין תחליף למי החומוס.
      יכול להיות שזה יעבוד עם ביצת פשצן/צ'יה (לערבב 3 כפות מים עם כף זרעי פשתן טחונים או זרעי צ'יה) אך לא ניסיתי

  2. שרה פיבלוביץ

    האם תערובת התחליף ביצה שפרסמת, מתאים במתכון זה?
    השתמשתי בה ללטקס והיה מעולה
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2