vegan freinly
WhatsApp Image 2022-06-23 at 09.32.00

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים טבעוניות

WhatsApp Image 2022-06-23 at 09.32.00

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים טבעוניות

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 12 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגיות מהירות וכיפיות!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

הנה מתכון שביקשו ממני כמה וכמה פעמים ולא יצא לי להכין עד עכשיו-

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים!

אני כמובן תמיד מעדיפה עם שוקולד,

אבל צריך שהבלוג יהיה מגוון וזה…

וכמובן שמדובר במתכון ממש פשוט שרק דורש לערבב דברים בקערה ולזרוק לתנור, בנוהל;)

אז יאללה תהנו!

מצרכים

ל12 עוגיות

רטובים:
50 גרם (1/4 כוס) שמן צמחי
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום בהיר או דמררה
40 גרם (4 כפות שטוחות) רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
יבשים:
45 גרם (1/3 כוס) קמח מלא
120 גרם (1 כוס) שיבולת שועל עבה
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
תוספות:
60 גרם (1/3 כוס) צימוקים

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
2. ערבבו בקערה את כל החומרים הרטובים.
הוסיפו פנימה את היבשים וערבו היטב למרקם אחיד. הוסיפו את הצימוקים וערבבו פנימה.
3. צרו כדורים אחידים בגודל שתבחרו- התערובת ממש דביקה ונוזלית אז הכי נוח עם כף קפיצית של גלידה, או עם שתי כפות רגילותף- הניחו על מגש אפייה ושטחו עם הכף או עם יד רטובה.
4. אפו במשך 12 דקות. הוציאו והניחו להצטנן.

אל תשכחו לקרוא את ההערות למטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • ניתן להשתמש באיזה שמן שתרצו ואיזה קמח שתרצו.
  • אפשר להחליף רסק לבננה מעוכה- קחו שחשבון שיהיה לזה טעם של בננה;)
  • אפשר להחליף צימוקים לפצפוצי שוקולד או אגוזים.
  • לתוצאה יותר קראנצ'ית אפשר לאפות עוד 2-3 דקות.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “עוגיות שיבולת שועל וצימוקים טבעוניות”

  1. הי
    לדעתי כדאי לרשום מעל המתכון המהמם הזהרה: לא לטעום את העיסה לפני שהיא מגיעה לתנור, כי לא יישאר לכם מה לאפות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לוובינר שלי בחינם!

רוצה להצליח לבשל יותר?

די לשעות על גבי שעות במטבח
די לתסכול ולייאוש
די להסתכל על המטבח כעל האויב

יש לי את השיטה המנצחת 
לבשל מקסימום דבירם במינימום זמן
ואפילו בהנאה

והחלטתי לחשוף אותה בחינם.
(יש גם אופציה להקלטה)

בא לך שייק שווה?

עוד לא ראית את חוברת השייקים שלי??

חוברת שלמה של מתכונים לשייקים וסמוד'י בולז
במגוון טעמים
עם פירוט על ערכים תזונתיים
עם מתכון בונוס לאייסקפה
עם מדריך מקיף להרכבת השייק המושלם!
בחינם כמובן:)

איך להפסיק לפחד מבצק מבלי לצאת מהבית, ובלי להשקיע המון כסף, זמן ומאמץ?
הצטרפו לאתגר הבצק!

ב28 יום תלמדו להכין
4 מתכוני בסיס מ4-5 רכיבים,
תצטרכו להשקיע בזה רק 4 שעות בטוטאל
ולהשתמש רק בקערה, כף ותנור.

בלי ללכלך את כל המטבח, בלי צורך בניסיון קודם, הכי פשוט שיש.