IMG_20210103_130635

עוגת תפוזים טבעונית (מושלמת) עם תותים

IMG_20210103_130635

עוגת תפוזים טבעונית (מושלמת) עם תותים

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 45 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגה רכה כמו ענן, ממש פשוטה להכנה ממרכיבים פשוטים, והכי כיפית בעולם.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
ושוב
הקשבתי לסימנים
שהורו לי מה להכין הפעם.
 
שיתפתי בסטורי שלי
שהתפרעתי בהזמנה מהירקן
סימנתי כל מיני דברים
כאילו זה שופינג פרוע
והזמנתי גם שק תפוזים למיץ
למרות שאנחנו לא שותים מיץ תפוזים
(צרבות וזה)
ולא אכלני פירות גדולים
ואין לי מסחטת מיצים בכלל.
 
אז השק ישב לו עצוב ומיותם במטבח כמה ימים
ואז חברת אמת שלי בכתה לנו בוואטסאפ
(לא בכתה באמת, אני מעצימה בשביל הסיפור)
שהיא קנתה תנור חדש
(תודה לאל, הקודם אסון)
והכי רצתה להכין עוגת תפוזים תפוזית
ולא מצאה מתכון שווה ויצא רק בסדר
 
עניתי לה שאין ברירה
ואני איאלץ להמציא לה מתכון שווה.
וכך עשיתי!
 
ושוב יש לי וידוי מוזר-
זאת הייתה הפעם הראשונה
שהכנתי עוגת תפוזים
בחיי.
 
אני קונדיטורית כבר 9 שנים
ובמטבח מאז שאני ילדה
אבל אני כזאת ילדת שוקולד
שאשכרה לא הכנתי אף פעם עוגת תפוזים!!!
זה אף פעם לא עניין אותי מספיק.
ומה קרה?
טרפתי אותה ברגע
כי היא כזאת מושלמת
 
היא רכה כמו ענן
נימוחה ונמסה בפה
ברמת המתיקות המושלמת
עם חמיצות מפתיעה מלמעלה
וחתיכות כיפיות של תותיםםם
אין אין דברים כאלה
 
בבקשהההה תקראו את כל ההערות לפני ההכנה זה חשוב!!
ויאללה תכינו כבר

מצרכים

לאינגליש קייק 30*10
 
יבשים:
1/3 2 כוסות (325 גרם) קמח לבן
1.5 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
 
רטובים:
1/3 1 כוס (320 גרם) מיץ תפוזים סחוט (מתקבל מ5 תפוזים בערך)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1/3 כוס (65 גרם) שמן זית
גרידת תפוז אחד
כפית תמצית וניל
 
תוספות:
1/2 1 כוס תותים חתוכים (כחצי חבילת תותים סטנדרטית)
 
סירופ:
3/4 כוס (180 גרם) מיץ תפוזים סחוט (מתקבל מבערך שני תפוזים)
2 כפות (20 גרם) סוכר חום בהיר
 

אופן ההכנה

1. שטפו וחתכו תותים לקוביות קטנות.
2. גרדו תפוז אחד ושמרו בצד את הגרידה.
3. סחטו תפוזים למיץ.
4. שמנו קלות תבנית אינגליש קייק.
5. הדליקו תנור ל170 מעלות טורבו.
6. שפכו לקערה את היבשים וערבבו קלות בעזרת מטרפה.
7. שפכו למרכז הקערה את כל הרטובים, וערבבו בזהירות עם המטרפה ממרכז הקערה, והגדילו בהדרגה את קוטר הערבוב, עד שכל היבשים נטמעים היטב ברטובים והמרקם אחיד. אם יש הרבה גושי קמח- הניחו בצד ל3-5 דקות, ואז ערבבו שוב- קצת! אל תערבבו יותר מדי, זה יהרוס את ההתפחה.
8. שפכו פנימה את התותים וערבבו קלות עם לקקן לפיזור אחיד. (ניתן לפרוס חצי תפוז ולקשט את העוגה).
9. שפכו את הבלילה לתבנית (זה אמור להגיע ל3/4 הגובה), והכניסו לתנור החם.
10. אפו במשך 25 דקות, סובבו במהירות ובזהירות את מגש האפייה, ואפו במשך 20 דקות נוספות. נעצו קיסם במרכז העוגה ובדקו אם הוא יוצא יבש (לח-פירורי-יבש גם בסדר, העיקר שלא רטוב ודביק), במידת הצורך אפו לעוד כמה דקות שצריך.
11. כבו את התנור ופתחו מעט את דלת התנור, והשאירו כך לעשר דקות בערך.
12. בינתיים הכינו את הסירופ- שפכו את המיץ והסוכר לקלחת והניחו על אש גבוהה. כשהתערובת מבעבעת- הנמיכו את האש, והמשיכו לבשל למשך כ5 דקות, התערובת אמורה להצטמצם קצת. 
13. הוציאו את העוגה ושפכו על כולה באופן כמה שיותר שווה והדרגתי את הסירופ, כדאי גם להבריש עם מברשת כדי לדאוג שהסירופ מגיע באופן שווה לכל שטח העוגה.
14. הניחו לה להצטנן לפני שתפרסו כדי שלא תתפרק, ותהנו!
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  •  כדאי לטעום את מיץ התפוזים כדי להבין מראש את הטעם. יכול להיות שהוא מאוד מתוק, ואז אפשר להפחית טיפה מהסוכר. במקרה שלי הוא לא היה חמוץ מספיק לטעמי, אבל הבנתי את זה מאוחר מדי, אז המרתי רבע מהמיץ של הסירופ במיץ לימון, ואז קיבלתי את החמיצות שרציתי בעוגה. אז אולי כדאי להמיר טיפה ממיץ התפוז במיץ לימון לפני ההוספה לבלילת העוגה, תטעמו ותחליטו.
  • הסירופ נותן לעוגה נימוחות ואקסטרה טעם. העוגה תהיה מספיק רכה גם בלי הסירופ, אז זה לא חובה, אבל הייתי מתעקשת עליו דווקא בגלל הטעם. יש פה מקסימום תפוז בבלילה (אלא אם תרצו להוסיף גם תמצית טעם), והיא בכל זאת יוצאת בטעם מעודן של תפוז, אז בזכות הסירופ יש הרבה יותר טעם של תפוז לעוגה.
  • ניתן להחליף לקמח כוסמין, אולי תצטרכו להוסיף עוד טיפה מיץ/מים. ניתן להשתמש בקמחים מלאים, אבל העוגה תצא כבדה יותר, ובוודאות תצטרכו להוסיף יותר נוזלים.
  • ניתן להחליף לממתיק אחר.
  • ניתן להשתמש בשמן אחר. מבטיחה שזה יוצא מעולה עם שמן זית, בלי טעם של שמן זית;) וזה נותן מרקם מעולה. אבל כל שמן אחר יעבוד היטב.
  • אפשר כמובן להכין בלי התותים, או להחליף אותם לפטל/אוכמניות/דובדבנים וכו'.
  • שימו לב שלרוב תבנית אינגליש קייק חד פעמית היא בעלת נפח קטן יותר מהרב פעמית, לכן ציינתי את המידות ושזה ימלא 3/4 גובה. אם יש רק חד פעמית ניתן להשתמש במה שנשאר בתור מאפינס, שבטח ייקחו 20-25 דקות אפייה.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

2 מחשבות על “עוגת תפוזים טבעונית (מושלמת) עם תותים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה