vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

מרק ירקות ועדשים כתומות – מהיר וטעים:)

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 20 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
מרק קליל ומהיר וטעיםםםם מאוד:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

הגיע הגשם, ואיתו- המרקים.

זאת ממש התניה אצלי, ברגע שיורד הגשם הראשון אני מכינה מרק ירקות,
אבל הפעם זה יצא לגמרי במקרה!

אני מעבירה השבוע פגישת ייעוץ אישי למישהי שצריכה יותר מתכונים שמתאימים לתזונה שלה,
אז אני יוצרת לה כמה מתכונים חדשים (וגם אתן תרוויחו מזה…) ותכננתי לי בלו"ז לבדוק חלק מהם בימים האחרונים,
ויצא לגמרי במקרה שקבעתי לי להכין את המרק הזה בדיוק ביום הגשום,
אז זה יצא מושלם מכל הכיוונים.

אז מה יש לנו פה?
מרק ירקות עם עדשים כתומות שמכינים ברגע.
הוא עשיר, טעים, מזין ומשביע. ופשוט ממש.
הכיף בעדשים כתומות הוא גם שמספיק להשרות אותן לשעה אחת,
אז גם לא צריך להתכונן לזה מלא זמן מראש…

הוספתי לסרטון ההכנה 10 טיפים למרק מושלם!
אם תרצו את כללל הטיפים שלי, כנסו למדריך שלי:)

אז יאללה בואו ניגש להכנה!

כלים לרכישה-

מצרכים

בצל
2 גבעולי סלרי
3 גזרים
3 שיני שום
1 בטטה
1 קישוא
1/2 1 כוס עדשים כתומות (רצוי להשרות מראש לפחות לשעה)
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1.5 כף אבקת מרק טבעית
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
חופן פטרוזיליה

אופן ההכנה

1. קצצו בצל, סלרי וגזר. חממו מעט שמן זית בסיר, הוסיפו וערבבו היטב. בשלו על אש קטנה במשך כ10 דקות עם ערבוב מדי פעם.
2. קצצו שום וחתכו בטטה וקישוא לקוביות. הוסיפו לסיר וערבב היטב במשך כמה דקות.
3. הגבירו את האש והוסיפו את העדשים והתבלינים וערבבו כדקה. הוסיפו פנימה מים שיעברו את הירקות ב3-4 סנטימטרים והביאו לרתיחה.
4. הנמיכו, כסו ובשלו במשך כ20 דקות.
5. תטעמו ותקנו תיבול, כבו את האש. תקצצו פטרוזיליה ותוסיפו. אם תרצו תטחנו.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להחליף את הירקות איך שתרצו, גם הפטרוזיליה לא חובה. רק ממש ממליצה לשמור את הבצל-גזר-סלרי, זה עושה את כל ההבדל.
  • אחרי שהמרק מתקרר יש לעדשים נטייה לספוח עוד נוזלים ולהסמיך עוד את המרק, אז אפשר מראש להכין אותו קצת נוזלי מדי, או בשימוש הבא להוסיף מים- רק קחו בחשבון שתרצו לחזק את התיבול.
  • למדריך למרק המושלם, שם יש מתכונים נוספים למרקים- כנסו לכאן.
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

5 מחשבות על “מרק ירקות ועדשים כתומות – מהיר וטעים:)”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2