vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

קציצות עדשים כתומות טבעוניות

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מעבד מזון
קציצות קלילות, כיפיות, טעימות ויציבות!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

עוד מתכון שיצרתי לייעוץ האישי שהוא רווח שלנו;)

אם עקבתן בסטורי או במתכונים הקודמים כבר ראיתן שיצרתי למישהי מתכונים מיוחדים במסגרת הייעוץ האישי שעשיתי לה לפי התפריט התזונתי שלה,
ועוד מתכון שנולד שם הוא המתכון הזה לקציצות עדשים כתומות!

הן טעימות בפני עצמן ככה לנשנש עם טחינה בצד, והן יהיו מעולות גם ברוטב.

הוספתי בסרטון כמה דגשים לקציצות טבעוניות-

  • לא לבשל אותן ברוטב כי הן יתפרקו, הכי טוב לטגן או לאפות אותן בנפרד ולשדך לרוטב בסוף.
  • לא לבשל אותן יותר מ2 דקות ברוטב שלא יתרככו מדי.
  • כאן השתמשתי ב"ביצת צ'יה" כדי להדביק הכל חזק יותר.
  • להשתמש במתכון טוב;) ולעקוב אחריו כמו שצריך…

יאללה צאו לדרך, בטוחה שייצא מעולה;)

כלים לרכישה-

מצרכים

1 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס שיבולת שועל
1 כף צ'יה
2 גזרים מגוררים
1 בצל מגורר
2 שיני שום כתושות
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית שטוחה מלח
קצת פלפל שחור

אופן ההכנה

1. השרו את העדשים במים 1-3 שעות. בתום ההשרייה שטפו את העדשים וסננו היטב. בשלו במים רותחים כ7 דקות עד לריכוך, וסננו היטב מנוזלים.
2. ערבבו בקערית כף צ'יה עם שתי כפות מים והניחו בצד.
3. חממו תנור ל-180 מעלות טורבו והכינו תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
4. במעבד מזון גרדו גזר בעזרת הסכין גירוד, החליפו לסכין הרגילה- הניחו בפנים את כל הרכיבים וטחנו כדקה עד שמתקבלת תערובת חלקה שמתגבשת ושנוח לעבוד איתה.
5. הכינו מהתערובת קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ. התערובת יכולה להיות מעט נוזלית אם לא מקפידים על סינון טוב של העדשים- אין דאגה, הן יתייצבו בבישול בכל מקרה.
6. הניחו אותן על התבנית המרופדת בנייר אפייה ואפו בין 20-25 דקות עד שהקציצות מתייצבות לגמרי. ניתן לטגן- יש להניח אותן בזהירות במחבת עם שמן צמחי בגובה של כ-2 ס"מ ולטגן כשתי דקות מכל צד. כדאי להגיש עם טחינה טעימה.
7. הקציצות נשמרות במקרר עד שלושה ימים וניתן (אפילו רצוי!) להקפיא עד שלושה חודשים.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להחליף את הצ'יה בזרעי פשתן טחונים.
  • אפשר להחליף את הגזר בבטטה בינונית (כ-250 גרם).
  • מכיוון שטוחנים את שיבולת השועל בבלנדר, אין באמת הבדל אם משתמשים בשיבולת שועל עבה או דקה.
  • אולי תאהבו גם את קציצות הפראסה שלי:)
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2