vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

סלט חסה עם ויניגרט תפוז ונגיסי טופו מושלמים

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
רוטב משגע לסלט ותוספת חלבון מושלמת לסלט!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

עונת התפוזים הגיעה!

ביקרתי אצל ההורים ואבא עשה לי סיור מקיף ומתגאה בכל עצי הפרי שבחצר,
ואז קטפנו כמה רימונים, גויאבות, אבוקדו, קלמנטינות ותפוזים:)

הגעתי עם כל השלל הזה הביתה בידיעה שלא אספיק להשתלט על הכל,
והחלטתי לעשות משהו עם אחד התפוזים-
רוטב ויניגרט!

הכנתי לכבודו סלט חסה כיפי, 
שזה משהו שאני עושה יותר לאחרונה,
ועוד משהו שאני אוהבת לעשות-
זה לשדך לסלט נגיסי טופו.

מאז שגיליתי את השיטה הכי טעימה להכין טופו לרוטב,
אני משחקת איתה בכל מיני דרכים,
ולא מזמן יצאו לי נגיסי טופו טעימים בטירוף שהייתי חייבת לשחזר בשביל מתכון מדויק.

אז הנה זה פה-
ויניגרט הדרים כיפי,
ונגיסי טופו מעולים.

תיהנו!

כלים לרכישה-

מצרכים

לסלט:
2 ראשי חסה סלנובה
1 גזר גדול
2 מלפפונים
פלפל צהוב
כוס עגבניות שרי
אפרסמון קטן

לנגיסי טופו:
קצת שמן זית
600 גרם טופו
כף וחצי קורנפלור
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה מעושנת
כפית שום גבישי
חצי כפית כורכום
3/4 כפית מלח

לויניגרט הדרים:
1/3 כוס שמן זית
גרידת תפוז אחד
1/3 כוס מיץ תפוזים (מיץ מתפוז אחד קטן)
1/2 כף סירופ אגבה
1 כפית חרדל
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית שום גבישי

אופן ההכנה

1. הכינו את נגיסי הטופו:
הדליקו תנור על 190 מעלות טורבו.
פרסו את הטופו לפרוסות בעובי כסנטימטר וייבשו היטב מנוזלים בעזרת נייר סופג או מגבת לא סיבית.
"קרעו" את הטופו לנגיסים (בגודל כסנטימר-שניים) לתוך קערה בינונית.
הוסיפו פנימה את כל התיבול וערבבו היטב ובעדינות בעזרת הידיים.
שמנו נייר אפייה על מגש אפייה בשמן זית ופזרו את נגיסי הטופו כך שיהיו ביניהם מרווחים. פזרו/רססו מעל שמן מעל והכניסו לתנור החם ל20-25 דקות- עד שניתן להרגיש עם האצבע (בזהירות!) שהם קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים). הוציאו. (אפשר באיירפראייר).
2. חתכו את הסלט:
שטפו וחתכו את כל הירקות לקערה.
3. הכינו את הויניגרט:
מדדו את כל הרכיבים לצנצנת, סגרו ושקשקו היטב. תטעמו ותקנו תיבול ככל הנדרש.
4. הרכיבו את הסלט:
שפכו את הרוטב אל קערת הסלט וערבבו היטב, הוסיפו כמה נגיסי טופו שתרצו, ותטרפו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • ניתן להחליף לחסה אחרת וירקות אחרים ופרי אחר כמובן.
  • אני משתמשת בטופו הסינגפורי של יוניקורד/מזרח ומערב שהוא רך יחסית, אבל כל טופו (רך/קשה) יעבוד, חשוב לבדוק במהלך האפייה מתי כדאי להוציא.
  • ניתן לוותר על השום בתבלינים, ובכלל- אפשר לשחק שם עם הטעמים.
  • הטעם של הרוטב תלוי בטעם של התפוז אז חשוב לטעום ולתקן בהתאם. אם התפוז מאוד מתוק אולי תרצו פחות המתקה, אולי תרצו להוסיף לימון, שחקו עם זה.
  • אפשר להחליף את האגבה באיזה ממתיק שתרצו
  • אפשר לוותר על גרידת תפוז
  • אפשר להחליף שום גבישי ב2 שיני שום כתושות
  • לעוד מתכונים לחנוכה הורידו את החוברת המיוחדת:)
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “סלט חסה עם ויניגרט תפוז ונגיסי טופו מושלמים”

    1. בטח! בכל מתכון שבו צריך לייבש טופו מנוזלים (שזה בכל מתכון עם טופו שבו לא טוחנים/מגרדים אותו) אפשר וכדאי להשתמש במכשיר:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!