vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

מדריך למצבי האפייה השונים בתנור שלך

כולנו התבלבלנו מכל הציורים השונים בתנור האפייה... יש יותר מדי מהם, ולא ברור מה כל אחד אומר ולמה כל אחד מיועד, אז הרשו לי לעשות קצת סדר!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

מה נסגר עם כל הציורים האלה???

גם אופים מקצועיים יגידו לך-

יש יותר מדי מצבים שונים לאפייה בתנור הביתי הממוצע.

אז באתי לע שות לך קצת סדר!

אז מה העניין בעצם??

התנורים היום מציבים אותנו במצב קצת בעייתי,
כי לא רק שיש מלא ציורים שונים שלא ברור לנו מה הם אומרים ובפועל כנראה שאנחנו נכוון לאותו מצב בכל פעם,
גם בכל תנור יהיו ציורים שונים!!
לצערי הציורים משתנים בין החברות השונות והדגמים השונים, גם במבחר וגם במראה של הציור עצמו,
מה שמסבך את העניין גם למי שכן כבר פיענחה את הציורים שלה!
 
חבל שדבר כזה יכשיל אותנו ויסבך לנו את האפייה,
אז אני יצאתי למסע וקראתי מלא מדריכים שונים, עשיתי השוואה, בדקתי ציורים שונים ברשת, והוספתי על זה את הניסיון המעשי שלי
(אני הרי מעבירה סדנאות אצל א.נשים בבתים, אז יוצא לי להפעיל תנורים בהמון בתים על בסיס קבוע)
והגעתי למדריך התמציתי שלי שאני מקווה שבאמת יעשה לך סדר בעניין.
 
החלטתי לפרסם אותו השבוע בהמשך למדריך שלי ל5 הטעויות הכי נפוצות באפייה,
כי הטעות הראשונה שרשמתי שם היא שאנחנו לרוב לא נדע אם לבחור במצב טורבו או חום עליון-תחתון,
כשהאמת היא שבנוסף לכך המון א.נשים לא יודעים מה הציור הנכון לכל אחד מהמצבים,
וזה גם מכיוון שהציור של מצב הטורבו משתנה מתנור לתנור!!
 

שני הציורים הכי חשובים

פאוזה רגע לטובת מי שלא שמעה עדין את הנאומים שלי על טורבו מול חום עליון-תחתון:
מה שקורה זה שיש שתי אסכולות עיקריות כשזה נוגע למצב האפייה של התנור-
יש שדוגלות בחום עליון-תחתון, ויש בטורבו. שניהם יעשו את העבודה, אבל שניהם עובדים אחרת.
 
הבעיה המרכזית היא שלכל בלוגרית אוכל יש את הדיפולט שלה, אך היא לא מציינת את זה במתכונים שלה. 
הבעיה האחרת היא שצרכניות המתכונים לרוב לא מודעות לנושא הזה, ולהן יש את הדיפולט שלהן, שלאו דווקא תואם לזה של כותבת המתכון 
(נגיד שאני תמיד אופה בטורבו והמתכון כתוב לפי חום עליון תחתון אבל זה לא רשום).
זה פשוט גורם להרבה טעויות בפועל.
למשל אפית עוגה שאמורה לקחת חצי שעה בתנור, ועברו כבר 40 דקות והיא עוד לא אפויה!!! כנראה שאת אפית על חום עליון-תחתון והמתכון בנוי לטורבו.
 
איך נפתור את הסוגיה ונמנע את הטעות הבאה?
– ברוב המקרים בתגובות של המתכון מישהי כבר שאלה ונענתה על הנושא, אז את יכולה למצוא, או לשאול בעצמך.
– אם מדובר בבלוגרית שאת אוהבת לעקוב אחריה, אחרי שתמצאי תגובה-שתיים בנושא, את יכולה לסמן לעצמך בראש שזה המצב שהיא תמיד עובדת איתו ולדעת להבא.
– אפייה בחום עליון-תחתון לוקחת יותר זמן, ולרוב דורשת בסביבות ה20-40 מעלות יותר ממצב טורבו, ולכל סוג מאפה יש זמן וטמפ' די קבועים, אז גם כאן אפשר לשים לב לפי הנתונים.
 
יש הסברים מפורטים בתמונות המצורפות מטה, לכו תכירו את מצבי התנור שלכםן!!
יש שם גם טיפים, וגם פירוט על המעלות כדי שתוכלו לשים לב לבד ולהסיק מסקנות בהתאם:)
 
ואם רצית לדעת לגביי-
אני הכי אוהבת לאפות על טורבו, זה הדיפולט שלי. (זה מהיר יותר, אפשר לאפות כמה מגשים בו זמנית, וככה חינכו אותי). בכל מקרה, כיוון שאני מודעת לבעיה שהצגתי, אני מקפידה לרשום את זה בהוראות ההכנה;)
 
 
 

אז עכשיו תכלס, מה כל ציור אומר??

 
 
הסימן של הטורבו הוא מאוורר, כך שאם יש לך בתנור רק ציור אחד שיש בו מאוורר- זה מצב הטורבו.
אבל! יש מאוורר בודד, מאוורר עם עיגול סביבו, מאוורר עם קו עליון וקו תחתון, ושילובים שונים אחרים, 
ולפעמים כולם מצוירים אחד אחרי השני בתנור אחד!!
כן, באו לבלבל אותנו וזה ממש לא הוגן.
 
הדבר הכי נכון לעשות הוא לאתר את חוברת ההפעלה של התנור שלך אי שם באחד המדפים המאובקים בבית,
ולקרוא את הפירוש של ההירוגליפים האלה (היום גם יש אפשרות לאתר הרבה מהחוברות האלה בגוגל, ולשם כך תצטרכו לאתר
את החברה והדגם של התנור.. לרוב תצליחו רק להבין את החברה, אבל גם חיפוש שלה בגוגל יניב תמונות של תנורים, ואז תוכלו
לאתר את התמונה של התנור הנכון, ולפי זה לראות את הדגם ולחפש את החוברת.. קצת חפש את המטמון אבל זה יותר פשוט ומהיר ממה שזה נשמע)
 
אם לא עלה בידך למצוא את הפרשנות של היצרן, אז לרוב זה ככה-
אם יש מאוורר בודד וגם מאוורר עם עיגול סביבו או קו מעליו ומתחתיו- המאוורר הבודד כנראה רק מאוורר, והמאוורר עם העיגול או הקווים הוא מאוורר ומחמם – כלומר טורבו. אם יש גם עיגול וגם עליון-תחתון, זה מסבך את העניינים בצורה מיותרת והכי טוב לאפות ככה ולאפות ככה ולראות מה עובד יותר טוב. זה תמיד יהיה הפתרון הכי טוב שילמד אותך הכי הרבה על התנור שלך.
 
לגבי שאר הציורים- העלתי תמונות עם הסברים, זה יותר ברור ככה.
הכי טוב לעבור על הכל (הוספתי בסוף מידע נוסף וטיפים) ולהשוות לתנור שלך.
וכמובן גם לעבור על המדריך הקודם שלי כדי למנוע טעויות בצורה מקסימלית:)
אז יאללה בהצלחה!!
 
 
 

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

12 מחשבות על “מדריך למצבי האפייה השונים בתנור שלך”

  1. תודה רבה, ממש מאיר עיניים.
    אבל עדיין יש לי בעיה. בתנור שלי (NDC-6070 של NORMANDE) הסימונים מחוקים.
    חיפשתי באינטרנט, פניתי לחברה, ול-2 ספקים של התנורים האלו כדי לקבל הוראות הפעלה לדעת מה הסימונים שאמורים להיות על הכפתורים של התנור שלי.
    לצערי העלתי חרס.
    יש לך רעיון איך למצוא תמונה של האפשרויות שאמורות להיות על הכפתורים של התנור שלי?
    או אולי רעיון לבדוק את זה איכשהו?
    לציין אין לי רקע באפיה ושימוש בתנורים לכן קשה לי לבחון את האפשרויות בעזרת אפיה או צליה של משהו.
    תודה רבה

    1. היי, אם זה לא קיים באינטרנט והספק והיבואן לא מצליחים לעזור וזה כבר תנור שלא זמין לרכישה- אז באמת שאין לי עוד רעיונות (חוץ מלחפש בפייסבוק מישהי אחרת עם אותו תנור שתצלם לך חח)
      מה שכן- ברגע שאת מפעילה מצב טורבו- את ממש שומעת את המאוורר פועל, זה הרבה יותר רועש ממצב סטטי, אז תוכלי לזהות.
      הבעיה היא שיש תנורים עם מצב טורבו יחיד, ויש גם אופציות ל-טורבו חזק לצד טורבו חלש, טורבו עם חום עליון בלבד או תחתון בלבד…
      אם אם יש כמה מצבים בהם הטורבו פועל, הדבר הבא שתוכלי לבדוק הוא גופי החימום.
      יש תנורים שתוכלי להפעיל וממש להסתכל על גוף החימום העליון (כי הוא חשוף) ולראות שהוא מאדים כי הוא מתחמם,
      ובכל מקרה אפשר- ממש בזהירות- להפעיל ולבדוק עם היד (לקרב אותה למעלה ולמטה, לא לגעת כשזה חם) כדי להבין אם כרגע העליון או התחתון או שניהם פועלים (וכמובן לרשום בכל פעם מה את מגלה שלא יהיה לשווא חח)
      אז אלה הבדיקות שאת יכולה לבצע לבד בלי אפייה…
      אם כן תרצי לבדוק באפייה- תוכלי סתם להכין בצק לניסוי (סתם לערב מים וקמח עד לקבלת גוש בצק) ולחלק אותו ובכל פעם לאפות על מצב אחר ולבדוק אם החלק התחתון או העליון או שניהם נאפו יותר הפעם.
      בהצלחה!

  2. דעתי, אפשר ללחמם את התנור קלות עם דלת פתוחה ולהרגיש בחלל התנור ביד, בזהירות, מאיזה כיון החום מגיע. ככה מאתרים את כיווני החום העליון, החום התחתון ואת החום משניהם יחד. עדיף לעשות את הניסוי על תנור שהיה קודם קר לגמרי.
    גם בטוברו ניתן לחוש עם דלת פתוחה, מאיזה כיוון החום נושב.

  3. תודה רבה.
    רק להבין. הצעתך היא לחוש בעצמי מה עובד בכל פעם?
    לגבי גוף עליון / תחתון / שניהם אני לא אראה שום דבר אבל אוכל לחוש מהיכן החום מגיע. זה קל.
    לגבי גריל אוכל לראות אותו בעיניים לוהט. נכון? אבל איך אוכל להבדיל אם יש לי מצב גריל אחד או 2 מצבי הגריל?
    לגבי טורבו יש לי 3 מצבים שאני שומע מאוורר עובד. אחד מהם טורבו רגיל. מה יכולים להיות השנים האחרים ואיך אני מבדיל ביניהם?

    1. נכון.
      לגבי הגריל, אם יש שני מצבי גריל אז אחד רגיל והשני עם טורבו אז יהיה קל להבדיל.
      לגבי הטורבו יש כל מיני אפשרויות כי לצערי בכל תנור עושים משהו אחר.. יכול להיות שזה טורבו+חום עליון, טורבו+חום תחתון, ויכול להיות שיש לך 2 רמות עוצמה שונות של טורבו רגיל, או אפילו רק טורבו בלי גופי חימום.
      בכל מקרה עם מספיק סבלנות וחקירה יהיה אפשר לעלות על הכל..
      בהצלחה!

  4. גם אני הגעתי לכאן כי חיפשתי איך לחדש את הסימנים המחוקים על התנור שלי…
    לא רק שבזכותך הצלחתי, אלא גם למדתי עוד על אפייה באופן כללי… תודה!!

  5. היי, יש לי תנור די ישן ואני לא מוצאת לא את החוברת שלו וגם לא את הדגם הספציפי. יש לו כפתורים לחיצים ואני לא מבינה מה כל אחד מהם מייצג אז אני לא מצליחה להשתמש בתנור בצורה אפקטיבית. אשמח לעזרה והכוונה בנושא, תודה רבה (: אשמח לשלוח לך תמונה אך אני לא מוצאת להיכן לשלוח

    1. היי אלונה, אין לי איך לעזור מעבר לכל מה שפירטתי במדריך הזה, אין לי איזו הכשרה מיוחדת לכל מיני תנורים:)
      מציעה לך לעשות חיפוש מעמיק באינטרנט או ליצור קשר עם החברה/היצרן.. בהצלחה:)

  6. היי, כל הכבוד על ההשקעה באתר ועל הפירוט, תודה!
    השאלה שלי היא: אם אין לי טורבו(בדקתי לפני הסימונים שהעלת) אז מה עליי לשנות במתכון שלך כדי שתצא לי תוצאה טובה עם חימום עליון-תחתון?
    שאלה נוספת-כתבת 180 גרם שמן ואז בסוגריים:1/3 + כף מדידה. כף מדידה של כמה??
    תודה,
    זיו

    1. היי זיו:) כתבתי בפוסט הנ"ל- "– אפייה בחום עליון-תחתון לוקחת יותר זמן, ולרוב דורשת בסביבות ה20-40 מעלות יותר ממצב טורבו, ולכל סוג מאפה יש זמן וטמפ' די קבועים, אז גם כאן אפשר לשים לב לפי הנתונים."
      אין לזה נוסחה קבועה, זה תלוי במתכון ובטמפרטורה, אז תצטרך לצבור עם זה ניסיון.
      לגבי המדידה- הכוונה היא לכף מדידה פשוט. כמו שיש כוסות מדידה, יש כפות מדידה. מדובר בכוסות וכפות שיש להן נפח אחד קבוע, ואפשר לקנות אותן בחנויות לבית ולמטבח וחנויות סטוק, וזה דואג לזה שכף שלך תהיה זהה לכף שלי וייצא לך נכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top