מדריך למצבי האפייה השונים בתנור שלך

מדריך למצבי האפייה השונים בתנור שלך

כולנו התבלבלנו מכל הציורים השונים בתנור האפייה... יש יותר מדי מהם, ולא ברור מה כל אחד אומר ולמה כל אחד מיועד, אז הרשו לי לעשות קצת סדר!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

מה נסגר עם כל הציורים האלה???

גם אופים מקצועיים יגידו לך-

יש יותר מדי מצבים שונים לאפייה בתנור הביתי הממוצע.

אז באתי לע שות לך קצת סדר!

אז מה העניין בעצם??

התנורים היום מציבים אותנו במצב קצת בעייתי,
כי לא רק שיש מלא ציורים שונים שלא ברור לנו מה הם אומרים ובפועל כנראה שאנחנו נכוון לאותו מצב בכל פעם,
גם בכל תנור יהיו ציורים שונים!!
לצערי הציורים משתנים בין החברות השונות והדגמים השונים, גם במבחר וגם במראה של הציור עצמו,
מה שמסבך את העניין גם למי שכן כבר פיענחה את הציורים שלה!
 
חבל שדבר כזה יכשיל אותנו ויסבך לנו את האפייה,
אז אני יצאתי למסע וקראתי מלא מדריכים שונים, עשיתי השוואה, בדקתי ציורים שונים ברשת, והוספתי על זה את הניסיון המעשי שלי
(אני הרי מעבירה סדנאות אצל א.נשים בבתים, אז יוצא לי להפעיל תנורים בהמון בתים על בסיס קבוע)
והגעתי למדריך התמציתי שלי שאני מקווה שבאמת יעשה לך סדר בעניין.
 
החלטתי לפרסם אותו השבוע בהמשך למדריך שלי ל5 הטעויות הכי נפוצות באפייה,
כי הטעות הראשונה שרשמתי שם היא שאנחנו לרוב לא נדע אם לבחור במצב טורבו או חום עליון-תחתון,
כשהאמת היא שבנוסף לכך המון א.נשים לא יודעים מה הציור הנכון לכל אחד מהמצבים,
וזה גם מכיוון שהציור של מצב הטורבו משתנה מתנור לתנור!!
 

שני הציורים הכי חשובים

פאוזה רגע לטובת מי שלא שמעה עדין את הנאומים שלי על טורבו מול חום עליון-תחתון:
מה שקורה זה שיש שתי אסכולות עיקריות כשזה נוגע למצב האפייה של התנור-
יש שדוגלות בחום עליון-תחתון, ויש בטורבו. שניהם יעשו את העבודה, אבל שניהם עובדים אחרת.
 
הבעיה המרכזית היא שלכל בלוגרית אוכל יש את הדיפולט שלה, אך היא לא מציינת את זה במתכונים שלה. 
הבעיה האחרת היא שצרכניות המתכונים לרוב לא מודעות לנושא הזה, ולהן יש את הדיפולט שלהן, שלאו דווקא תואם לזה של כותבת המתכון 
(נגיד שאני תמיד אופה בטורבו והמתכון כתוב לפי חום עליון תחתון אבל זה לא רשום).
זה פשוט גורם להרבה טעויות בפועל.
למשל אפית עוגה שאמורה לקחת חצי שעה בתנור, ועברו כבר 40 דקות והיא עוד לא אפויה!!! כנראה שאת אפית על חום עליון-תחתון והמתכון בנוי לטורבו.
 
איך נפתור את הסוגיה ונמנע את הטעות הבאה?
– ברוב המקרים בתגובות של המתכון מישהי כבר שאלה ונענתה על הנושא, אז את יכולה למצוא, או לשאול בעצמך.
– אם מדובר בבלוגרית שאת אוהבת לעקוב אחריה, אחרי שתמצאי תגובה-שתיים בנושא, את יכולה לסמן לעצמך בראש שזה המצב שהיא תמיד עובדת איתו ולדעת להבא.
– אפייה בחום עליון-תחתון לוקחת יותר זמן, ולרוב דורשת בסביבות ה20-40 מעלות יותר ממצב טורבו, ולכל סוג מאפה יש זמן וטמפ' די קבועים, אז גם כאן אפשר לשים לב לפי הנתונים.
 
יש הסברים מפורטים בתמונות המצורפות מטה, לכו תכירו את מצבי התנור שלכםן!!
יש שם גם טיפים, וגם פירוט על המעלות כדי שתוכלו לשים לב לבד ולהסיק מסקנות בהתאם:)
 
ואם רצית לדעת לגביי-
אני הכי אוהבת לאפות על טורבו, זה הדיפולט שלי. (זה מהיר יותר, אפשר לאפות כמה מגשים בו זמנית, וככה חינכו אותי). בכל מקרה, כיוון שאני מודעת לבעיה שהצגתי, אני מקפידה לרשום את זה בהוראות ההכנה;)
 
 
 

אז עכשיו תכלס, מה כל ציור אומר??

 
 
הסימן של הטורבו הוא מאוורר, כך שאם יש לך בתנור רק ציור אחד שיש בו מאוורר- זה מצב הטורבו.
אבל! יש מאוורר בודד, מאוורר עם עיגול סביבו, מאוורר עם קו עליון וקו תחתון, ושילובים שונים אחרים, 
ולפעמים כולם מצוירים אחד אחרי השני בתנור אחד!!
כן, באו לבלבל אותנו וזה ממש לא הוגן.
 
הדבר הכי נכון לעשות הוא לאתר את חוברת ההפעלה של התנור שלך אי שם באחד המדפים המאובקים בבית,
ולקרוא את הפירוש של ההירוגליפים האלה (היום גם יש אפשרות לאתר הרבה מהחוברות האלה בגוגל, ולשם כך תצטרכו לאתר
את החברה והדגם של התנור.. לרוב תצליחו רק להבין את החברה, אבל גם חיפוש שלה בגוגל יניב תמונות של תנורים, ואז תוכלו
לאתר את התמונה של התנור הנכון, ולפי זה לראות את הדגם ולחפש את החוברת.. קצת חפש את המטמון אבל זה יותר פשוט ומהיר ממה שזה נשמע)
 
אם לא עלה בידך למצוא את הפרשנות של היצרן, אז לרוב זה ככה-
אם יש מאוורר בודד וגם מאוורר עם עיגול סביבו או קו מעליו ומתחתיו- המאוורר הבודד כנראה רק מאוורר, והמאוורר עם העיגול או הקווים הוא מאוורר ומחמם – כלומר טורבו. אם יש גם עיגול וגם עליון-תחתון, זה מסבך את העניינים בצורה מיותרת והכי טוב לאפות ככה ולאפות ככה ולראות מה עובד יותר טוב. זה תמיד יהיה הפתרון הכי טוב שילמד אותך הכי הרבה על התנור שלך.
 
לגבי שאר הציורים- העלתי תמונות עם הסברים, זה יותר ברור ככה.
הכי טוב לעבור על הכל (הוספתי בסוף מידע נוסף וטיפים) ולהשוות לתנור שלך.
וכמובן גם לעבור על המדריך הקודם שלי כדי למנוע טעויות בצורה מקסימלית:)
אז יאללה בהצלחה!!
 
 
 

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה