vegan freinly
WhatsApp Image 2022-07-06 at 11.04.55

פיתות מחבת ממולאות, ללא שמרים, טבעוניות!

WhatsApp Image 2022-07-06 at 11.04.55

פיתות מחבת ממולאות, ללא שמרים, טבעוניות!

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
פיתות רכות, מהירות, וסופר מהירות, שאפשר למלא בדברים טעימים ולזלול צ'יק צ'ק!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

יש לי חור קטן בהשכלה-
מעולם לא טעמתי או השתמשתי ברוויון.
לקח לי שנים בכלל להבין מה זה.
אז במעבר לטבעונות בכלל לא הקדשתי לזה מחשבה…
אבל זה כן משהו נפוץ באפייה
וזה משהו שממש ממש קל להכין-
פשוט לערבב כף מיץ לימון (או חומץ כלשהו) לתוך כוס חלב צמחי ולעזוב לדקה. זהו.
(ספציפית במתכון הזה היחס קצת שונה, גם יעבוד)


את זה דווקא הכרתי די מהר, אבל התחלתי להשתמש בזה רק לאחרונה,
וגיליתי שמדובר במשהו שפשוט משדרג מרקם וטעם בטירוף ובקלות!!!
החומציות מפרקת את החלב וגורמת לו לקבל מרקם וטעם שיותר מתקרב ליוגורט,
מה שנותן לכל מאפה מרקם יותר רך ועשיר,
וגם החומציות משדרגת את הטעם- גם כי זה מזכיר לנו בחיך טעם חלבי,
וגם כי טיפה חומציות מקפיצה טעמים- בדומה למלח.

בקיצור, יש כאן טיפ שכדאי לאמץ באופן כללי לאפייה-
כשיש לך מתכון למאפה כלשהו שכולל חלב- אפשר (וכדאי) להוסיף קודם לחלב לימון/חומץ ואז להמשיך,
וכך לשדרג משמעותית את המאפה.

מאז שהתחלתי להשתמש ברוויון הטבעוני הזה עלה לי רעיון להכין מזה בצק בסיסי.
הכרתי את הרעיון של לערבב יוגורט עם קמח וככה ליצור בצק מעולה למאפים שלא דורש שמרים,
והחלטתי קודם לנסות את זה עם ה"רוויון" הזה, כי זה פיתרון עוד יותר נגיש ופשוט.
ויצא מושלם!
אז תפחתי לעצמי על השכם ורצתי לבלוג.
למה שרק אני אהנה מכל הטוב הזה???

כמובן שאני לא מסוגלת להכין סתם ככה מתכון פשוט והייתי חייבת גם למלא את הבצק!!
אבל הסתפקתי במילוי מוכן מהסופר- גבינת שמנת בטעם עגבניות ועשבי תיבול של מאמאקיו,
כי היה לי כבר במקרר, כי אני מכורה לגבינות האלה..
אבל זה יעבוד עם כל מילוי שתרצו בעולם. 
וגם בלי כלום.
אני אפרט כבר בהערות..
תהנוווווו!!!!!

מצרכים

לבצק:

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
180 גרם (3/4 כס) חלב צמחי
20 גרם (2 כפות) מיץ לימון
1 כפית שטוחה מלח

למילוי-

150 גרם גבינה טבעונית 
(אם היא במרקם של גבינה לבנה כדאי לערבב לתוכה כף קורנפלור)
*כל מילוי אחר יתאים, ואפשר גם בלי מילוי.עיינו בהערות.

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק– ערבבו בקערית את החלב והלימון והניחו לדקה. ערבבו בקערה את הקמח, מלח ואבקת האפייה. הוסיפו פנימה את תערובת החלב. ערבבו ולושו היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח. אם הוא דביק מדי למגע הוסיפו מעט קמח בהדרגה ללישה. 
אם תוכלו- כסו והניחו לחצי שעה-שעה במקרר, הוא יהיה עוד יותר נוח לעבודה. אבל אפשר גם לעבוד איתו מיד (כך אני עשיתי).
2. מלאו את הבצק- אם תרצו! חלקו את הבצק ל6 חתיכות אחידות. רדדו מעט או פתחו עם הידיים כל חתיכה, הניחו במרכז כך-שתיים מילוי, וקפלו מעליו את הבצק וצבטו את הקצות כדי שייסגר. מעכו לפיתה ורדדו בזהירות לעובי של חצי ס"מ-1 ס"מ על משטח מקומח. (לא נורא אם המילוי קצת מבצבץ).
3. הכינו במחבת– חממו מחבת על אש בינונית-גבוהה. אם תרצו תוסיפו כף-שתיים שמן- זה כמובן יותר טעים ככה, אבל אפשר בלי שמן בכלל.
הניחו פיתה או שתיים (כמה שנכנס) על המחבת החמה לדקה-שתיים עד להשחמה יפה, הפכו והשחימו גם את הצד השני. הוציאו והמשיכו כך עד שהכל מוכן.

תאכלו, תהנו, ואת מה שנשאר שמרו בקופסה אטומה במקרר או במקפיא וחממו במחבת/טוסטר/תנור.

אל תשכחו לקרוא את ההערות למטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • ניתן להשתמש באיזה שמן שתרצו ואיזה קמח שתרצו ואיזה סוכר שתרצו.
  • ניתן להשתמש באיזה קמח שתרצו. (אם קמח מלא אז 2 כוסות)
  • אני השתמשתי בחלב סויה ומיץ לימון, אבל אפשר חלב אחר וחומץ כלשהו.
  • אני השתמשתי בגבינת שמנת מתבלת של מאמאקיו למילוי- היא כבר מתובלת ובמרקם נוח. 
    אפשר למלא במה שתרצו, כולל תחליפי בשר, ירקות מוקפצים, וכו'. 
  • אפשר במקום מילוי למרוח מעט שמן כדי להבטיח שיהיה כיס פנימי, או לוותר בכלל על המילוי, ואז אני ממליצה לרדד אותן קצת יותר. 

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

12 מחשבות על “פיתות מחבת ממולאות, ללא שמרים, טבעוניות!”

  1. בהחלט אנסה רק חייבת לל"ג אז חושבת לנסות עם קמח חומוס… או שקדים (לא יכולה תערובות קמחים ללחם מוכנות). מה דעתך?

  2. אני נסיינית חדשה באתר. הכל נראה לי טעים אש!
    רק שאלה. הנוזלים- מודדים במ"ל אפילו שכתוב גרם נכון? אחרת זה יוצא הרבה יותר בכוס ממה שכתוב במתכון שצריך להיות. לדוג' 60 גרם שמן זה כ3/4 כוס ולא רבע כמו שכתוב במתכון…

    1. ברוכה הבאה! לגבי המידות- זה בדיוק כמו בכל מתכון בכל מקום.. אפשר לבחור באופציה של הגרמים ולהשתמש במשקל, או למדוד בעזרת כוסות מדידה- שם זה בהחלט מ"ל.
      לגבי השמן- אני לא יודעת לאיזה מתכון התייחסת, אבל כוס מדידה אחת (240 מ"ל) = 200 גרם שמן (כך שרבע כוס = 50 גרם שמן).
      אם את בוחרת לעבוד עם כוסות מדידה – כדאי לוודא שהן אחת מדייקות כי לצערי יש בהרבה חנויות כוסות מדידה שבפועל הנפח שלהן שונה ממה שאמור להיות.

  3. נראה מתכון מעולה.האם את יכולה להגיד לי כמה קלוריות יש,פחות או יותר, בכל פיתה(בהנחה שמכינה בדיוק לפי המתכון שלך). תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לוובינר שלי בחינם!

רוצה להצליח לבשל יותר?

די לשעות על גבי שעות במטבח
די לתסכול ולייאוש
די להסתכל על המטבח כעל האויב

יש לי את השיטה המנצחת 
לבשל מקסימום דבירם במינימום זמן
ואפילו בהנאה

והחלטתי לחשוף אותה בחינם.
(יש גם אופציה להקלטה)

בא לך שייק שווה?

עוד לא ראית את חוברת השייקים שלי??

חוברת שלמה של מתכונים לשייקים וסמוד'י בולז
במגוון טעמים
עם פירוט על ערכים תזונתיים
עם מתכון בונוס לאייסקפה
עם מדריך מקיף להרכבת השייק המושלם!
בחינם כמובן:)

איך להפסיק לפחד מבצק מבלי לצאת מהבית, ובלי להשקיע המון כסף, זמן ומאמץ?
הצטרפו לאתגר הבצק!

ב28 יום תלמדו להכין
4 מתכוני בסיס מ4-5 רכיבים,
תצטרכו להשקיע בזה רק 4 שעות בטוטאל
ולהשתמש רק בקערה, כף ותנור.

בלי ללכלך את כל המטבח, בלי צורך בניסיון קודם, הכי פשוט שיש.