vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

חטיף פסטה קראנצ' עם מטבלים!

זמן הכנה: שעה וחצי
רמת קושי: בינוני
אין צורך במכשירים מיוחדים אבל מכונת פסטה ומיקסר יעזרו
מתכון מיוחד שמעולה גם לתחילת הארוחה וגם לסופה! ואפשר להכין אותו בפשטות או ביצירתיות;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

מתכון שיצרתי ביחד עם לילך אדמן– אמנית הפסטה

אחרי המתכונים המדהימים שיצרנו יחד לפני שנה,
(ורניקי מלוח וורניקי מתוק)
ביקשתי שתגיע אלי שוב כדי שניצור משהו גם לחג הזה,
ולקראת המפגש התחלנו להריץ רעיונות,
ובתוך כמה טסטים לילך עלתה על רעיון גאוני!
פסטה קראנצ'! 
משולשי פסטה מטוגנים שהופכים לחטיף קראנצ'י מעולה שאפשר לשדך למטבלים מלוחים או למתוקים:)

 

אז ישר חשבתי על 3 מטבלים מתוקים (כי הכנו מתכון אחר מלוח שלא צלח בסוף…)
וניגשנו לעבודה.

החלטנו שהכי כיף יהיה להכין דפי פסטה מקושטים בפרחים לכבוד החג,
אבל אין בעיה לקצר תהליכים ולהכין מסוג אחד של בצק פשוט,
אבל אנחנו ממליצות לצבוע אותו;)

ניגשנו לעבודה והיא לימדה אותי את כל מה שחשוב בהכנה של הבצקים,
ויחד דייקנו את כל מה שמסביב,
ויצא פשוט מדהים.

אפשר להגיש את זה בתחילת הארוחה כמתאבן עם מטבלים מלוחים,
ובסוף הארוחה עם מטבלים מתוקים.

יוצא טעים ומרשים:)

אז יאללה בואו נכין!

כלים לרכישה-

מצרכים

100 גרם קמח סמולינה
50 גרם מים חמים

אופציה- להוסיף חצי כפית מלח
אופציה לצבעים- קמחים צבעוניים, כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית אבקת סלק, או צבעי מאכל
אופציה- להכפיל כמויות לכמה שתרצו
למטבל פירות יער:
100 גרם פירות יער + 30 גרם סוכר
לקצפת יוגורט:
100 גרם שמנת צמחית מתוקה + 10 גרם פודינג וניל/אבקת סוכר (יותר אם זה פלורה) + 150 גרם יוגורט טבעוני
למטבל שוקולד:
70 גרם שוקולד מריר + 50 גרם שמנת צמחית/קרם קוקוס
למטבלים מלוחים: מה שתרצו! גבינות טבעוניות, סלט "ביצים", סלסה, אבוקדו, וכו'

אופן ההכנה

1. הכינו בצק: הניחו את הקמח בערימה על משטח העבודה, צרו גומה במרכז הקמח ושפכו אליה את המים.
התחילו לאחד באמצעות קלף/ מזלג, עברו לעיבוד ידני. לושו את הבצק במשך כמה דקות (אפשר לעשות מנוחה של כמה דקות באמצע) עד קבלת בצק אחיד וגמיש (אפשר להיעזר במיקסר עם וו לישה במקום לישה ידנית).
עטפו בניילון נצמד ותנו לבצק לנוח על השיש 20-30 דק (ניתן לתת לו לנוח לילה במקרר).

2. רדדו: לאחר שהבצק נח רדדו במכונת הפסטה לעובי 7 מתוך 9 שנתות (התחילו ב2, עברו ל3, ל4, וכו'). אם הבצק מרגיש לח באיזה שהוא שלב- קמחו קלות בזמן הרידוד.

עיצוב צורות- רדדו את הבצק לעובי 5, קרצו פרחים מבצק באותו עובי והדביקו על חתיכות בצק לבן (כדאי להבריש בקצת מים כדי להקל על ההדבקה).
רדדו את הבצק המקושט עם מערוך- פעם אחת לכל כיוון- להדבקה סופית.
רדדו במכונה לעובי 7 שנתות מתוך 9- בכל שלב רדדו פעם אחת לכל צדק של הבצק כדי שהקישוטים יהיו אחידים (ולא יימתחו לצד אחד).

3. חתיכות: חוררו את הבצק עם מזלג, קרצו צורה אהובה (אנחנו הלכנו על משולשים).

4. טגנו: חממו שמן במחבת ל180 מעלות וטגנו בכל פעם כמה חתיכות עד הזהבה,היזהרו שלא לשרוף.. כמה דקות מכל צד.
מהטיגון העבירו למסננת או רשת לסינון עודפי השמן ושמירה על הפריכות.

למנה מתוקה – ניתן לאבק עם מעט אבקת סוכר
למנה מלוחה- ניתן לפזר מעט מלח
(אפשר גם להשאיר נייטרלי)

להכנת מטבל פירות יער– מדדו לסיר קטן/קלחת את הפירות והסוכר והביאו לרתיחה. ערבבו קלות 2-3 דקות עד שתרגישו הסמכה. העבירו לקערית, כסו, והעבירו למקרר לשעה.

להכנת קצפת יוגורט- הקציפו שמנת מתוקה עם פודינג וניל עד למרקם יציב. הוסיפו פנימה חצי מהיוגורט והקציפו קצת. הוסיפו הכל והקציפו עד למרקם של קצפת יציבה.

להכנת מטבל שוקולד: מדדו הכל לקערית, חממו במיקרוגל 30-45 שניות, וערבבו למרקם אחיד ומבריק.

יש למטה סרטוני הדרכה לכל שלב:) והערות.

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כל בצק מ100 גרם קמח יניב בערך 20 משולשים.
  • אפשר להשתמש בקמח אחר, אבל סימולינה מביא לתוצאה הכי קראנצ'ית ומתאימה.
  • אני אישית מעדיפה להוסיף טיפה מלח לבצק (גם אם התוספות מתוקות), לילך פחות אוהבת, תחליטו לבד.
  • לא ניסינו לאפות במקום לטגן, יכול להיות מעניין.
  • אפשר לרדד ידנית אם אין מכונת פסטה, פשוט צריך להגיע לבצק ממש דק אך לא שקוף.
  • חובה כמובן גם להכיר את המתכונים הקודמים שיצרנו יחד לורניקי מלוח וורניקי מתוק.
  • לכל המתכונים שלי לשבועות לחצו כאן.
  • לסדנת שבועות דיגיטלית במבצע לחצו כאן.
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.
  • ממליצה בחוםםם לעקוב אחרי לילך וללכת לסדנאות שלה!

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top