vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

מאפינס שקדים ואפרסקים טבעוניים מושלמים

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
אין צורך במכשירים מיוחדים
יפים, רכים, נמסים בפה, וקלים להכנה...
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

הכל התחיל בסדנה שהעברתי בשבוע שעבר

סדנה פרטית לזוג במושב, סדנה כיפית בטירוף.
בסוף הסדנה אחת מהן לקחה אותי לחצר האחורית עם שקית
והפצירה בי לקטוף לעצמי נקטרינות ואפרסקים מהעץ שלה.
נדהמתי.

התענגתי עליהם בבית
ותוך יומיים-שלושה הם כבר התרככו
ואני מעדיפה את הפירות שלי קשים וחמצמצים
אז ישר חשבתי לעצמי-
מה אני אאפה איתם?

עלו לי כמה רעיונות בראש
וזה שניצח בסוך היה
מאפינס
עם שקדים וקינמון
וחתיכות כיפיות של אפרסקים בכל ביס

אז ניגשתי למטבח וכך היה.
הוספתי מלמעלה קצת סוכר, קינמון ושקדים
בשביל מעטה מקורמל וקראנצ'י
ויצא שלמות.

אפשר לשחק עם הרכיבים
פירטתי הכל בהערות למטה
רק תכינו;)

אה והטריק למרקם המושלם?
להכין 'ריוויון' טבעוני
שנוצר מהערבוב של החלב עם הלימון לפני ההכנה
זה עושה הבדל עצום;)

(קיבלתי מהן גם אשכול ענקי של בננות
אז תצפו גם למתכונים עם בננות בקרוב..)

מצרכים

ל8 מאפינס גדולים או 14 קטנים

יבשים:
160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח
60 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים (שקדים טחונים)
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח

רטובים:
65 גרם (1/3 כוס) שמן צמחי
120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר חום בהיר
גרידת חצי לימון
120 גרם (1/2 כוס) רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
180 גרם (3/4 כוס) חלב צמחי
+ 2 כפות מיץ לימון

תוספות:
1.5 כוסות (כ300 גרם) אפרקסים ונקטרינות חתוכות
1 כף סוכר חום בהיר + חצי כפית קינמון
חופן שקדים פרוסים

אופן ההכנה

1. הדליקו תנור על 170 מעלות טורבו, והכינו תבנית מאפינס/מנז'טים.
2. חתכו את האפרסקים לקוביות קטנות.
3. גרדו חצי לימון.
4. ערבבו בקערית סוכר וקינמון (מהתוספות) והניחו בצד (לא חובה)
5. ערבבו יחד בכלי את החלב ומיץ הלימון והניחו בצד.
6. מדדו לקערה את כל החומרים היבשים וערבבו היטב בעזרת מטרפה לאיחוד ולשבירת גושים.
7. שפכו לקערה את כל החומרים הרטובים- כולל תערובת החלב. ערבבו היטב בעזרת המטרפה למרקם אחיד- לא לערבב מעבר לזה.
*טריק שדואג לכך שלא כל האפרסקים יצנחו לתחתית המאפינס- אפשר להעביר כף מהבלילה לכל מנז'ט, כך שהתחתית של המאפינס תהיה ללא אפרסקים.
8. הוסיפו פנימה את האפרסקים החתוכים ועברו ללקן או כף גדולה, ערבבו רק לפיזור אחיד.
9. העבירו את הבלילה אל המנז'טים/תבנית המאפינס עד ל3/4 גובה.
10. פזרו מעל כל מאפין את תערובת הסוכר ואת השקדים הפרוסים לקבלת ציפוי מקורמל וטעים (לא חובה)
11. הכניסו לתנור ל15 דקות, סובב את התבנית ואפו למשך 5-10 דקות נוספות (תלוי בגודל המאפינס, אני הכנתי מאפינס גדולים אז יצאו לי 8 יחידות שדרשו 25 דקות אפייה, אם ייצאו לך יותר מאפינס הם ידרשו אפייה קצרה יותר וכדאי לבדוק החל מ15 הדקות הראשונות).
12. בדקו בעזרת קיסם שננעץ למרכז המאפינס אם הם אפויים- הוא צריך לצאת יבש-לח עם מעט פירורים.
13. הוציאו את המאפינס והניחו להם להצטנן לחלוטין, ואז אכלו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן. אם תרצו קמח מלא כלשהו תצטרכו להוסיף יותר חלב עד שתגיעו למרקם הנכון.
  • אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן קנוי או לתערובת שלי.
  • אפשר להשתמש במים במקום בחלב (אבל חבללל)
  • אפשר להכין בלי- גרידת לימון, תמצית וניל, קינמון וכל אחת מהתוספות
  • אפשר להשתמש רק באבקת אפייה או סודה לשתייה
  • אפשר להחליף קמח שקדים בקמח רגיל
  • אפשר להשתמש באיזה שמן וחלב שתרצו
  • אפשר להחליף רסק תפוחים במעדן טבעוני או טופו משי טחון או אפרסקים טחונים 
  • אפשר להחליף מיץ לימון בחומץ כלשהו ואפשר להוריד לחצי הכמות
  • המתיקות לא חזקה בכלל, המינימום האפשרי כאן של סוכר הוא 100 וזו מתיקות מעודנת מאוד
  • אפשר להחליף לסוכר קוקוס או סוכר לבן. אם תרצו להחליף למייפל/אגבה תצטרכו להוסיף יותר קמח עד למרקם שבסרטון
  • אפשר להחליף לפרי רך אחר (כמו אוכמניות, תותים, שזיפים, ענבים וכו') 
  • אפשר להוריד את כמות הפרי, זו כמות גדולה
  • אפשר להחליף חלק מהפרי באגוזים קצוצים גס, זה מאוד יתאים
  • אפשר להכין כעוגה (זה ידרוש זמן אפייה ארוך יותר), הכמות הזו אמורה להתאים לתבנית אינגליש חד פעמית, לתבנית אחרת תצטרכו להגדיל כמויות בהתאם
  • אפשר לאפות על מצב חום עליון-תחתון כחצי שעה במקום טורבו
  • זה לא ישרוד טוב הקפאה בגלל ההפשרה של האפרסקים.
  • לעוגות בחושות נוספות קפצו ללקט שלי:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “מאפינס שקדים ואפרסקים טבעוניים מושלמים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!