vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

גאלט אגסים ויין לבן (טבעוני) + סנגריה קרה!

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפייה: 35 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
טעים, חורפי, מרשים, ופשוט להכנה, בלי כלים מיוחדים ובלי סיבוכים, עם קרם שקדים מעולה וסנגריה עוקצנית.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

שמעו, מתחיל (בערך) החורף וזה ישר עושה לי חשק לגאלט.
אמנם יש כבר 3 גאלטים מתוקים בבלוג (גאלט תותים, גאלט פיסטוק-דובדבן, וגאלט גבינה-תפוחים) אבל כנראה שזה לא מספיק.

כשהצצתי ברשימת המתכונים שבא לי ליצור שיש לי בפלאפון, ראיתי שרשמתי לי גאלט אגסים ושקדים. אבל זה די נפת וכמובן שבא לי טוויסט, ונותר לי חצי בקבוק יין לבן מהסיורים שלי, וחשבתי שזה יכול להיות שילוב מנצח, וכך היה! (למרות שאפשר להכין גם בלי היין וייצא מעולה)

ואז נותרתי (שוב) עם היין, ככה שגם הכנתי סנגריה לבנה כיפית!

היא אמנם קצת סותרת את הקונספט החורפי אבל תזרמו…

 

אז יאללה בואו נכין ואל תשכחו לקרוא את ההערות למטה;)

מצרכים

לבצק:
יבשים:
1/3 1 כוס (185 גרם) קמח לבן
קורט מלח
1/4 כוס (30 גרם) שקד טחון (קמח שקדים)
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
רטובים:
4 כפות (40 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס (80 גרם) רסק תפוחים

למלית- פרנג'יפאן (קרם שקדים):
רטובים:
4 כפות (40 גרם) שמן צמחי
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
3 כפות (45 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
1כפית תמצית וניל
יבשים:
3/4 כוס (90 גרם) שקד טחון (קמח שקדים)
2 כפות (20 גרם) קמח
3 כפות (24 גרם) קורנפלור
קורט מלח

לחלק העליון:
4 אגסים
2 כוסות יין לבן חצי יבש (אופציונלי, קראו בהערות)
1 מקל קינמון
לקישוט (אופציונלי):
כפית-שתיים סוכר חום בהיר
חופן שקד פרוס
מעט חלב סויה
כף-שתיים אבקת סוכר
לסנגריה:
1 תפוז
1 קיווי
חופן ענבים/ אוכמניות/ תותים
1/4 כוס ג'ין או ורמוט
1 כוס סודה

אופן ההכנה

1. הכינו בצק פריך-
מדדו לקערה את היבשים וערבבו היטב. הוסיפו את הרטובים וערבבו בעזרת כף או לקקן לאיחוד. עברו ללישה ידנית ולושו רק עד שהבצק אחיד וחלק- לישה מינימלית ככל האפשר. כסו והעבירו למקרר.
2. הכינו את האגסים-
מזגו את היין לקערה רחבה, הוסיפו את הקינמון.
חלקו אגסים לחצאים (ללא הליבה). כל חצי פרסו לפרוסות דקות מבלי לחצות עד הסוף- כך שהקצה של האגס עוד שלם (זה כדי שתשמרו על כל הפרוסות יחד, אבל זה לא קריטי, אם תרצו אפשר לפרוס עד הסוף). הניחו את האגסים בקערת היין כך שיהיו מכוסים לחלוטין (אם לא, אז חזרו לערבב מדי פעם).
3. הכינו קרם שקדים-
ערבבו בקערה בעזרת מטרפה את כל היבשים. הוסיפו את כל הרטובים וערבבו היטב עם המטרפה. העבירו את הקערה למקרר.
4. חממו את התנור ל170 מעלות טורבו.
5. הניחו נייר אפייה על משטח העבודה. הוציאו את הבצק אל הנייר, קמחו מעט מלמעלה ורדדו לעיגול בקוטר כ30 ס"מ, עד אורך הנייר (מידותיו 30X40). העבירו אל מגש האפייה במשיכה. (בסרטון חתכתי את השוליים, אבל אין בזה באמת צורך)
6. מרחו את קרם השקדים על הבצק, והשאירו שוליים של כ2-3 ס"מ.
7. שלפו את האגסים מהיין ופרסו לחלוטין מקצה האגס כך שיתקבלו פרוסות. סדרו את הפרוסות על גבי הקרם בצורה מעגלית (הדגמתי בסרטון, אבל אפשר בכל צורה שתרצו, אפשר גם להשאיר את האגסים כמניפות- לפתוח קצת רווחים בין הפרוסות ולהניח כך את החצאים, זה בסדר אם יהיו חלקים חשופים של קרם) בצורה ב אני בחרתי יש שני מעגלים של אגסים כך שהפנימי קצת עולה על החיצוני. את הפרוסות הקטנות יותר של האגסים שמרתי לסוף בשביל האחידות. לחצו קלות על האגסים תוך כדי כדי לנעוץ אותם בקרם בעדינות.
8. קפלו את השוליים של הבצק כלפי פנים והדקו עם הידיים. (החלק הבא לא חובה-) מרחו מעט חלב צמחי על הבצק והדביקו שקדים פרוסים לקישוט, ופזרו מעט סוכר מעל הכל.
9. הכניסו אל התנור החם ל35 דקות- עד שהשוליים מזהיבים יפה. (ממליצה לסובב את המגש לאחר 20 דקות).
10. הוציאו והגישו! טעים גם חם וגם קר. *ממליצה למרוח שכבה מהיין הלבן שבקערה על האגסים ברגע שתוציאו את הגאלט מהתנור. לאחר כמה דקות ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.
11. בונוס- הכינו סנגריה קרה מהיין שנותר-
נותרו לנו יין עם קינמון ואולי כמה פרוסות אגסים, לא נזרוק;)
שטפו וחתכו את הפירות והוסיפו לקערת היין והאגסים- את התפוז חצו לשניים, חצי אחד סחטו פנימה, וחצי שני- הוציאו את הפלחים והוסיפו לקערה.
ערבבו פנימה את הג'ין והסודה, והגישו עם קרח.

 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אפשר להכין בלי היין, ייצא מצוין. ואז אפשר להחליט מראש אם לחתוך את האגסים כמניפות או לפרוסות, ולהתחיל בהכנת הבצק.
  • כל אחד מהרכיבים בשלבי הקישוטים הוא אופציונלי.
  • אפשר להחליף לקמח אחר. אם תשתמשו בקמח מלא כלשהו- תצטרכו להוסיף טיפה מים כדי להגיע למרקם נוח.
  • אפשר להשתמש באיזה שמן שתרצו.
  • כן, זה קריטי שזה יהיה אבקת סוכר. אפשר גם לטחון לבד איזה סוכר שתרצו.
  • בקרם השקדים אפשר להחליף קורנפלור לקמח או להיפך.
  • אפשר להוסיף וניל ו/או קינמון לבצק ו/או לקרם.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2