vegan freinly
WhatsApp Image 2022-06-17 at 09.28.23

שושני שמרים במילוי פקאן וקינמון – טבעוניים!

WhatsApp Image 2022-06-17 at 09.28.23

שושני שמרים במילוי פקאן וקינמון – טבעוניים!

זמן הכנה: 1 שעה + התפחות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
מיקסר ובלנדר מוט/בלנדר/מעבד מזון
גם יפים גם טעימים גם חלומיים
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

הרעיון למאפה הזה יושב לי בראש כבר תקופה ארוכה,
ובגלל כל החגים שהיו שדרשו מתכונים בנושא-
לא הצלחתי להגיע אליו.
חוץ מפעם אחת, שבה המילוי יצא לי לא נוח לעבודה
הכל נדבק ונמרח בכל מקום והיה ממש קשה לעצב צורות יפות ככה…

עכשיו הייתי כל כך עמוסה בסדנאות וסיורים (יאי!) שלא פרסמתי מתכון שבועיים!!

אז אתמול ניגשתי למלאכה, עשיתי כמה שינויים, ויצאתי מאוד מרוצה.

אז לכבוד הסופ"ש ולכבוד הפרק הבא של הפודקאסט שלי שיהיה בנושא שמרים-

קבלו את המתכון הכיפי הזה לשושני שמרים פקאן מהממים וטעימים!

כדאי מאוד לצפות בסרטון.

תהנו!

מצרכים

לבצק:
500 גרם (3.5 כוסות) קמח
8 גרם (1 כף) שמרים יבשים
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
160 גרם (2/3 כוס) מים
80 גרם (1/3 כוס) חלב צמחי
65 גרם (1/3 כוס) שמן צמחי
חצי כפית מלח

למלית:
200 גרם (2/3 1 כוס) פקאנים
100 גרם (1/2 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
1 כפית קינמון
40 גרם (4 כפות) חלב צמחי
45 גרם (3 כפות) חמאת שקדים

לסירופ סוכר:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
120 גרם (1/2 כוס) מים

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק-
מדדו את כל הרכיבים לפי הסדר אל קערת המיקסר, חברו וו לישה והפעילו על מהירות בינונית-גבוהה למשך כ7 דקות עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.
העבירו לקערה גדולה, כסו, והניחו לו לשעה-שעה וחצי עד שיתפח ויכפיל את נפחו.
2. הכינו את המלית-
טחנו את הפקאנים בעזרת מעבד מזון/בלנדר/מטחנת תבלינים/בלנדר מוט. צריך להתקבל מרקם פירורי, זה בסדר אם הפירורים לא אחידים לגמרי ויש גם חתיכות גדולות יותר, תיזהרו לא להפעיל יותר מדי כדי לא לחמם את הפקאנים ואז תתחיל להיווצר משחה וגושים ויהיה קשה יותר לעבוד עם זה.
העבירו לקערה יחד עם שאר הרכיבים וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד שמרגיש כמו בצק מאוד דביק. אפשר להוסיף טיפה חלב לקבלת מרקם יותר דביק.
3. הכינו את הסירופ-
מדדו סוכר ומים לקלחת והעבירו לאש גבוהה ל3-4 דקות עד שכל הסוכר נמס. כבו את האש.
4. עצבו את הבצק-
לאחר התפיחה הראשונה- הוציאו את האוויר מהבצק- לושו אותו מעט עם הידיים חזרה לגוש אחיד וחלקו ל2.
קחו חלק אחד אל משטח העבודה ורדדו היטב למלבן בעובי של כחצי סנטימטר. (אם הבצק נדבר למשטח או למערוך- פזרו מעט קמח)
חצו את הבצק בצד הרחב. מרחו את המלית על אחד החצאים- המלית לא נמרחת בקלות אז הכי פשוט לפזר אותה, ובעזרת ידיים רטובות למעוך בצורה אחידה על כל הבצק.
קחו את הבצק הנקי ותרימו מעל לבצק עם המלית וכסו לחלוטין. רדדו מעט כדי שייצמדו יפה.
חתכו את הבצק שהתקבל לרצועות ברוחב 1-2 ס"מ (בעזרת סכין חדה או חותכן פיצה).
קחו רצועה אחת, החזיקו ביד אחת כל קצה, וגלגלו בכיוונים מנוגדים ליצירת רצועה מגולגלת יפה. גלגלו אותה ליצירת שבלול, את הקצה שנותר בסוף הכניסו מתחת לבצק, והעבירו אל מגש האפייה. הניחו את השבלולים במרווחים כי לתת להם לתפוח.
חזרו על הפעולות עם החצי השני של הבצק.
יתקבלו בערך 15 יחידות ל2 מגשים.
5. הניחו בצד להתפחה של כ30 דקות להכפלת הנפח.
6. הדליקו תנור ל180 מעלות טורבו. הברישו את המאפים בעדינות במעט חלב סויה.
7. הכניסו את המגשים ואפו במשך כ20 דקות עד להשחמה יפה.
8. ברגע שתוציאו את המאפים- מרחו אותם בסירופ סוכר.
9. תאכלו ותיהנו!

 

ואל תשכחו לקרוא את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אפשר ללוש ידנית את הבצק במשך כ15 דקות
  • אפשר להכין את הבצק מראש ולהתפיח במקרר במשך 6-12 שעות.
  • אני השתמשתי בקמח לבן רגיל, סוכר לבן, חלב סויה ושמן קנולה. אפשר להחליף לסוגים אחרים.
  • אפשר להחליף פקאן באגוז אחר.
  • אפשר להחליף סוכר חום כהה במייפל באותו משקל, אבל יהיה יותר קשה לעבוד עם זה.
  • אפשר להחליף בסירופ את הסוכר למייפל.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “שושני שמרים במילוי פקאן וקינמון – טבעוניים!”

  1. נראה מהמםםם ! במה להבריש אותם אחרי התפחה שנייה ולפני התנור בשביל הברק היפה? תודה 😀

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)