vegan freinly
WhatsApp Image 2022-07-02 at 16.50.22 (1)

עוגיות פאי פקאן טבעוניות

WhatsApp Image 2022-07-02 at 16.50.22 (1)

עוגיות פאי פקאן טבעוניות

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 15 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגיות גדולות וכיפיות עם מלית טופי-פקאן משגעת!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

מהרגע שהכנתי את העוגיות פאי תפוחים שלי-
רציתי להכין גם עוגיות פאי פקאן.
ועכשיו שנותרו לי מלא פקאנים אחרי שהכנתי שושני השמרים עם מלית פקאון קינמון
הגיע סוף סוף הזמן.

אז העיקרון אותו עיקרון, 
ואפילו כמעט אותו בצק עוגיות-
רק המלית שונה.

הכנתי אותן והגשתי בפינת הקפה בסדנה שהייתה אצלי בבית השבוע,
וכל המשתתפות פשוט השתגעו עליהן וביקשו את המתכון!!
ככה אני יודעת בוודאות שהן ממש מוצלחות ושאני חייבת להזדרז ולהעלות אותו…

אז יאללה בואו נתחיל את השבוע עם משהו מתוק וכיפי במיוחד!

אל תשכחו לקרוא את ההערות בסוף….

מצרכים

ל12 עוגיות גדולות

לעוגיות:
רטובים:
1/2 כוס (100 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס (80 גרם) חלב סויה
3/4 כוס (135 גרם) סוכר חום כהה
1/4 כוס (50) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
יבשים:
2.5 כוסות (350) קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה

למלית טופי פקאן:
3/4 כוס (135 גרם) סוכר חום כהה
3/4 כוס (180 גרם) קרם קוקוס
1/4 כפית מלח
1 כפית קורנפלור + 2 כפיות מים
1 כוס (120 גרם) פקאנים קצוצים גס

אופן ההכנה

1. הכינו את המלית-
א. מדדו סוכר, קרם קוקוס ומלח אל סיר קטן והניחו על אש גבוהה וערבבו. הניחו לתערובת להגיע לרתיחה, ערבבו היטב והנמיכו לאש נמוכה כך שהתערובת תמשיך לבעבע מבלי לגלוש.
ב. ערבבו קורנפלור עם מים עד להמסה מלאה של הקורנפלור, שפכו לסיר וערבבו היטב במשך חצי דקה. המשיכו לבשל כ7-10 דקות נוספות עד שהתערובת מסמיכה משמעותית (המשיכו לערבב פעם ב2 דקות).
ג. הוסיפו פנימה את הפקאנים, ערבבו היטב וכבו את האש.
2. הכינו את העוגיות-
א. הדליקו תנור ל170 מעלות טורבו.
ב. שפכו לקערת הכנה את כל הרטובים וערבבו היטב בעזרת לקקן או כף גדולה.
ג. הוסיפו את היבשים וערבבו היטב בעזרת הלקקן. כשהכל מתאחד ניתן ללוש קצת עם הידיים למרקם אחיד. אמור להתקבל בצק שנוח לעבוד איתו, כמו פלסטלינה רכה.
ד. כדררו ל12 כדורים גדולים בגודל אחיד (זה יוצא 60 גרם לעוגיה) והניחו על נייר אפייה במרווחים גדולים (עדיף בשני מגשי אפייה).
ה. כשהתנור חם, הכניסו ל10 דקות. העוגיות אמורות להיות תפוחות וסדוקות, להיראות יבשות ולא לחות מלמעלה. הוציאו מהתנור.
ו. כמה שיותר מהר, בזמן שהעוגיות עוד חמות מהתנור, צרו שקע במרכז כל עוגייה. היעזרו בכוס צ'ייסר, או בקבוקון קטן של שמן או תרופה- כל דבר עגול שיש בבית בגודל המתאים. תתחילו ממש ממרכז העוגיה, ותמשיכו מסביב אם תרצו להגדיל את השקע. (ברגע שהעוגיות מצטננות, הן יותר ייסדקו כשתעשו את השקע, אם הן עוד רותחות הן יישמרו על צורתן, לכן צריך לעבוד מהר. ניתן עדין לתקן את הצורה שלהן כל עוד הן חמות).
ז. לאחר שבכל העוגיות יש שקעים, מלאו את השקעים במלית הטופי-פקאן.
ח. החזירו לתנור ל5 דקות נוספות. הוציאו והניחו להן להצטנן לחלוטין. תאכלו ותהנו!

אל תשכחו לקרוא את ההערות למטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • ניתן להשתמש באיזה שמן שתרצו ואיזה קמח שתרצו ובאיזה חלב שתרצו.
  • ניתן לשנות את הסוכר בבצק אבל זה ישפיע על הטעם והמרקם, קחו בחשבון.
  • בטופי יותר פשוט להחליף לסוכר אחר, אבל פחות מומלץ.
  • אפשר להחליף קרם קוקוס לשמנת צמחית.
  • כדי לוודא שהטופי מגיע למרקם סמיך מספיק אפשר להוציא מהפריזר משהו קפוא (כמו קרחונית או קופסה) ולטפטף על זה כמה טיפות קטנות, לחכות רגע שיתקרר ולגעת עם האצבע לבדוק את המרקם. או לחלופין לקחת טיפה מהטופי בכפית ולהניח בפריזר ל2 דקות ולבדוק את המרקם.
  • תודה לblkanvegan על הרעיונת האדירים לעוגיות ועל מתכונים מעולים להשראה.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

1 מחשבה על “עוגיות פאי פקאן טבעוניות”

  1. הכנתי ויצא מהמם. עשיתי כמות וחצי ונשאר לי לא מעט מהמילוי. האם אפשר לשמור במקפיא את המילוי לשימוש עתידי? או, יש לך רעיון מה לעשות עם זה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לוובינר שלי בחינם!

רוצה להצליח לבשל יותר?

די לשעות על גבי שעות במטבח
די לתסכול ולייאוש
די להסתכל על המטבח כעל האויב

יש לי את השיטה המנצחת 
לבשל מקסימום דבירם במינימום זמן
ואפילו בהנאה

והחלטתי לחשוף אותה בחינם.
(יש גם אופציה להקלטה)

בא לך שייק שווה?

עוד לא ראית את חוברת השייקים שלי??

חוברת שלמה של מתכונים לשייקים וסמוד'י בולז
במגוון טעמים
עם פירוט על ערכים תזונתיים
עם מתכון בונוס לאייסקפה
עם מדריך מקיף להרכבת השייק המושלם!
בחינם כמובן:)

איך להפסיק לפחד מבצק מבלי לצאת מהבית, ובלי להשקיע המון כסף, זמן ומאמץ?
הצטרפו לאתגר הבצק!

ב28 יום תלמדו להכין
4 מתכוני בסיס מ4-5 רכיבים,
תצטרכו להשקיע בזה רק 4 שעות בטוטאל
ולהשתמש רק בקערה, כף ותנור.

בלי ללכלך את כל המטבח, בלי צורך בניסיון קודם, הכי פשוט שיש.