
ה-מתכון
הכי פופולרי שלי
הכי שווה שלי
שמלווה אותי כבר שנים
שפיתחתי הרבה לפני הטבעונות
ושנים שאני רק משדרגת אותו
ככה שאני מביאה כאן מתכון
מושלםםםםם
לעוגיות שוקולד צ'יפס
לעוגיות שוקולד צ'יפס
מושלמות!!!
מה כל כך אדיר במתכון הזה??
– תוך 20 דקות מהכניסה למטבח יש לך כבר עוגיות חמות בפה
– תוך 20 דקות מהכניסה למטבח יש לך כבר עוגיות חמות בפה
– רק צריך קערה אחת
– אין מצרכים מסובכים ומוזרים
– זה כל כך קל שגם מאותגרי האפייה הקשים והקשות ביותר צלחו אותו שוב ושוב
– זה הכי טעים בעולם
– זה קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים
– אפשר בקלות לשחק עם הטעמים והגדלים
– יש סרטון
וואי וואי
הדלקתי את עצמי!
אל תשכחו לקרוא את כל ההערות
ולספר לי איך יצא!!
מצרכים
כ20 עוגיות
4 כפות (60 גרם) *ממרח לבחירתך
1/4 כוס (50 גרם) מים
1/3 כוס (65 גרם) שמן צמחי (נגיד קנולה)
1 כוס (130 גרם) סוכר חום כהה (לא דחוסה)
2 כוסות פחות 2 כפות (260 גרם) קמח
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר חתוך גס
אופן ההכנה
1. בקערת ההכנה שפכו את הממרח והמים וערבבו היטב עם מטרפה כמה שניתן. הוסיפו את השמן והסוכר וערבבו היטב.
2. שפכו פנימה את האבקות וערבבו בזהירות בעזרת לקקן/כף עץ עד למרקם אחיד. התערובת אמורה לצאת קצת שומנית ובמרקם של פלסטלינה, ככה שאפשר בקלות לעצב ממנה כדורים בלי שהבצק יתפורר או יידבק לידיים. **אם הבצק דביק מדי- תוסיפו קצת קמח, אם הוא יבש מדי- תוסיפו קצת מים.
3. כשהמרקם מושלם (נוח לעבודה) תוסיפו את השוקולד וערבבו טיפה שיתפזר יפה. אני אוהבת להשאיר בצד חופן של חתיכות שוקולד יפות, ובסוף אני מדביקה אותן על העוגיות שיצרתי על המגשים:)
4. כדררו כדור מהבצק, תמעכו טיפה עם היד, ותניחו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ברווחים של 2-3 ס"מ.
5. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. זמן האפייה תלוי בגודל העוגיות.
עוגיות קטנות יצטרכו 9 דקות אפייה, וגדולות 12 דקות. הכי טוב להתחיל ב9 ולבדוק.
כשהעוגיות מוכנות הן סדוקות, רכות ויציבות. הן מתייצבות עוד גם מחוץ לתנור.
אני יודעת שזה מפתה, אבל תנו להן להצטנן לפני שתטעמו! וכמובן להצטנן לחלוטין לפני שתאכסנו. למרות שהן לרוב מתחסלות לפני שהן מגיעות לקופסה….
עוגיות קטנות יצטרכו 9 דקות אפייה, וגדולות 12 דקות. הכי טוב להתחיל ב9 ולבדוק.
כשהעוגיות מוכנות הן סדוקות, רכות ויציבות. הן מתייצבות עוד גם מחוץ לתנור.
אני יודעת שזה מפתה, אבל תנו להן להצטנן לפני שתטעמו! וכמובן להצטנן לחלוטין לפני שתאכסנו. למרות שהן לרוב מתחסלות לפני שהן מגיעות לקופסה….
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות
כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
- העוגיות האלה מושלמות עם ממרח שקדים, שהוא בעצם 100% שקדים טחונים, אבל יעבוד מעולה עם כל ממרח שתחפצו בו (ממרח אגוזים אחר, ממרח לוטוס, וכו'). פשוט קחו בחשבון שאם תשתמשו בממרח ממותק, כדאי להוריד קצת מכמות הסוכר, נגיד ב2 כפות. לכל ממרח יש מרקם קצת שונה (נגיד תשוו לוטוס לטחינה) ולכן אולי תצטרכו קצת יותר מים לממרחים יותר סמיכים.
- אם תרצו שגם הבצק יהיה בטעם שוקולד, תשנו את הכמות של הקמח לכוס ו3/4, ותוסיפו 5 כפות קקאו:)
- הסוכר החום הכהה אחראי למרקם המשגע שלהן. ניתן להחליף לסוכרים אחרים, אבל קחו בחשבון שהמרקם ישתנה.
- ניתן כמובן לשחק עם התוספות.
- כן, אפשר עם קמח כוסמין!!!
- אפשר להכין מהן עוגיות ענקיות!!! או שתחלקו את התערובת ל2 ותכינו עוגיה עצומה במרכז כל תבנית אפייה,ותאפו במשך 15 דקות. או שתכינו מכל התערובת עוגייה אחת עצומה ממששש במרכז תבנית אחת ותאפו במשך 20 דקות! בשני המקרים בהכנה תשתמשו ב2 כוסות קמח מלאות (מבלי להחסיר 2 כפות).




קודם
הבא
4 מחשבות על “עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מושלמות”
תודה רבה על המתכון וההדרכה הנהדרים . העוגיות יצאו טעימות להפליא. תודה.
איזה כיף לשמוע! תודה:)
תודה רבה על המתכון העוגיות טעימות ופשוטות רק שברקע אני מרגישה את טעם השקדים, האם אמור להיות ככה?
איזה כיף שאהבת:)
כן הטעם של הממרח שתשתמשי בו לא ייעלם, צריך לקחת את זה בחשבון:)