IMG_20201014_173601

תפוחי אדמה אפויים מושלמים

IMG_20201014_173601

תפוחי אדמה אפויים מושלמים

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: שעה וחצי
רמת קושי: קל
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה
קראנצ'יים מבחוץ, פלאפיים מבפנים, שאי אפשר להפסיק לנשנש, בכלום עבודה וכלום מצרכים!! חלום!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
דבר ראשון-
זה לא מתכון שלי.
לצערי.
זה המתכון של ג'יימי אוליבר
(בעברו "השף העירום")
שהתמחה בענייני תפוחי אדמה
וחסך לי את המחקר.
 
מהרגע שניסיתי את המתכון שלו-
ידעתי שזאת אהבת אמת
ושאני חייבת להפיץ את הבשורה.
כל מי שהכנתי לה את תפוחי האדמה האלה
העידה שהם הכי טעימים שאכלה
ועכשיו כולן יכולות להכין!!!
 
טוב, זה לא המתכון שלו אחד-אחד,
זאת אפילו גרסה יותר פשוטה
(לעוד אפשרויות קראו את ההערות)
וזה פשוט מושלם!
התנור עושה את רוב העבודה,
העבודה שלנו היא ממש קצרה ופשוטה,
ומתקבלים לנו תפוחי אדמה מדהימים
קראנצ'יים מבחוץ וסופר-פלאפיים מבפנים!!!
אני אישית מכורה.
תהנו:)

מצרכים

1 קילו תפוחי אדמה (או יותר)
שמן זית
מלח

אופן ההכנה

1. מלאו סיר גדול במים (לא עד הסוף, שיישאר מקום לתפוחי האדמה) יחד עם כף גדושה מלח, הניחו על אש גדולה והביאו לרתיחה.
2. קלפו וחתכו את תפוחי האדמה לחתיכות גדולות ואחידות.
3. כשהמים רתחו- הוסיפו את תפוחי האדמה לסיר והניחו ל 15 דקות. 
4. שפכו למסננת ושקשקו חזק לכל הצדדים כדי שייפצעו קצת מסביב. 
5. הדליקו תנור על טורבו וכוונו ל190 מעלות.
5. שמנו תבנית אפייה בשמן זית ופזרו את תפוחי האדמה בה בשכבה אחידה.
פזרו מעליהם שמן זית ומלח והכניסו לתנור החם למשך 40 דקות עד שהם משחימים יפה. 
6. הפכו אותם ומעכו טיפה בעזרת תרבד או מועך פירה, פזרו מלח גם על הצד הזה, והכניסו לתנור לעוד 20-30 דקות עד שגם הצד הזה משחים יפה.
7. הוציאו מהתנור וקבלו תפוחי אדמה שהם קראנצ'יים מבחוץ ורכים מבפנים!
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • קילו תפוחי אדמה יספיק לתבנית סטנדרטית אחת. אני ממליצה להכפיל כמויות מראש;) נגמר מהר מדי…
    • אל תוותרו על הקילוף! ניסיתי את קיצור הדרך הזה, וזה פשוט לא אותו הדבר.
    • כדאי להשתמש בתפוחי אדמה מובחרים, הטעם של התפוח עצמו משמעותי כאן. כדאי עם קליפה אדומה, ו/או גורמה, או ראטה או באטר וכו'… 
    • ג'יימי יוצר תערובת תבלינים בקערה עם שמן זית, מלח, ענפי טימין/רוזמרין, ושיני שום שלמות, ואז מוסיף לתבנית בשלב 6. ניתן כמובן לעשות זאת, ועם איזה תבלינים שתרצו (ההוספה מאוחרת כדי שלא יישרפו). אבל בחיי שזה ממש טעים גם בלי:)
    • אם יישארו שאריות למקרר, חממו לאכילה רק בתנור/מחבת, אחרת המרקם ממש ייהרס.
    • ג'יימי כפרעליו לא הופך את תפוחי האדמה בשלב 6, אז תדעו שיש פה אפשרות להתעצל, אבל לדעתי ממש כדאי להפוך!
    מוסיפה למטה תמונות מההכנה להבנה טובה יותר;)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה