vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

טירמיסו טבעוני מושלם

זמן הכנה: 1 שעה + קירור
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
צריך מיקסר ובלנדר
הצלחתי לפצח את זה. קצת השקעה וזה יוצא מדהים. אז מי שרוצה קינוח עשיר ומרשים- זאת התשובה.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
האמת שמעולם לא הייתה לי משיכה לטירמיסו
כך שלפני הטבעונות מעולם לא הכנתי את זה!
וגם לא זכור לי שאכלתי…
אז מאיפה לי להתיימר להכין את הטירמיסו המושלם??

ובכן
חקרתי והבנתי איך זה צריך להיות
וכבר נהייתי מומחית בהכנת גבינות טבעוניות לאחרונה
וכשמישהו רצה לקנות טירמיסו טבעוני בשבוע שעבר
כדי לחלוק עם מישהי לא טבעונית
משום מה נעניתי לאתגר…
 
אז לאחר ניסוי וטעייה (בדגש על הטעייה..)
ולאחר האישור שלו שזה אכן מושלם
אני שמחה לבשר כי פיצחתי את זה!
ועם המרקם והטעם הזה אי אפשר להתווכח.
 
תדמיינו קרם קטיפתי, עשיר ומענג
בטעם גבינה עדינה
שמתערסל עם עוגיות וניל תפוחות
ספוגות בקפה 
שנותן קונטרה מרירה
יחד עם קקאו בועט…
בעצם אל תדמיינו,
יש תמונות.
 
נכון, זה יותר מורכב מהמתכונים שפרסמתי עד כה
שהם בדגש על פשוט ומהיר, כי אני אוהבת להנגיש את המטבח כמה שיותר,
אבל הייי יש גם מקום לרמה גבוהה יותר!
 
אז אם בא לך להשקיע קצת (זה לא בשמיים)
בשביל תוצאה מופלאה
זה הקינוח בשבילך:)
 
השקעתי בהערות בסוף כדי לחסוך ממך שאלות,
אז ממליצה לעבור עליהן!

מצרכים

לתבנית אינגליש קייק גבוהה (או 2 חד פעמיות) 
או לתבנית 20X20
 
לעוגת וניל-
3 כפות (30 גרם) סוכר
2 כפות (25 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס (80 גרם) חלב סויה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
 
לקרם גבינה-
2.5 כוסות (300 גרם) קשיו 
חבילת טופו משי
1/3 כוס (80 גרם) מיץ לימון סחוט (או פחות- קראו  בהערות)
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
פחית (400 גרם) קרם קוקוס
4 כפות (40 גרם) פודינג וניל
 
לטבילת קפה-
1 כף קפה נמס
חצי כף סוכר חום
2 כפות מים רותחים
1/2 כוס מים פושרים
 
לקישוט-
2-3 כפות קקאו

אופן ההכנה

1. הכינו את הקרם-
א. השרו את הקשיו במים רותחים ל20 דקות (אפשר בינתיים לקפוץ לשלב הבא). סננו והעבירו לבלנדר, יחד עם טופו משי, מיץ לימון ואבקת סוכר. (קראו את ההערות לגבי הרכיבים) בלנדרו עד למרקם חלק. העבירו לקערה גדולה, כסו, והניחו במקרר. הוסיפו למקרר גם פחית קרם קוקוס. קררו לפחות שעתיים.
2. הכינו את עוגת הוניל-
חממו תנור ל170 מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפייה.
שפכו לקערה את כל המרכיבים חוץ מהקמח ואבקת האפייה וערבבו בעזרת מטרפה למרקם אחיד. הוסיפו את האבקות וערבבו שוב למרקם אחיד. 
שפכו את הבלילה למגש האפייה ומרחו לשכבה דקה ואחידה ככל האפשר.
הכניסו לתנור החם ל20 דקות בערך, עד שהבלילה יציבה לחלוטין ומזהיבה.
הוציאו והניחו לה להצטנן לחלוטין.
3. המשיכו להכין את הקרם-
ב. הוציאו את הפחית מהמקרר ורוקנו את קרם הקוקוס לקערת המיקסר, הוסיפו את הפודינג והקציפו במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה. (לא צריכה להיות סופר יציבה ברמת קצפת רגילה, פשוט מוקצפת).
הוציאו את קערת קרם הקשיו, וכעת יש לאחד את המרקמים- בעזרת לקקן העבירו גוש גדול מהקצפת אל הקרם, וקפלו בעדינות. לאחר כמה קיפולים, העבירו שליש מהקצפת לקרם, וקפלו בעדינות. לאחר כמה קיפולים העבירו את כל הקצפת לקרם, וקפלו בעדינות עד למרקם אחיד. (הפסיקו ברגע שאין גושים, כדי לא לקפל יותר מדי ולאבד את המרקם היציב לחלוטין). 
4. סיימו את ההכנות-
חתכו את עוגת הוניל למלבנים בגודל של ביסקוויטים פחות או יותר (אפשר ממש לכוון ככה לגודל שייכנס בול בתבנית, זה ממש נוח). 
הכינו את מטבל הקפה- בקערה קטנה שימו קפה וסוכר, והמיסו היטב בעזרת מים רותחים. הוסיפו מים קרים/מהברז וערבבו. 
5. הרכיבו את העוגה-
הניחו על השולחן את התבנית המיועדת, הקרם, מטבל הקפה, והעוגה הפרוסה, והתחילו!
טבלו את חתיכות העוגה בקפה והניחו שכבה אחת בתחתית התבנית.
שפכו מעליהן חלק מהקרם- באינגליש קייק שליש, בתבנית מרובעת חצי- ומרחו בגובה אחיד.
הוסיפו מעל עוד שכבת ביסקוויטים טבולים, ומעל עוד קרם (באינגליש קייק- שוב כל זה).
בעזרת מסננת קשטו את השכבה העליונה בקקאו. 
קררו לפחות שעתיים לפני ההגשה.
**שמתי למטה תמונות מההכנה, כדאי לראות.
 
אשמח שתכתבו בתגובות איך יצא!
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • ניתן לוותר על ההכנה של עוגת הוניל, ולהשתמש בביסקויטים פשוטים במקום.
  • יש הרבה קרם יחסית לעוגה, אפשר להכפיל את כמויות העוגה.
  • במקום לשטח את הבלילה של עוגת הוניל, ניתן להשקיע ולזלף עוגיות (כמו בישקוטי, במקור), ואז לוותר על חיתוך העוגה.
  • ניתן להמיר לקמח חיטה אחר או לתחליף ללא גלוטן.
  • ניתן להחליף את החלב במים.
  • לגבי הלימון- הוא נותן טעם גבינתי בעיקרון, חלק אוהבים את זה ככה וחלק מעדיפים בלי או פחות. אז אם תרצו טעם ותר נייטרלי ופחות לימוני- תתחילו עם פחות, תטעמו בסוף ומקסימום תוסיפו בהמשך אם תרצו.
  • ניתן להחליף את אבקת הסוכר שבקרם לממתיק נוזלי, כמו מייפל או אגבה.
  • לא קריטי אחוז השומן של קרם הקוקוס.
  • ניתן לוותר על הפודינג וניל, ואז צריך 2 פחיות קרם קוקוס לפחות 18% שומן, לקרר אותן ללילה ולהשתמש רק בחלק הקשה.
  • בחורף הקר אין צורך להכניס את הקרם קוקוס למקרר. ובכוונה רשמתי להכניס לשעתיים ולא ללילה- כשהוא מתקשה יותר מדי נהיים בו גושים קטנטנים שמפריעים למרקם החלק ואז צריך לטחון אותו או להתעלם.
  • העניין של ההקצפה והקיפול הוא קריטי. אם לא תעשו את זה הקרם פשוט לא יתייצב ויישאר נוזלי.
  • לדעתי ניתן להחליף את הטופו במעדן/גבינת סויה. לא ניסיתי, אבל משוכנעת שיעבוד.
  • העוגה טעימה יותר אחרי לילה במקרר. אם זה התכנון, עדיף לפזר את הקקאו סמוך למועד ההגשה.
  • העוגה תישמר היטב לפחות 5 ימים במקרר.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

20 מחשבות על “טירמיסו טבעוני מושלם”

  1. הי,
    תודה על המתכון! נראה טוב 😋
    אפשר להחליף את קרם הקוקוס במשהו אחר?
    לא אוהבים כאן שום רמז לטעם קוקוסי 🥴⁦🤦🏻‍♀️⁩

    1. תודה:)
      הטעם הסופי לא יהיה קוקוסי… אבל אם אתם ממש רגישים לזה אפשר להחליף לשמנת צמחית

  2. בטירמיסו אמיתי יש ליקרים, בד"כ אמארטו וליקר קפה אותם מקציפים ביחד עם חלמונים ומסקפונה. יש דרך לשלב מעט ליקר בקרם?

    1. אני דווקא מכירה שאת הליקר מערבבים עם הקפה לטבילה של הבישקוטי.. ושם הייתי ממליצה לשלב גם. אני אישית פשוט לא אוהבת ליקרים לכן לא הוספתי למתכון, אבל אין בעיה לשלב איפה שתרצה.

  3. המתכון הזה פשוט שקרי.. קודם כל, השרייה של 20 דקות במים רותחים זה לא מספיק לקשיו בשביל לקבל מרקם חלק, וטחנתי במעבד מזון ממש רציני. שנית, חשוב להדגיש שקרם הקוקוס חייב להיות מקורר ושצריך להפריד את השומן מהנוזל, כי אחרת גם אחרי הקצפה של שעה זה לא יוקצף.. פשוט מתכון לא יסודי ולא מוצלח. חבל.

    1. היי אורית, צר לי שהתאכזבת מהמתכון, אבל לקרוא לו שקרי זה קצת קיצוני.
      הכנתי אותו עשרות פעמים בדיוק בצורה הזו והוא עבד בכל פעם, וגם קיבלתי עליו הרבה תגובות חיוביות מעוד שהכינו.
      לגבי הקשיו- בכל פעם שאני טוחנת קשיו, וזה לפחות פעם בשבוע בכל השנים האחרונות- אני משרה אותו ל20 דקות במים רותחים וזה תמיד עבד. מה שכן- אם אכן טחנת אותו במעבד מזון כפי שרשמת- ולא בבלנדר כפי שרשום במתכון- זאת בהחלט הסיבה שהוא לא לא קיבל מרקם חלק, ובמקרה הזה זה לא משנה כמה תשרי את הקשיו, צריך בלנדר טוב בשביל מרקם חלק ולא מעבד מזון.
      לגבי קרם הקוקוס- רשום בסעיף 1 של הוראות ההכנה לקרר אותו. וכפי שרשום במתכון- אין צורך להפריד, העובדה שהוא קר בשילוב עם הפודינג וניל עושה את העבודה. בהערות שמתחת למתכון רשמתי גם את האופציה של קירור ארוך והפרדה למקרה ורוצים להכין ללא פודינג.
      על מנת שהמתכונים שלי יהיו יסודיים אני כותבת גם את ההערות המפורטות האלה בסוף כל מתכון,
      ובכל פעם שיש תגובה על משהו שלא הצליח אני בודקת אם הבעיה במתכון ואם כן אני מעדכנת בו מה שצריך, אך זה לא המקרה הפעם.

    2. גם להעביר ביקורת צריך לדעת איך. מישהי טרחה, רשמה, צילמה, והכל בחינם ובאהבה. ממש חבל שאנשים בוחרים להגיב בצורה לא מכבדת , לא אותם ולא את מי שמולם.

    3. ממש לא נעים לקרא את התגובה הלא מכבדת הזאת, ובנוסף גם לא מתכתוות עם העובדות.

  4. היי,
    רציתי לשאול איך מעבירים את הטירמיסו המוכן מתבנית האינגליש קייק לתבנית ההגשה?
    תודה רבה

    1. כמו שאת מעבירה כל עוגת קרם:) הכי נוח עם משולש להגשת עוגה או תרבד או מזלג, או סכין גדולה.. משהו שיתפוס מלמטה

      1. תודה רבה על התגובה, אבל התכוונתי את כל העוגה כיחידה אחת, כמו שאצלך במתכון יש תמונה שת העוגה על מגש יפה.
        לא נראה לי שתרווד או משולש יוכלו להרים את כל העוגה
        שוב תודה :)

        1. סיון טרם

          אה אוקיי הטריק לזה – זה הקפאה;)
          צריך לרפד את התבנית עם נייר אפייה (או לעבוד עם רינג) ולהקפיא את העוגה,
          ואז כשהיא קפואה אפשר בקלות לחלץ אותה כיחידה אחת מהתבנית, לקלף את הנייר, ולהעביר לכלי שאת רוצה, ולתת לה להפשיר.
          לדעתי עם העוגה הזאת הצלחתי להעביר אותה בלי להקפיא בזכות הרינג, עם שקף בצדדים, אבל זה כבר ציוד מקצועי..

  5. ממש נהנתי מהמתכון
    אהבתי את הטריק של קרם הקוקוס שלא מצריך התקשות והקצפה כי שם תמיד מסתבכת וגם נחמד שאפשר להשתמש בכל הפחית
    בקיצור הקרם מעולה! אני פחות התחברתי לטעם הלימוני אז פעם הבאה אפחית משמעותית או אוריד את הלימון לגמרי
    ודבר נוסף הוא שיצא לי הרבה יותר קרם מאשר עוגה. אז הכנתי פעם נוספת את העוגה
    גם שמחה מאוד על שמצאתי את הבלוג שלך
    תודה רבה:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!