IMG_20200709_185724

טירמיסו טבעוני מושלם

IMG_20200709_185724

טירמיסו טבעוני מושלם

זמן הכנה: 1 שעה + קירור
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
צריך מיקסר ובלנדר
הצלחתי לפצח את זה. קצת השקעה וזה יוצא מדהים. אז מי שרוצה קינוח עשיר ומרשים- זאת התשובה.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
האמת שמעולם לא הייתה לי משיכה לטירמיסו
כך שלפני הטבעונות מעולם לא הכנתי את זה!
וגם לא זכור לי שאכלתי…
אז מאיפה לי להתיימר להכין את הטירמיסו המושלם??

ובכן
חקרתי והבנתי איך זה צריך להיות
וכבר נהייתי מומחית בהכנת גבינות טבעוניות לאחרונה
וכשמישהו רצה לקנות טירמיסו טבעוני בשבוע שעבר
כדי לחלוק עם מישהי לא טבעונית
משום מה נעניתי לאתגר…
 
אז לאחר ניסוי וטעייה (בדגש על הטעייה..)
ולאחר האישור שלו שזה אכן מושלם
אני שמחה לבשר כי פיצחתי את זה!
ועם המרקם והטעם הזה אי אפשר להתווכח.
 
תדמיינו קרם קטיפתי, עשיר ומענג
בטעם גבינה עדינה
שמתערסל עם עוגיות וניל תפוחות
ספוגות בקפה 
שנותן קונטרה מרירה
יחד עם קקאו בועט…
בעצם אל תדמיינו,
יש תמונות.
 
נכון, זה יותר מורכב מהמתכונים שפרסמתי עד כה
שהם בדגש על פשוט ומהיר, כי אני אוהבת להנגיש את המטבח כמה שיותר,
אבל הייי יש גם מקום לרמה גבוהה יותר!
 
אז אם בא לך להשקיע קצת (זה לא בשמיים)
בשביל תוצאה מופלאה
זה הקינוח בשבילך:)
 
השקעתי בהערות בסוף כדי לחסוך ממך שאלות,
אז ממליצה לעבור עליהן!

מצרכים

לתבנית אינגליש קייק גבוהה (או 2 חד פעמיות) 
או לתבנית 20X20
 
לעוגת וניל-
3 כפות (30 גרם) סוכר
2 כפות (25 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס (80 גרם) חלב סויה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
 
לקרם גבינה-
2.5 כוסות (300 גרם) קשיו 
חבילת טופו משי
1/3 כוס + 2 כפות (100 גרם) מיץ לימון סחוט
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
פחית (400 גרם) קרם קוקוס
4 כפות (40 גרם) פודינג וניל
 
לטבילת קפה-
1 כף קפה נמס
חצי כף סוכר חום
2 כפות מים רותחים
1/2 כוס מים פושרים
 
לקישוט-
2-3 כפות קקאו

אופן ההכנה

1. הכינו את הקרם-
א. השרו את הקשיו במים רותחים ל20 דקות (אפשר בינתיים לקפוץ לשלב הבא). סננו והעבירו לבלנדר, יחד עם טופו משי, מיץ לימון ואבקת סוכר. בלנדרו עד למרקם חלק. העבירו לקערה גדולה, כסו, והניחו במקרר. הוסיפו למקרר גם פחית קרם קוקוס. קררו לפחות שעתיים.
2. הכינו את עוגת הוניל-
חממו תנור ל170 מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפייה.
שפכו לקערה את כל המרכיבים חוץ מהקמח ואבקת האפייה וערבבו בעזרת מטרפה למרקם אחיד. הוסיפו את האבקות וערבבו שוב למרקם אחיד. 
שפכו את הבלילה לתבנית האפייה ומרחו לשכבה דקה ואחידה ככל האפשר.
הכניסו לתנור החם ל20 דקות בערך, עד שהבלילה יציבה לחלוטין ומזהיבה.
הוציאו והניחו לה להצטנן לחלוטין.
3. המשיכו להכין את הקרם-
ב. הוציאו את הפחית מהמקרר ורוקנו את קרם הקוקוס לקערת המיקסר, הוסיפו את הפודינג והקציפו במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה. (לא צריכה להיות סופר יציבה ברמת קצפת רגילה, פשוט מוקצפת).
הוציאו את קערת קרם הקשיו, וכעת יש לאחד את המרקמים- בעזרת לקקן העבירו גוש גדול מהקצפת אל הקרם, וקפלו בעדינות. לאחר כמה קיפולים, העבירו שליש מהקצפת לקרם, וקפלו בעדינות. לאחר כמה קיפולים העבירו את כל הקצפת לקרם, וקפלו בעדינות עד למרקם אחיד. (הפסיקו ברגע שאין גושים, כדי לא לקפל יותר מדי ולאבד את המרקם היציב לחלוטין). 
4. סיימו את ההכנות-
חתכו את עוגת הוניל למלבנים בגודל של ביסקוויטים פחות או יותר (אפשר ממש לכוון ככה לגודל שייכנס בול בתבנית, זה ממש נוח). 
הכינו את מטבל הקפה- בקערה קטנה שימו קפה וסוכר, והמיסו היטב בעזרת מים רותחים. הוסיפו מים קרים/מהברז וערבבו. 
5. הרכיבו את העוגה-
הניחו על השולחן את התבנית המיועדת, הקרם, מטבל הקפה, והעוגה הפרוסה, והתחילו!
טבלו את חתיכות העוגה בקפה והניחו שכבה אחת בתחתית התבנית.
שפכו מעליהן חלק מהקרם- באינגליש קייק שליש, בתבנית מרובעת חצי- ומרחו בגובה אחיד.
הוסיפו מעל עוד שכבת ביסקוויטים טבולים, ומעל עוד קרם (באינגליש קייק- שוב כל זה).
בעזרת מסננת קשטו את השכבה העליונה בקקאו. 
קררו לפחות שעתיים לפני ההגשה.
**שמתי למטה תמונות מההכנה, כדאי לראות.
 
אשמח שתכתבו בתגובות איך יצא!
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • ניתן לוותר על ההכנה של עוגת הוניל, ולהשתמש בביסקויטים פשוטים במקום.
  • במקום לשטח את הבלילה של עוגת הוניל, ניתן להשקיע ולזלף עוגיות (כמו בישקוטי, במקור), ואז לוותר על חיתוך העוגה.
  • ניתן להמיר לקמח חיטה אחר או לתחליף ללא גלוטן.
  • ניתן להחליף את החלב במים.
  • ניתן להחליף את אבקת הסוכר שבקרם לממתיק נוזלי, כמו מייפל או אגבה.
  • לא קריטי אחוז השומן של קרם הקוקוס.
  • ניתן לוותר על הפודינג וניל, ואז צריך 2 פחיות קרם קוקוס לפחות 18% שומן, לקרר אותן ללילה ולהשתמש רק בחלק הקשה.
  • העניין של ההקצפה והקיפול הוא קריטי. אם לא תעשו את זה הקרם פשוט לא יתייצב ויישאר נוזלי.
  • לדעתי ניתן להחליף את הטופו במעדן/גבינת סויה. לא ניסיתי, אבל משוכנעת שיעבוד.
  • העוגה טעימה יותר אחרי לילה במקרר. אם זה התכנון, עדיף לפזר את הקקאו סמוך למועד ההגשה.
  • העוגה תישמר היטב לפחות 5 ימים במקרר.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

2 מחשבות על “טירמיסו טבעוני מושלם”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה