vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

סלט פסטה פסטו טבעוני

זמן הכנה: חצי שעה
רמת קושי: קל
מעבד מזון
כשאת רוצה מנה משביעה וכיפית ביום חם
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

כי כשחם לי אני רוצה אוכל קר! לא ככה?

זאת לפחות הייתה המחשבה שעמדה מאחורה המנה הזאת,
כי היה לי ממש חם.
ואז הרתחתי מים לפסטה
והכנסתי טופו לתנור (צריך חלבון)
וגם פטה לתנור
ובסוף יצא שבישלתי…

אבל

קיבלתי מנה שבאמת ממש כיף לאכול בלי שתתחיל לחמם לי את כל הגוף:)

אפשר להכין בה הכל מאפס, ואפשר לקנות, ואפשר לשלב- מה שתחליטו זה טוב
בכל מקרה יוצא טעים
ופירטתי את כל האפשרויות בהוראות ההכנה ובהערות.

תהנו!

מצרכים

חצי חבילת פסטה
1/2 כוס עגבניות מיובשות
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
1/2 בצל סגול
גבינת פטה טבעונית
300 גרם טופו

לרוטב פסטו-
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
כף מיץ לימון
1 כוס עלי בזיליקום
3 שיני שום
1/4 כוס אגוזי מלך
כף אבקת שמרי בירה
כפית מלח

אופן ההכנה

1. הכינו את הפסטו- הפרידו ושטפו את עלי הבזיליקום. מדדו את כל הרכיבים למעבד מזון וטחנו למרקם אחיד (אני ממליצה להוסיף את המלח בהדרגה כדי להגיע למליחות הרצויה. אני הוספתי את המים לרוטב כדי שיכסה בקלות את כל הפסטה בלי עודף שמן. כדאי לא לטחון יותר מדי ולא בבלנדר כדי לא לקבל מרירות).
2. הכינו את הטופו– הדליקו תנור על 180 מעלות טורבו. פרסו את הטופו לפרוסות עבות, הניחו על מגבת לא-סיבית או ניירות מגבת וספגו היטב מנוזלים. חתכו לקוביות. טבלו את הטופו בפסטו, נערו היטב והעבירו למגש אפייה. אפו במשך כ20-25 דקות עד שיתחיל להזהיב בקצוות ולהיות פחות רך. הוציאו שיתקרר.
3. הכינו את הפסטה לפי ההוראות.
4. חתכו את הבצל לרצועות- כדי לנטרל את החריפות שלו- השרו אותו בקערית מים לכמה דקות לאחר החיתוך! חתכו את העגבניות ואת הפטה. (אני הכנתי את הפטה שלי ממתכון אחר שלי, והפעם העברתי את התערובת לשק זילוף, זילפתי עיגולים ואפיתי על 180 מעלות במשך 8-10 דקות וקיבלתי עיגולי פטה מדהימים! אפשר גם להכין כרגיל או לקנות או לוותר עליה).
5. ערבבו יחד את כל הרכיבים כולל הפסטה והפסטו, טעמו ותקנו טעמים או תוסיפו יותר תוספות במידת הצורך. אכלו ושמרו במקרר.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • – ניתן להשתמש ברוטב פסטו קנוי ובגבינה קנויה
    – ניתן לוותר על כל אחת מהתוספות
    – ניתן להחליף טופו ביובה
    – אני ממליצה להוסיף ארטישוק אה לה רומנה
    – אפשר להחליף את המים בפסטו בשמן זית/שמנת לבישול/קרם קוקוס

  • אפשר להכין את הפסטו בלי המים ולקבל ממרח פסטו
  • זה כמובן טעים גם חם:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!