20210330_164343

עוגיות פיסטוק מושלגות! טבעוניות, ללא גלוטן, כשרות לפסח

20210330_164343

עוגיות פיסטוק מושלגות! טבעוניות, ללא גלוטן, כשרות לפסח

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 12 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
הנשנוש/ממתק/קינוח המושלם לחול המועד פסח ולמימונה! ולכל השנה בעצם.. ב10 דקות עבודה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
גם הפעם-
לפני שנה פרסמתי את המתכון הזה בעמוד הפייסבוק שלי
כי הבלוג הזה עוד לא היה קיים
ועכשיו הגיע זמנו להגיע לכאן.
 
אני יודעת שפרסמתי עוגיות פיסטוק ללא גלוטן לא מזמן,
אבל המתכון הזה שונה!
גם כי הוא כשר לפסח 
(בקודם יש שיבולת שועל)
גם כי העוגיות הפעם מושלגות
(תודו שיש לזה קטע)
וגם כי המרקם שונה.
 
מה שכן, חשוב לי לציין,
שזה לא ממש מתכון שלי.
מדובר במתכון מהמם שראיתי
ומיד רצתי לטבען אותו!
מצד שני, שיניתי בערך 3-4 דברים במתכון,
ככה שכן אפשר לומר שכבר מדובר
במתכון אחר לגמרי.
כן, כל עניין המתכונים הוא טריקי מאוד,
והרוב המוחלט של המתכונים מבוססים המקור על מתכונים אחרים…
ובכל זאת אני אוהבת לתת קרדיט כשאני מרגישה שמגיע,
ולנצל את ההזדמנות הזאת כדי להכיר לא.נשים
עוד בלוגים שבעיניי שווה להכיר,
אז למה לא?
 
בקיצור,
יש כאן עוגיות מעלפות
בכלום עבודה,
עם כלום קמח וכלום שמן,
כלום חלב וכלום ביצים,
ומקסימום טעם;)
 
הן מושלמות לחול המועד
ומושלמות גם למימונה
(אני הגשתי אותן במימונה הקודמת
ואגיש גם השנה!
ואגב, אם תרצו להכין איתי מופלטות למימונה,
אני מכינה אותן בלייב!!
כל הפרטים בלינק:)
 
אז יאללה לעוגיות!

מצרכים

לכ14 עוגיות
 
1 כוס (120 גרם) פיסטוק טרי טחון 
1/2 כוס (55 גרם) שקד טחון
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת
2 כפות מדידה (30 גרם) מי חומוס (מי בישול או מים מפחית שימורים)
 
1/2 כוס אבקת סוכר 
 

אופן ההכנה

  1. לערבב היטב את כל המרכיבים (בלי האבקת-סוכר) בקערה בעזרת לקקן/כף עד לתערובת אחידה ודביקה. לכסות ולשים במקרר לשעה.
  2. לחמם תנור ל170 מעלות טורבו.
  3. ליצור עיגולים קטנים עם הידיים (למי שיש משקל – 20-25 גרם לכדור) ולהעביר לקערה עם אבקת סוכר, לגלגל בה לכיסוי טוב, ולהעביר לנייר אפייה (שעל תבנית אפייה). לרווח 2 ס"מ ביניהם.
  4. לאפות 12 דקות לעוגיות רכות, או 14 דקות לעוגיות יציבות יותר.
  5. להשאיר במגש עד לצינון מלא.
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר לטחון לבד את הפיסטוק במעבד מזון או בלנדר, רק תיזהרו כי בשניה זה עובר מטחינה דקה לעיסה דביקה. אפשר לטחון עם כף קורנפלור ליתר ביטחון או פשוט לעצור בזמן ומקסימום לא לטחון לגמרי דק, זה בסדר.
  • אפשר לעבוד עם אגוזים אחרים במקום.
  • העוגיות לא מתוקות במיוחד, ובמימונה נהוג להגיש דברים מתוקים יותר, אז אפשר בכיף להוסיף עוד רבע כוס סוכר.
  • לטעם לימוני עדין יותר ופחות מריר כדאי לגרד חצי לימון במקום לימון שלם.
  • שימו לב שמדובר בכפות מדידה של מי חומוס, כי כף רגילה משתנה ממטבח למטבח. בכף רגילה שלי זה לוקח בערך 4.5 כפות…
  • המתכון הזה מבוסס על המתכון הנפלא של אורלי חרמש.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה