vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

אוזני המן טבעוניות בטעם פיסטוק, תותים ושוקולד לבן

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפייה: 12 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
שילוב טעמים מטריףףף ובקלות:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
איזה כיף שההשראה מגיעה.
בהתחלה לא הייתה לי השראה בכלל לאוזני המן חדשות,
אז פתחתי תיבה בסטורי וקיבלתי מלא הצעות לטעמים חדשים.
היו כמה בקשות לפיסטוק וכמה בקשות לריבה שלא נוזלת,
זה התחיל להזרים לי רעיונות.
 
נזכרתי בגאלט פיסטוק ודובדבנים שבדיוק לימדתי בסדנה פרטית לפני שבוע,
וכמה שנטרפנו מהצבע של הבצק,
אז התחשק לי שהבצק יהיה בצק פיסטוק- והחלטתי להוסיף לו חמאת פיסטוק כדי לחזק את הטעם והצבע.
 
זה באמת בעייתי להכין מילוי ריבה שלא נוזל, כי הוא מתקרמל,
אז היה לי רעיון פשוט לקצוץ תותים, ולהגיע למצב שיתקרמלו באפייה,
אבל כיוון שהם עדיין תותים הם לא ינזלו.
רציתי גם לחזק את החמיצות, כי זה משתלב עם הפיסטוק,
ואז החלטתי לאזן עם השוקולד הלבן.
וככה נוצר שילוב צבעים וטעמים מושלם.
 
כרגיל, הבצק שלי על בסיס שמן,
ככה שממש פשוט להכין אותו
והוא בכל זאת טעים ופריך.
בקיצור, זה תענוג, פשוט תכינו;)

מצרכים

לבצק פריך:
1/4 1 כוס (175 גרם) קמח לבן
1/4 כוס (30 גרם) פיסטוק טחון
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
3 כפות מדידה (40 גרם) שמן צמחי
2 כפות מדידה (30 גרם) חמאת פיסטוק
3 כפות מדידה (45 גרם) מים
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח

למילוי:
60 גרם תותים (בערך 4 תותים)
40 גרם שוקולד צ'יפס לבן (פחות מרבע כוס)
1 כפית סוכר
1 כף מיץ לימון
גרידת חצי לימון
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק-
ערבבו היטב את כל המצרכים בקערה ולושו עד למרקם אחיד. (הכי נוח לערבל הכל יחד במעבד מזון אם יש- לא לערבל יותר מדי, עד שיש פירורים גדולים).
כסו והעבירו למקרר לשעה (או למקפיא לחצי שעה).
2. הכינו את המילוי-
קצצו את התותים וערבבו יחד את כל הרכיבים.
3. רדדו את הבצק-
לאחר הקירור, קמחו קלות משטח עבודה, קחו חצי מהבצק, קמו קלות מלמעלה, ורדדו לעובי אחיד של כחצי סנטימטר. לחלופין- ניתן לרדד בין 2 ניירות אפייה. בעזרת כוס עם שוליים דקים או קורצן עגול- צרו עיגולים והניחו בעדינות בצד. המשיכו לבצק השני באותה הצורה. קחו את כל שאריות הבצק ורדדו והמשיכו עד שלא נותר עוד בצק.
4. מלאו-
קחו את המילוי והניחו כפית ממנו (נסו ללא נוזלים) במרכז כל עיגול.
5. עצבו-
סגרו את הבצק על המילוי בצורת אוזן המן (צרו 3 קצוות לעיגול בהן צבטו חזק את הבצק). אם הבצק מקומח מדי ולא נדבק טוב, ניתן להרטיב מעט את הבצק וזה יהפוך אותו לדביק.
6. קררו וחממו-
הדרך הכי טובה לשמור על צורת אוזני ההמן באפייה היא לקרר קודם את העוגיות. מומלץ להעביר את הכל לפריזר, אבל אם אין אפשרות- אז למקרר. לפחות לעשר דקות, לא צריך יותר מחצי שעה.
לקראת סיום הקירור- כוונו את התנור ל170 מעלות על מצב טורבו.
7. אפו-
כשהתנור חם, סדרו את האוזניים על נייר אפייה ואפו במשך כ12-15 דקות, תלוי בגודל. (אני ממליצה אחרי 10 דקות לסובב את המגש לאפייה אחידה יותר).
8. הניחו להן להצטנן כמה דקות בחוץ לפני שתאכלו. כשהן מתקררות לגמרי אפשר לפזר מעל אבקת סוכר אם תרצו.

לפני שעולות השאלות- קראו למטה את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף את הפיסטוק הטחון בשקד טחון ואת חמאת הפיסטוק בחמאת שקדים (או לכל אגוז אחר)
  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן. כדי להחליף לקמח מלא כלשהו תצטרכו להוסיף קצת מים עד שתגיעו למרקם נוח.
  • כל שמן יעבוד.
  • אפשר להחליף תותים לפרי אחר, אפשר להחליף לשוקולד צ'יפס מריר (או שוקולד קצוץ) או לוותר על השוקולד.
  • אני טחנתי את הפיסטוק במעבד מזון קטן, אפשר גם בבלנדר. צריך לשים לב לערבב זמן מינימלי כדי שזה לא יהפוך למשחה. טיפ שלי- תוסיפו כפית קורנפלור, זה סופח את הנוזלים.
  • כיוון שהתותים מפרישים הרבה נוזלים לבצק הוא מתרכך מאוד מהר, אז אוזני ההמן האלה לא נשארות פריכות עם המילוי הזה.
  • תרצו להכין את הבצק הזה אבל עם מילוי שוקולד פשוט? קחו את המילוי מהמתכון לאוזני המן שוקולד;)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top