
המדינה נכנסה לטירוף עם בואו של הקראנצ' פיסטוק,
הרשת רעשה וגעשה במשך שבועות,
כוליסו להשיג, כולם התלהבו,
ועלו גם מתכונים.
ישר הכרזתי שאכין מתכון טבעוני
וזה מיד נדחק הצידה כי היו משימות יותר דחופות…
ואז הגיע הרגע.
לא טעמתי את המקור אבל קראתי עליו כבר מספיק וראיתי מספיק מתכונים כדי להבין את העניין.
הכנתי לזה מתכון וזה יצא פשוט טעיםםםם בטירוףףףף!!!
אז קבלו את הקראנצ' פיסטוק שלי-
ארטיק קטיפתי בטעמי פיסטוק ושוקולד לבן עם ליבת פיסטוק כיפית.
מקווה שתאהבו כמוני:)
בבקשה תקראו את ההערות,
בטוחה שנגעתי בם בכל השאלות שיצוצו במהלך קריאת המצרכים והמתכון…
וספרו לי איך יצא!!!

מצרכים
ל8 מיני מגנומים
***כלללל השאלות שעולות לך עכשיו בראש
בעקבות כל המצרכים האלה- יש להן מענה בהערות בהמשך למטה!!!
בבקשה תקראו!***
לליבת פיסטוק:
60 גרם שוקולד לבן
30 גרם (2 כפות) מחית פיסטוק
40 גרם (4 כפות) פיסטוק טחון/קצוץ
קורט מלח
לגלידה:
250 מ"ל שמנת צמחית
80 גרם (1/4 כוס) חלב מרוכז טבעוני
50 גרם (1/4 כוס) שוקולד לבן
15 גרם (1 כף) מחית פיסטוק
לציפוי:
400 גרם שוקולד לבן פרווה
2 כפיות מחית פיסטוק
1 כף שמן
4-5 כפות פיסטוק קצוץ
אופן ההכנה
1. הכינו את ליבת הפיסטוק:
המיסו יחד שוקולד לבן ומחית פיסטוק בבאן מארי או בסבבים של 15-30 שניות במיקרוגל, ערבבו תוך כדי ועצרו כשזה נמס לגמרי. הוסיפו פנימה את הפיסטוקים והמלח וערבבו היטב.
הניחו נייר אפייה על משטח שיכול להיכנס לפריזר (צלחת גדולה/קרש חיתוך/ מכס של קופסה וכו') והניחו כף מהתערובת ב8 נקודות. הכניסו מקל ארטיק לכל נקודה כך שייטמע פנימה והוסיפו באופן שווה את מה שנותר (המטרה היא שיהיו 8 חתיכות ליבה שקצה כל מקל ארטיק מכוסה משני הכיוונים). הכניסו למקפיא (לחצי שעה-שעה).
2. הכינו את הגלידה:
המיסו יחד חלב מרוכז, שוקולד לבן ומחית פיסטוק להמסה מלאה (לא צריך יותר מ30 שניות במיקרו).
הקציפו את השמנת הצמחית (במיקסר או עם מקצף חשמלי ידני או עם מטרפה ויד חזקה) עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. שפכו פנימה את תערובת החלב המרוכז והקציפו שוב עד לקבלת קרם יציב.
3. הרכיבו את הגלידה:
אם יש לך מתקן ארטיקים עומד- אפשר לשפוך מהקרם לכל כלי כמעט עד הסוף, ואז להוציא את מקלות הארטיק המצופים ולהכניס פנימה.
אם יש לך מתקן ארטיקים שוכב- כדאי להכניס את הקרם והמקל פנימה בצורה שבה המקל יהיה במרכז הקרם (לא חובה אבל יותר נחמד, הדגמה בסרטון). הכי נוח להיעזר בשק זילוף, אבל אפשר גם לשפוך את הקרם או להיעזר בכף/לקקן. ישרו את הקרם ונגבו את התבנית משאריות.
הכניסו להקפאה לפחות ל3 שעות.
4. הכינו את הציפוי:
המיסו יחד שוקולד לבן, מחית פיסטוק ושמן לתערובת חלקה. ערבבו פנימה את הפיסטוק. שפכו לכלי מוארך שיתאים לגודל של הארטיקים. אם התערובת חמה/חמימה- הניחו לה להצטנן לטמפרטורת החדר (אפשר להכניס לכמה דקות למקרר לזירוז).
5. צפו את הארטיקים:
הוציאו את הארטיקים מהמקפיא (אם יש אפשרות- עדיף בהדרגה), חלצו מהתבנית. טבלו כל ארטיק בתערובת הציפוי, נערו קצת מעודפים, והניחו על צלחת או נייר אפייה.
6. הארטיקים מוכנים!! את מה שלא תאכלו מיד- שמרו במקפיא. ואל תשכחו לקרוא את ההערות…
הערות והמרות
כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
- שוקולד לבן טבעוני איכותי ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה. בקשו מטבעות שוקולד לבן פרווה. לחלופין ניתן לקנות טבליות שוקולד לבן בחנויות טבע (לרוב שוקולד טוב שמיובא מחו"ל ולכן יקר), או לקנות שוקולד צ'יפס לבן פשוט או צימקאו בסופר (פחות טעים אבל יעבוד).
- לחלופין אפשר להשתמש בחמאת קקאו במקום השוקולד הלבן, אבל הוא קשה יותר, אז הייתי מוסיפה לו שמן בהמסה, אבל לא יודעת לומר בדיוק כמה.
- מחית פיסטוק ניתן למצוא בחנויות טבע או אפייה.
- תבניות ארטיקים ניתן למצוא בחנויות לאפייה ולמטבח ובמקסטוקים למיניהם, מקלות ארטיקים גם- או בחנויות ליצירה.
- חלב מרוכז טבעוני ניתן למצוא בחלק מחנויות הטבע, בחלק מחנויות לאפייה, ובחלק מהסופרים. או להכין לבד בקלות!
- אפשר לוותר על החלב המרוכז, ובמקום- להקציף את רוב השמנת עם 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר, ובמקביל להמיס את השוקולד והמחית פיסטוק עם יתרת השמנת, ולהקציף פנימה כמו בהוראות.
- אפשר להשתמש באיזה שמן שתרצו.
- אפשר לוותר על הפיסטוק הקצוץ או לשנות את הכמות לפי הרצון.
- השמנת הצמחית הכי איכותית וטעימה ולא מתוקה היא של פלורה, וניתן למצוא אותה בחנויות מסוימות לאפייה, חפשו בגוגל. בחנויות אפייה יש גם גלידן או מונה ליזה, עוד שמנות צמחיות מוצלחות יותר מאלה שבסופר, כולן מגיעות במיכל של ליטר. גם שמנת צמחית מהסופר תעבוד.
- במקום שמנת צמחית אפשר להשתמש בקרם קוקוס קר 20% שומן.
- הציפוי של הארטיק עבה יחסית (ניתן לראות בתמונות). אם תרצו ציפוי דק- ככל שתדללו את השוקולד ביותר שמן- כך הציפוי יהיה יותר דק, אבל גם פחות קראנצ'י.








8 מחשבות על “ארטיק קראנצ' פיסטוק ושוקולד לבן טבעוני!”
חלב מרוכז ?!
טבעוני זה לא…..
היי ס! קודם כל טבעוני זה כן.
ברוך/ה הבא/ה לאתר שלי שהוא כולו 100% טבעוני- בדיוק כמוני!
בפוסט הזה שהגבת עליו רשום 3 פעמים ב3 מקומות שונים שאני מבקשת לקרוא את ההערות שבסוף המתכון, חבל שלא קראת… כי יש שם הסבר מלא על החלב המרוכז הטבעוני (אני לא טורחת להוסיף את המילה 'טבעוני' אחרי כל דבר כשהכל פה טבעוני גם ככה, זה די מובן מאליו מבחינתי…) כולל לינק למתכון להכנת חלב מרוכז טבעוני – ממש כאן מהבלוג!
אז תודה על הדאגה- אבל הכל בסדר.
הי.באיזה שוקולד את משתמשת? אשמח
תודה
היי, אני קונה את המטבעות מחנויות לאפייה כפי שפירטתי בהערות
שלום, הארטיק יצא מדהים, כל הכבוד על המתכון.
לגבי החלק השני בהכנה,הגלידה, לא מצאתי חלב מרוכז בחנויות טבע ובכלל באזור מגוריי אז הכנתי לפי ההערה שלך עם אבקת הסוכר אולם הגלידה לא התקשתה גם אחרי 24 שעות.
בכל זאת סיימתי את המתכון וכאמור יצא אליפות .
אשמח לעצה לגבי חוסר התקשות הגלידה.
תודה רבה
רוני
שמחה ממש שאהבת:) האמת שמוזר לי שלא קפאה לך.. הצלחת להקציף למרקם יציב לפני הקפאה?
כן 🤩
אז זה אמור להתייצב לגמרי בהקפאה.. הדבר היחיד שאני חושבת עליו שיכול למנוע את זה זה יותר מדי סוכר או בעיה במקפיא..