IMG_20200322_170118

מאפינס טבעוניים מלוחים בטעם פיצה

IMG_20200322_170118

מאפינס טבעוניים מלוחים בטעם פיצה

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 25 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
מאפינס טבעוניים מלוחים, קלים ומהירים להכנה, ניתנים להקפאה, שמבוגרים וילדים אוהבים ואוהבות לנשנש בכיף.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
כשהתחילה הקורונה, והתבטלה לי כל העבודה,
החלטתי שאני מתמקדת ביצירת מתכונים חדשים
(מי לא יודעת לנוח? אני?? מה פתאוםםםם)
שאלתי בקבוצות בישול בפייסבוק מה חסר לא.נשים
והסתכלתי בעצמי מה הכי מבוקש בשאלות בפוסטים
 
עשיתי רשימה של הכל (איזו מסודרת הא? רק שבטח כבר איבדתי אותה..)
שהובילה אותי למסקנה –
שהדבר הראשון שאני עובדת עליו זה חוברת שלמה
של מתכונים לארוחות בוקר (טבעוניות, דה)
ושאחד המתכונים חייב להיות למאפינס מלוחים
פשוטים להכנה
שיוצאים רכים ולא נהיים יבשים
והכי חשוב- שילדים וילדות יאהבו לאכול בכיף.
(וגם די בריאים ועם מנת חלבון וזה)
 
עשיתי כמה (וכמה וכמה) טסטים,
עד שהגעתי לתוצאה שאני ממש אוהבת.
 
אפשר לשים בהם איזה תוספות שתרצו בתכלס!
אני פשוט חושבת שפיצה זה כנראה הטעם הכי פופולרי שיש..
אז עשיתי לזה גרסה יחסית בריאה
שקרובה לטעם הזה.
 
כבר קיבלתי תגובות מעולות ממי שהכינו את המאפינס
ועכשיו בא לי שכולםן יכירו את המתכון הזה!!!
כי הוא באמת מנצח בעיניי.
 
ואגב, המתכון הזה כזה פשוט להכנה (כמו שאני אוהבת)
שאפשר להכין אותו יחד עם הילדיםות
(חופש גדול וזה)
אז יאללה לעבודה!!!

מצרכים

יבשים:
1 כוס (150 גרם) קמח מלא
1/2 כוס + 2 כפות (100 גרם) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כפית אורגנו
1 כפית טימין
 
רטובים:
1 כוס (240 גרם) חלב סויה לא ממותק 
1/3 כוס מים
1 כף חומץ 
1/4 כוס (50 גרם) שמן צמחי (קנולה/סויה/זית/זרעי ענבים…)
 
תוספות:
4 כפות גרעיני תירס
1/2 כוס זיתים חתוכים
חופן עגבניות מיובשות/טריות חתוכות

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל180 מעלות, טורבו.
2. בקערת הכנה הניחו את החומרים היבשים וערבבו היטב בעזרת מטרפה (לאחידות וכתישת גושים. אפשר לנפות במקום). 
3. שפכו פנימה את הרטובים וערבבו עד למרקם אחיד. 
4. הוסיפו את התוספות וערבבו קצת לפיזור אחיד. 
 
5. מלאו מנז'טים לשלושת רבעי הגובה וסדרו על מגש אפייה. 
6. אפו כ20-25 דקות, עד שקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. 
 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • ניתן להמיר לקמחי כוסמין. אם תמירו הכל לקמח מלא התערובת עלולה לצאת כבדה ודחוסה, יהיה כדאי להוסיף עוד קצת מים.
  • התבלינים והתוספות הן המלצה שלי וניתן לשחק איתם באופן חופשי. שימו מה שתרצו. לכאן אני הוספתי גם קצת גבינה מגורדת של משומשו כדי שייצא יותר בטעם פיצה, לא חובה.
  • המאפינס נשמרים היטב במקרר כשבוע, ולפחות שלושה חודשים בהקפאה.
  • אם תשתמשו במנז'טים מנייר, תצטרכו לסדר אותם בתבנית שקעים כדי שלא יקרסו. מנז'טים מקרטון עומדים לבד על מגש אפייה רגיל. אני אישית אוהבת להשתמש במנז'טים רב פעמיים מסיליקון (ניתן לקנות בחנויות המתמחות באפייה או להזמין מחו"ל באינטרנט).

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

2 מחשבות על “מאפינס טבעוניים מלוחים בטעם פיצה”

    1. כן אפשר להחליף. ככל אצבע באפייה- חלב סויה ייתן את התוצאה הכי טובה, אבל ניתן להחליפו לחלב צמחי אחר:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה