1613152234562 (1)

קראמבל שזיפים ואוכמניות עם קמח כוסמין מלא

1613152234562 (1)

קראמבל שזיפים ואוכמניות עם קמח כוסמין מלא

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 40 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
"קינוח בלגן" שהכי כיף לאכול עם כף ישר מהתבנית והכי שווה לאכול חם עם גלידה קרה
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
כשאומרים לי אוכל מנחם
אני ישר חושבת על קראמבל שזיפים.
משהו בחמיצות והמתיקות,
בערבוב המרקמים,
בזה שזה חם…
זה פשוט כיף.
 
הבונוס הגדול של המאפה הזה
זה שכל כך קל להכין אותו
וכל כך מהיר
איןןן מצב שלא תצליחו אין
 
הפעם החלטתי להכין את הקראמבל מקמח כוסמין מלא
ולשדך לשזיפים גם אוכמניות
מה שהתבררו כבחירות מצוינות
אז טפחתי לעצמי על השכם
והלכתי לכתוב את המתכון
 
אז לקראת החורף שאמור להגיע מחר
קחו משהו מנחם;)

מצרכים

לתבנית בקוטר 24/26
למלית:
1 קילו שזיפים
1 כוס אוכמניות
חצי לימון
2-3 כפות סוכר חום בהיר
רבע כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
 
לקראמבל:
2 כוסות (240 גרם) קמח כוסמין מלא
3/4 כוס (90 גרם) שקד טחון (קמח שקדים)
1/3 כוס + 1 כף (90 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
1/2 כוס פחות 1 כף (90 גרם) סוכר חום בהיר
1/3 כוס פלוס 2 כפות (85 גרם) שמן צמחי
רבע כפית קינמון
קורט מלח
 

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו
2. חתכו את השזיפים לקוביות בגודל כסנטימטר והעבירו לקערה.
3. הוסיפו לקערה את שאר מרכיבי המלית וערבבו היטב. תטעמו לוודא שטעים ותקנו תיבול אם תרצו.
4. בקערה נפרדת ערבבו את כל מרכיבי הקראמבל עד לקבלת פירורים גסים. אם הפירורים גדולים ודביקים, הוסיפו מעט קמח פנימה וערבבו עד לפירורים קטנים יותר. אם התערובת יבשה מדי- הוסיפו מעט רסק תפוחים או מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
5. שפכו לתבנית את המלית ושטחו לגובה אחיד, ומעליה פוררו את הקראמבל. 
6. הכניסו לתנור החם ל35-45 דקות- עד שהמלית מאוד מבעבעת, ניתן לבדוק עם קיסם אם השזיפים ברמת הרכות הרצויה. (הקראמבל יזהיב הרבה לפני שהכל מוכן).
7. הוציאו והגישו:)
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר בלי האוכמניות
  • אפשר עם פירות אחרים, וזמן האפייה יהיה תלוי ברמת הרכות שלהם (ובגודל החיתוך)
  • אפשר קמח אחר וסוכר אחר ואיזה שמן שתרצו
  • אפשר להחליף את השקד הטחון בחצי כוס קמח או באגוז טחון אחר
  • קחו תמונות מההכנה כדי להבין יותר-

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה